|
Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia
|
|
Biznes i Firmy w regionie - Pieczywo z piekarni w Pątnowie
Ferbik - 2012-08-25, 19:33 Temat postu: Pieczywo z piekarni w Pątnowie Z wielu pieców chleb jadłem. Zanim poznałem właściciela piekarni w Pątnowie, jego pieczywo - nawet nie wiedziałem, ale - dużo wcześniej było mi dane jeść. Dlatego piszę dane, ponieważ... albo i nie. Sami spróbujcie, jeśli macie ochotę. W sumie to nasz forumowy kolega, więc pozwoliłem sobie wstępnie na zaprezentowanie jego wyrobów na zdjęciach.
Smacznego
Bethi - 2012-08-25, 19:37
Chlebek jest rewelacyjny! Pizzerki smaczne, a w byłce tartej nie ma różnych śmieci, co w niektórych piekarnich się dosyć często zdarza. Nie wiem gdzie można kupić pieczywo tej Piekarnii, ale ja się zaopatruję w Sedlu na Wyszyńskiego:) Żadnych zastzreżeń, same plusy
Ferbik - 2012-08-25, 19:44
Za jakąś chwilę postaram się napisać asortyment oraz miejsca, gdzie można zakupić pieczywo, jak mnie właściciel nie uzna za namolnego
Acree - 2012-08-25, 20:02
Ja tam wole piekarnie na młodziezowej
kitor - 2012-08-25, 20:46
A próbowałaś od Romka? Nie wiem jak to robi, ale chleb nie zsycha się na kamień nawet po paru dniach.
Spooky - 2012-08-25, 21:05
kitor napisał/a: | A próbowałaś od Romka? Nie wiem jak to robi, ale chleb nie zsycha się na kamień nawet po paru dniach. |
To nie za dobrze, bo naturalny chleb właśnie powinien "zsychać" Ale ogólnie to akurat chleba od Romka nie próbowałem, jak na razie jem ten od Krajewskiego. Może kiedyś się skuszę
Ferbik - 2012-08-25, 21:43
Acree, porównaj, potem szczerze napisz. Spooky napisał/a: | To nie za dobrze, bo naturalny chleb właśnie powinien "zsychać" |
Ja wolę zjeść ten mniej naturalny, wilgotny chleb przez tydzień, na naturalnych produktach bez ulepszaczy, niż wyrzucić pół bochenka na drugi dzień, bo suchar. To tak samo jak z babką pieczoną w domu, a kupioną w sklepie.
Spooky napisał/a: | Ale ogólnie to akurat chleba od Romka nie próbowałem, jak na razie jem ten od Krajewskiego. |
I tyle w temacie. Spróbuj, wtedy pisz.
monikzy - 2012-08-25, 21:46
Ja tez jem od Strzaly, ale w poniedzialek sprobuje.
Spooky - 2012-08-25, 21:47
Ferbik napisał/a: | I tyle w temacie. Spróbuj, wtedy pisz. |
Nie odnosiłem się do samego chleba, bo jeszcze go nie jadłem i na jego temat nie mogę nic powiedzieć. Odpowiedziałem tylko na komentarz kitora, że jeżeli jest tak jak mówi, to może to świadczyć że chleb nie jest do końca naturalny
Ferbik napisał/a: | Ja wolę zjeść ten mniej naturalny, wilgotny chleb przez tydzień, na naturalnych produktach bez ulepszaczy |
To w końcu jak z tą naturalnością? Jeśli na naturalnych produktach da się zrobić chleb, który jest zdatny do jedzenia przez tydzień, to ja również chętnie przerzucę się na taki chleb
Ferbik - 2012-08-25, 21:56
Spooky napisał/a: |
To w końcu jak z tą naturalnością? |
Nie zrozumiałeś sarkazmu.
W ofercie piekarni:
- chleb baltonowski
- chleb mieszany
- bułki pszenne
- bułki maślane
- chleb graham
- pizzerki
- kapuścianki
- chleby okolicznościowe z dowolnym przyozdobieniem (komunijne, weselne, itp.)
- chleb foremkowy
- rogale maślane
- jagodzianki z serem (patent Mrówka).
Jakbym się machnął, to poprawię.
Bethi - 2012-08-25, 21:57
A ja wam powiem, że prawdziwy i dobry chleb to jest taki, który przez tydzień można jeść i jest zjadliwy, a nie taki, który po 3 dniach jest sucharkiem lub ma pleśń. Nie zawiera polepszaczy, np: Dynamil-do szybkiego rośnięcia czy Krmelu amoniakalnego (E-150c), który nadaje kolor dla niby razowych, w których nawet nie ma co marzyć o dodatku mąki razowej.
Spooky - 2012-08-25, 22:10
Ferbik napisał/a: | Nie zrozumiałeś sarkazmu. |
O tej porze już ciężej mi idzie myślenie, sorry.
Tak czy inaczej, dzięki za rozjaśnienie. Powiem szczerze, że jestem chlebowym laikiem, więc przyda się trochę więcej wiedzy na ten temat
kitor - 2012-08-25, 23:26
Nigdzie nie napisałem o tygodniu. Ale już z paru wieluńskich piekarni chleb na trzeci dzień albo był skamieniały, albo spleśniały - a to chyba w drugą stronę działa? No ale prościej zarzucić niż zapytać o doprecyzowanie.
Axel - 2012-08-26, 08:40
Będąc u przyjaciela w Wieluniu miałem okazję skosztować chleba z piekarni Bednarek, Pątnów. [nie wiem czy to ta sama piekarnia czy inna]. Smaczny i co najważniejsze nie taki suchar po dwóch dniach jak chleb krojony w Biedronce w czerwonych torebkach. Teraz jak jestem w Wieluniu to kupuję chleb w zielonym markecie.
jenusia - 2012-08-26, 09:23
Ja uwielbiam chleb słonecznikowy z ul. Młodzieżowej.. świeżutki jest rewelacyjny i dość długo wytrzymuje bo ok tydzień jem go spokojnie. Z Pątnowa jeszcze nie jadłam, jak się dowiem, gdzie można go kupić to nie omieszkam tego zrobić
Ferbik - 2012-08-26, 09:43
jenusia napisał/a: | Z Pątnowa jeszcze nie jadłam, jak się dowiem, gdzie można go kupić to nie omieszkam tego zrobić |
W Wieluniu:
Żabka na Kaliskiej
Żabka na Głowackiego
Żabka na 18go Stycznia
Sedal
U Ani koło Crashbaru
Hermes na AK
Vosiak - 2012-08-26, 12:49
Ja polecam chleb z piekarni Scott p. Krzywy co najważniejsze bez polepszaczy.
A pizzerki i bułki z młodzieżowej.
A co sądzicie o produktach mrożonych (zazwyczaj sprowadzanych z Francji) odpiekanych w marketach?
xoxov][ - 2012-08-26, 13:14
Vosiak napisał/a: | A co sądzicie o produktach mrożonych (zazwyczaj sprowadzanych z Francji) odpiekanych w marketach? |
Lidlowe i Kauflandowe [przynajmniej te we wrocławiu] są b. dobre
Ferbik - 2012-08-26, 14:14
Vosiak, tejn temat jest o konkretnej piekarni, więc nie offtopuj.
monikzy - 2012-08-27, 11:18
Kupilam dzisiaj w Sedalu chleb z Patnowa i 2 pizzerki. Chleb faktycznie bardzo dobry. Pizzerki moj 6-letni synek sam zjadl. Nie chcial sie nawet podzielic, tak mu smakowaly.
Acree - 2012-08-27, 22:31
Przykro mi Ferbiku, ale próbowałam chleba z Pątnowa. Wole jednak ten od strzały. Nie każdy musi lubić to co Ty.
Ferbik - 2012-08-27, 22:42
Acree, ale przecież ja nikogo nie zmuszam do jedzenia pieczywa od Ryngolca
Zacytuję sam siebie z pierwszego posta:
Cytat: | Sami spróbujcie, jeśli macie ochotę |
Wszystko w temacie
jenusia - 2012-08-28, 10:44
Ja dziś spróbowałam rogala, na chleb przyjdzie pora jutro. Był bardzo dobry, jednak lepiej chyba smakuje mi z Młodzieżowej. Ale dam mu jeszcze jedną szansę
rybka1 - 2012-08-28, 14:03
chlebek jest naprawdę dobry a zwłaszcza razowy-można go spokojnie jeść po kilku dniach
pizzerinki dobre dla dzieci na drugie śniadanie-tanie i zdrowe
polecam
Acree - 2012-08-29, 11:15
@FERBIK
Cytat: | Acree, porównaj, potem szczerze napisz. |
To ty zasugerowałeś, że nieszczerze piszę tylko dlatego, że napisałam, ze wole inną piekarnię. Jaki sens byłby mojej wypowiedzi gdybym ją napisała nie próbując chleba z Pątnowa? Mieszkam na AK więc często zdarza mi się kupować w Hermesie chleb z Pątnowa, ba to jest jedyny chleb, który kupuje w Hermesie. Jednak wolę się przejść na Młodzieżową i kupić ten od Strzały bo mi zwyczajnie w świecie lepiej smakuje. Nie atakuj każdego tylko dlatego, że ma inne gusta.
daughter - 2012-08-29, 12:13
Kupuje chleb od Romka od kilku lat , to o czymś świadczy . Picerki rzeczywiście są bardzo smaczne, podobnie jak słynne jagodzianki . Lubię tez bułki z kapusta i grzybami, no i chlebek razowy -rewelka
Ferbik - 2012-08-29, 12:41
Rajt, sasugerowałem się innymi skasowanymi bzdurnymi postami typu: "a ja wolę z ..., chociaż nie próbowałem z innej".
Mrówek - 2012-08-29, 18:14
Co do pizzerek...
Spooky - 2012-08-29, 18:35
Pizzerki są świetne, jadłem i potwierdzam
Kriss WD-40 - 2012-08-30, 18:13
Pizzerki najlepsze na gorąco:) Prosto z pieca !!!
Chlebek okolicznościowy też wymiata (najlepszy z tomatą...)
red - 2012-08-30, 18:40
Kriss WD-40 napisał/a: | najlepszy z tomatą... | Co to jest TOMATA?
Kriss WD-40 - 2012-08-30, 19:01
"TOMATA" to w gwarze śląskiej "POMIDOR"
Yenlikasio - 2012-08-30, 19:53
U mnie co rano jeździ się do Pana Bednarka po chleb i bułki. Kiedyś siostra dostała pizzerkę prosto z pieca, czekała na nią kilka minut przez co pizzerka zrobiła się dwa razy większą. Polecam jak nic innego.
Ferbik - 2012-09-01, 00:19
W pomiędzy-czasie fotka na słodycze w postaci bułek z budyniozą
oraz tak się kręci rogale.
Pamiętajcie: nie jedzcie na noc. Niczego.
rybka1 - 2012-09-01, 12:13
Romek potrafi wykonać z pieczywa chyba każde zlecenie:))
jenusia - 2012-09-04, 08:18
Po takich namowach w końcu spróbowałam chleba wieloziarnistego i się rozczarowałam... kwaśny i na drugi dzień się kruszy, dziury się robią...
amelka - 2012-11-19, 11:53
Wolę zwykły razowy. Wieloziarnisty mi się już całkowicie przejadł.
serwq - 2012-12-11, 19:56
To proponuje spróbowac pieczywa z Dzietrznik od Pana Mirowskiego. Wypiekane starymi metodami podobno bez zbędnych polepszaczy i innych dziadostw.Było mi dane jeść chlebek z różnych piekarni i chyba żaden mi tak nie smakował.
Madzialena906 - 2013-04-12, 10:48
Potwierdzam że pieczywko od Pana Mirowskiego z Dzietrznik jest chyba najlepsze w okolicy.Jadłam z wielu piekarni ale to smakuje mi najlepiej.Osobiście kupuje je najczęściej w sklepie w Kamionce.
Zauważcie może że najgorsze chlebki są z jakiś nowo otwartych piekarni.Może jest to spowodowane kombinacjami ich właścicieli by jakoś na tym biznesie wyjść...
|
|