|
Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia
|
|
Rozrywka / Kultura / Sztuka / Edukacja - turecki kebab wielun
sandrahaha - 2013-02-09, 11:04 Temat postu: turecki kebab wielun czy ktos wie cos wiecej na temat tureckiego kebaba ktory ma byc na ul. 18 stycznia, gdzies gdzie kiedys byla kwiaciarnia?? podobno juz szykuja pomieszczenie... ale kiedy bedzie otwarcie??
red - 2013-02-09, 12:54
Na temat kebaba na 18. stycznia nie wiem nic. Wiem co nieco na temat dwóch innych kebabowni, które szykują się z otwarciem w dwóch zupełnie innych lokalizacjach w Wieluniu.
Będzie jak z pizzeriami 10 lat temu - jak nie było to nie było, a jak się ruszyło to w pół roku otworzyły się trzy
miko 005 - 2013-02-09, 13:01
To dobrze że jest ruch w interesie, ale czy jak na tak niewielką aglomerację to tych "jadłodajni" nie mamy zbyt dużo? Oczywiście życzę im wszystkim aby utrzymały się na rynku, jednak w dobie kiedy słyszy się o zwiększającym się bezrobociu i tym ... wszechobecnym kryzysie, to trochę podziwiam otwierających nowe punkty gastronomiczne.
sandrahaha - 2013-02-09, 16:17
jakby zrobili taki prawdziwy turecki kebab z baraniny to pewnie mialoby to ,,branie''.... bo w wieluniu nidzie tego nie ma... a to mega +
red - 2013-02-09, 22:47
miko 005, dobrze prawisz Pęd do zakładania działalności i otwierania nie tylko lokali, ale też np sklepików, wynika w dużej mierze ze słabości lokalnego rynku pracy.
sandrahaha napisał/a: | jakby zrobili taki prawdziwy turecki kebab z baraniny to pewnie mialoby to ,,branie''.... bo w wieluniu nidzie tego nie ma... a to mega + | Zapytaj każdego kebabiarza co się sprzedaje najlepiej. Jest to poczciwy kurczak...
Ferbik - 2013-02-09, 22:57
red napisał/a: | Zapytaj każdego kebabiarza co się sprzedaje najlepiej |
Tu chodzi o cenę. Wiadomo, że baran nigdy kurczaka cenowo nie przebije, więc leci się na przemiał, a nie smak.
red - 2013-02-09, 23:41
Gdzie tam w Polsce będziesz miał prawdziwą baraninę w kebabie. Jak już to jakaś mielona mieszanka.
ourson - 2013-02-10, 07:18
Ferbik napisał/a: | red napisał/a: | Zapytaj każdego kebabiarza co się sprzedaje najlepiej |
Tu chodzi o cenę. Wiadomo, że baran nigdy kurczaka cenowo nie przebije, więc leci się na przemiał, a nie smak. |
cóż... Klient tego oczekuje to punkt gastronomiczny się dostosowuje...
dawid - 2013-02-10, 09:01
Myślę, że w ciągu 2-3 tygodni otwarty zostanie nowy lokal gastronomiczny z kebabem. Mieścił się będzie w dawnym salonie Orange przy ul.Kopernika 33 ( skrzyżowanie ul.Wojska Polskiego z ul.Kopernika) Jego właściciel ma kilka takich lokali w Łodzi. Ponoć kebab rewelacje. Pożyjemy, zobaczymy
sandrahaha - 2013-02-10, 12:42
u nas w wln napewno najlepiej sprzedaje sie kurczak, lub wieprzowina bo innego nie ma. mnie bardzo przekonuje taka nowosc. teraz tylko czekac na otwarcie i zobaczymy czy smacznie maja pizze juz mi sie przejadly heheheh
mario's - 2013-02-10, 13:02
Bywam dość często na Kebabie w jedym z Sopockich lokali prowadzonym przez turków do wyboru baranina, wieprzowina i kurczak. Jeśli chodzi o ceny to różnica 2-3 zł a zainteresowanie i tak największe jest kurczakiem
Więc myślę że tym bardziej w Wieluniu nic innego nie przejdzie i tu zgadzam się z Redem
Zawsze na początku plany są żeby stworzyć coś innego coś lepszego ale rzeczywistość właściciela szybko sprowadzi na ziemię
Oczywiście jestem na TAK i życzę powodzenia
Ferbik - 2014-10-28, 22:29
Jadłem dzisiaj z tego lokalu kebaba.
funpage: https://www.facebook.com/...7859484?fref=ts
Wziąłem ostrego, bo kolega polecił. Nie polecam, jak nie ma pod ręką sporej ilości zimnego picia.
Upociłem się i wypiłem sporo i szczerze powiem, że ostrzejszego nigdy nie jadłem, co nie znaczy, że nie był pyszny. Jeden z lepszych kebabów, jakie miałem okazję spożywać. Polecam właśnie ostrego dla tych, którym wydaje się, że są twardzielami, bo papryczki chilli wyżerają tonami ze słoika. Miałem wrażenie, jakby komuś do mojego kebaba wpadła paczka pieprzu cayenne i papryczek chilli. Dla mięczaków za to z sosem czosnkowym.
Jaro - 2014-10-28, 22:32
Ferbik, jesteś hardcorem!
simkov - 2014-10-29, 14:40
Dobry kebab piecze dwa razy;) Niebo w gębie piekło w d....;)
malgosia.k - 2014-10-29, 18:00
Potwierdzam, jest bardzo dobry, ale na początku jedzenia myślałam, że "oczy wyjdą mi z orbit"
uqasch - 2014-10-29, 19:48
byłem tam dwa razy, pierwszy i ostatni! zamówiłem w lokalu kebab z dostawą do domu niestety nic do mnie nie dojechało, na szczęście nie zapłaciłem przy składaniu zamówienia, nie polecam!
Ferbik - 2014-10-29, 22:43
uqasch, u mnie wzięli numer telefonu, pokręcili adres, ale zadzwonili z zapytaniem o dokładne trafienie i nie było problemu. Dziwne.
malgosia.k, założę się, że też tak jak ja - całego nie zmęczyłaś.
Karzełek - 2014-10-29, 22:56
Słyszałem same dobre opinie o tym miejscu. W moim przypadku się to jednak nie potwierdziło. Jadłem tam kebaba raz. Mięso było zimne. Sos czosnkowy smakował jak rozwodniona śmietana. Być może był to przypadek, lecz do drugiego podejścia mi nie śpieszno.
Ferbik - 2014-10-29, 23:14
Karzełek, nikogo nie bronię, ani nie reklamuję. Kolega mi wczoraj polecił, a już dawno miałem chęć spróbować z tamtego miejsca i szczerze nie zawiodłem się. Nie wiem z kolei kiedy Ty zamawiałeś, ale kolega wziął akurat z czosnkowym i słowem się nie odezwał, że coś nie tak (może płacz ze śmiechu, jak męczyłem się z ostrym mu na to nie pozwalał ). Jak ja zamówiłem z ostrym i zjadłem prawie większość, a na drugi dzień czułem go z drugiej strony, to dowiedziałem się po zamówieniu, że mogłem wymieszać sobie sosy, jakbym sam na to nie wpadł Wiem, że na pewno jeszcze nieraz tam zamówię.
Mrówek - 2014-10-30, 00:14
Mnie bardziej smakuje kebap na sieradzkiej, ten nowy barek na przeciwko testa rossy. Jest dosyć długo czynny.
malgosia.k - 2014-10-30, 14:55
Ferbik, to jest prawda ogromne porcje, nie dałam rady zjeść całego.
Ale nie tylko ja. Zaszalałam kupiłam cztery dla mnie , męża i 17-letnich bliźniaków.
W konsekwencji wystarczyłyby trzy...........
tom25 - 2014-10-31, 19:47
Dla mnie najlepszy w Wieluniu.
zwyczajna - 2014-11-08, 17:57
Z ciekawości zamówiłam.
Na plus ilość mięsa, nigdy nigdzie nie spotkałam takiej ilości, mam na myśli Durum kebab. Minus, koszmarnie słony.
Kebab frytas, odradzam z dowozem. Frytki zmieszane z mięsem zawinięte w ciasto po chwili są jedną wielką ohydną breją. Poszło w kosz, bo ani wyglądu a tym bardziej smaku nie miało. Nie wiem jak jest z na miejscu.
Sylwester - 2014-11-10, 13:42
Wczoraj po drodze zamówiłem Durum Mega i niestety nie jestem fanem czerwonej czy kiszonej kapusty w tym zestawie(o ile to była kiszona), wolałbym samą sałatę, ogórek, pomidor, cebula.
Poza tym zapomnieli mi dać sos więc po drodze zjadłem bez. Ilość mięsa chyba niespotykanie duża, następnym razem mam nadzieję będzie lepiej, ogólnie nowe miejsce na plus.
Barca - 2014-11-12, 11:18
Jakiś czas temu skosztowałem kebaba na miejscu.
Mięsa dość dużo, jednak słonawy i największa lipa to sos. Zamówiłem czosnkowy a nie wiem co to za bebzie płynne były bo smak był nijaki tego sosu.
agatob - 2014-11-12, 13:18
My próbowaliśmy wersję na ostro - i jest faktycznie ostry:))
Ten z Sieradzkiej osobiście mi nie podchodzi - byliśmy tam kiedyś (krótko po otwarciu tego lokalu) i jak dla mnie to za dużo tłuszczu w nim, na plus jedynie sosy. Teraz w poniedziałek daliśmy mu drugą szansę i niestety było tylko gorzej - tłusto a do tego mięsko suche jak wióry.
Każdy ma swój smak/gust:)
Zara - 2015-01-23, 08:47
Ja tam uwielbiam kebaby i cieszę się że nie ma tych z baraniny Kiedys takiego jadłam w Wiedniu i kompletnie mi nie przypasował
fanzie - 2015-01-23, 13:21
Baraniny były w nim zapewne śladowe ilości o ile w ogóle były
|
|