Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

Rozrywka / Kultura / Sztuka / Edukacja - Big Buffalo

renia - 2007-12-29, 16:07
Temat postu: Big Buffalo
Ostatnio miałam okazje byc tam na pysznej zapiekance :p . Lokal wyglada przytulnie, obsługa miła, szybko wykonujaca zamowienie :) . Wiem ze Big Buffalo pojawiało sie w niektorych tematach na forum, ale co wy o nim sadzicie ??? :)
Archdevil - 2007-12-29, 16:55

Lokal jako sam w sobie nie robi mi tak szczerze mówiąc różnicy, natomiast pizze ostatnio będąc dostałem bardzo dobrą, zatem jak najbardziej pozytywnie oceniam.
jestsuper - 2007-12-29, 20:11

Hmm... zawsze jak zamawiam pizze na wynos i proszę o sos meksykański (chyba tak się nazywa :)) dostaję czosnkowy, którego nie lubię. Takie pomyłki są irytujące czasem. Poza tym nie rozumiem, dlaczego zamawiając pizze pół na pól nowojorską (19zł) i frutti di mare (24zł) płaci się jak za tą droższą? W żadnej pizzerii się z tym nie spotkałam, ceny są liczone również po połowie :x

Poza tym pizza smaczna :)

red - 2008-01-01, 17:42

jestsuper napisał/a:
zawsze jak zamawiam pizze na wynos i proszę o sos meksykański (chyba tak się nazywa dostaję czosnkowy, którego nie lubię. Takie pomyłki są irytujące czasem

Jesli jest to na wynos to proszę się od razu upomnieć przy wydawaniu pizzy w lokalu. Sos meksykański jest czerwony a czosnkowy biały więc od razu widać że wydwany jest nie ten co trzeba. Chyba że sytuacja dotyczy dostaw do domu to wtedy niestety nie ma mozliwości skorygowania pomyłki.
A w ogóle to przepraszam za takie pomyłki ale zdarzają sie one kazdemu.
jestsuper napisał/a:
Poza tym nie rozumiem, dlaczego zamawiając pizze pół na pól nowojorską (19zł) i frutti di mare (24zł) płaci się jak za tą droższą? W żadnej pizzerii się z tym nie spotkałam, ceny są liczone również po połowie

Zwyczaj pozostał po poprzednim lokalu New York City Pizza gdzie równiez przy dzieleniu pizzy na pół płaciło się za ta droższą. Rozważe zmiany.

Ferbik - 2008-01-01, 21:52

Jeśli miałbym zamawiać pizzę w Wieluniu, to w tej chwili jedynie m.in. z Big Buffalo.
Co prawda sosy są średnie, bo nie robione, ale da się zjeść. Fakt, że ketchup od meksykańskiego różni się prawie tak samo w smaku jak w kolorze :)
Ale pizza dobra, ostatnio nawet poprawił się czas dostawy.

hiszpan - 2008-01-02, 11:46

Robia wspaniala pizze. Maja wspaniale sosy :!: Za lada moja wspaniala kolezanka (o ile tam jeszcze pracuje).
Do tego super lokalizacja oraz dostepne ceny. Oceniam Big Buffalo bardzo pozytywnie.

jenusia - 2008-01-02, 12:11

a ja nie moge sie przekona do tego lokalu ze względu na te papierowe talerzyki :/
Administrator - 2008-01-02, 14:49

red napisał/a:

jestsuper napisał/a:
Poza tym nie rozumiem, dlaczego zamawiając pizze pół na pól nowojorską (19zł) i frutti di mare (24zł) płaci się jak za tą droższą? W żadnej pizzerii się z tym nie spotkałam, ceny są liczone również po połowie

Zwyczaj pozostał po poprzednim lokalu New York City Pizza gdzie równiez przy dzieleniu pizzy na pół płaciło się za ta droższą. Rozważe zmiany.


Nie spotkałem się z taką praktyką w żadnej pizzerii. Ja nie zapłaciłbym za takie zamówienie, przecież towar na paragonie nie zgadza się ani z zamówieniem, ani z tym co zostało mi podane.

red - 2008-01-02, 14:59

jenusia napisał/a:
a ja nie moge sie przekona do tego lokalu ze względu na te papierowe talerzyki

To jest fast food a nie wykwintna restauracja. W KFC tez są papierowe talerzyki.

Administrator napisał/a:
Nie spotkałem się z taką praktyką w żadnej pizzerii. Ja nie zapłaciłbym za takie zamówienie, przecież towar na paragonie nie zgadza się ani z zamówieniem, ani z tym co zostało mi podane.

Na paragonie jest droższa pizza. Jest to zamówienie specjlane i tak jest traktowane. Być może po zmianie systemu kasowego w lokalu zmienię to w ustawieniach nowego programu fiskalnego.

Administrator - 2008-01-02, 16:26

Odezwałem się w temacie bo kiedyś z ciekawości obejrzałem paragon w pizzerii jak rozliczają takie zamówienie. I było to na zasadzie 2 pozycji.

1/2 x rodzaj pizzy
1/2 x rodzaj pizzy

Ferbik - 2008-01-02, 21:35

red napisał/a:
To jest fast food a nie wykwintna restauracja.

red napisał/a:
Jest to zamówienie specjlane i tak jest traktowane.

Zamówienia specjalne w fast foodzie, gdzie podstawowym artykułem sprzedaży jest pizza :) Dziwne conajmniej :) Ja też nie spotkałem się, żeby coś takiego było ekstra liczone.
Czyli generalnie rzecz biorąc zamawiam pizzę pół na pół - margharitę za 10zł i frutti di mare za 18zł i płacę 18zł, gdzie tak naprawdę powinienem zapłacić analogicznie 14zł, jest trochę naciąganiem, bo z tego co mi wiadomo - a wiem jak się robi pizzę - nie jest dodatkowym problemem nakładanie składników na dwie połówki pizzy, gdy ma się je wszystkie pod ręką.

red - 2008-01-03, 02:13

Administrator napisał/a:
Odezwałem się w temacie bo kiedyś z ciekawości obejrzałem paragon w pizzerii jak rozliczają takie zamówienie. I było to na zasadzie 2 pozycji.

1/2 x rodzaj pizzy
1/2 x rodzaj pizzy

Na paragonie z BB będziesz miał tylko tą droższa pozycje.

Dla mnie EOT. Nie będe sie tłumaczył dlaczego jest to kasowane tak a nie inaczej tak samo jak nie będe Ferbika uczyć jak robić strony internetowe albo wizytówki.

dianawiel - 2008-01-03, 20:10

Tlumaczyc sie nie musisz, w koncu jak komus nie pasuje niech nie zamawia i pojdzie gdzies indziej. Ale zgadzam sie z Ferbikiem w tej kwestii jest to proste do rozliczenia. A taka postawa jak Twoja, sorry ale to nic innego jak - "zdzierstwo".
mihau - 2008-03-01, 23:28

Mają dobre pizze :P szczególnie kowbojska jest :roll: :roll: :roll:
Nevermind - 2008-03-15, 00:17

Moze juz gdzies bylo ale nie znalazlem przy uzyciu szukaj moze by tak pomyslec nad wprowadzeniem zakazu palenia w BB?
Leveile Soleile - 2008-04-04, 02:49

Pizzę mają dobrą, ale frytki bardziej przypominają flaki niż frytki :roll: W każdym razie te, które dostałam takie właśnie były.
red - 2008-04-04, 13:57

A były na miejscu czy zamówione z dowozem?
Leveile Soleile - 2008-04-04, 19:19

Zamowione z dowozem, pewnie to wszystko tłumaczy heh, ale tak chyba nie powinno być?Skoro zamawiam frytki to oczekuję ich dobrej jakości tak jak i pizzy czy zapiekanki. ;)
Bogna - 2008-04-06, 18:43

Big Buffalo- pizza dobra, reszta nie wiem i nawet tam jeszcze nie byłam. W ostatnią niedzielę ok.godz.20 chciałam zamówić pizzę i nigdzie nie odbierali telefonu. Tylko w Edenie, ale nie mieli już ciasta, a w Big Buffalo trzeba było czekać 1,5 godz. Zrezygnowałam. Także z pizzą w niedzielę też jest problem w Wieluniu.
Spooky - 2008-04-06, 19:45

Bogna napisał/a:
Także z pizzą w niedzielę też jest problem w Wieluniu.

Jeśli chodzi o to, to zdecydowanie się z Tobą zgadzam. I to problem jest nie tylko z zamówieniem pizzy, ale nawet ze znalezieniem wolnego miejsca w pizzerii jeśli zdecydujemy się udać na pizzę w lokalu.

A jeśli chodzi o Big Buffalo, to strasznie mnie denerwuje brak serwetek na stolikach w tym lokalu. Czy to naprawdę kosztuje tak wiele, żeby ustawić na stolikach parę serwetek?

red - 2008-04-07, 19:35

Leveile Soleile napisał/a:
Zamowione z dowozem, pewnie to wszystko tłumaczy heh, ale tak chyba nie powinno być?Skoro zamawiam frytki to oczekuję ich dobrej jakości tak jak i pizzy czy zapiekanki.

To wszystko tłumaczy. Nie spotkałem sie jeszcze z sytuacją żeby dało się zapakować frytki na wynos i żeby sie nie "zagotowały" w opakowaniu i przez to stały się miękkie jak flaki. Więc to nie tylko nasza przypadłość.

Spooky napisał/a:
A jeśli chodzi o Big Buffalo, to strasznie mnie denerwuje brak serwetek na stolikach w tym lokalu. Czy to naprawdę kosztuje tak wiele, żeby ustawić na stolikach parę serwetek?

Duży serwetnik (zawsze zwracam uwage na to żeby był pełny) jest na barze po lewej stronie. Jeśli by ich czasami zabrakło to obsługa szybko to uzupełni. Nie preferuje stawiania serwetników na stołach bo pewnie najrzadziej co miesiąć musiałbym kupować nowe. Zresztą np w McDonaldsie tez nie ma serwetników na stołach i jest ok.

Spooky - 2008-04-07, 21:48

red napisał/a:
Zresztą np w McDonaldsie tez nie ma serwetników na stołach i jest ok.


Z tym, że w McDonald's dostajesz serwetkę jedną lub dwie na tacy razem z posiłkiem. Skoro nie chcesz umieszczać serwetników na stołach to mógłbyś chociaż jakoś dodawać serwetkę do posiłków, tam gdzie jest to możliwe. A co do serwetnika na ladzie, to jakoś do tej pory go nie zauważyłem, ale następnym razem przyjrzę się ;)

red - 2008-04-07, 22:08

Spooky napisał/a:
Skoro nie chcesz umieszczać serwetników na stołach to mógłbyś chociaż jakoś dodawać serwetkę do posiłków, tam gdzie jest to możliwe.

No własnie - "tam gdzie to możliwe"... Nie wiem jak mam podać serwetki do pizzy? Może położyć je na niej? :D

Spooky napisał/a:
A co do serwetnika na ladzie, to jakoś do tej pory go nie zauważyłem, ale następnym razem przyjrzę się

Stoi w tym samym miejscu już prawie 5 lat...

Spooky - 2008-04-07, 23:26

red napisał/a:
Nie wiem jak mam podać serwetki do pizzy? Może położyć je na niej? :D


Do pizzy nie można, ale do hamburgerów już tak, bo są podawane na tacy :p A przy jedzeniu hamburgerów tudzież innych podobnych przysmaków po prostu nie da się nie pobrudzić więc myślę że to byłby dobry pomysł z tymi serwetkami :)

jestsuper - 2008-04-08, 14:59

Myślę, że jeśliby postawić na stolikach pare plastikowych serwetników to na prawde by nie zginęły. Po co komu serwetnik z baru?
red - 2008-04-08, 17:24

jestsuper napisał/a:
Myślę, że jeśliby postawić na stolikach pare plastikowych serwetników to na prawde by nie zginęły. Po co komu serwetnik z baru?

Zdziwiłabyś sie. Ginie wszystko - sosy wystawione na bar, gazety które co tydzień kupuje, otwieracze do butelek, solniczki... Nie wiem po co to komu - trzeba by sie zapytac tych którzy to kradną.
Zresztą zapytaj w barze na Esbudzie dlaczego serwetki stoją na stolikach w plastikowych kuflach do piwa a sól jest w plastikowych kubeczkach a nie w solniczkach. Dla mnie sprawa jest jasna.
Poza tym mam jakiś uraz do papierowych, sztywnych serwetek które dają na stoły w barach. Zdecydowanie wole te miękkie, takie m.in. jak dają w McDonalds'ie czy np w BB.

Leveile Soleile - 2008-04-09, 00:49

red napisał/a:

To wszystko tłumaczy. Nie spotkałem sie jeszcze z sytuacją żeby dało się zapakować frytki na wynos i żeby sie nie "zagotowały" w opakowaniu i przez to stały się miękkie jak flaki. Więc to nie tylko nasza przypadłość.

To Ty jesteś tam szefem?

Skoro tak to akurat mam okazję jeszcze trochę się poskarżyć. :D

No więc, zamówiłam dwie porcje frytek (czyli razem 400 g), ale tych frytek było malutko...-razem tyle samo co w jednej 200 gramowej porcji w budce przy Bożym Ciele. :roll: Wkurzyłam się porządnie wtedy, bo zapłaciłam 7 zł za garstkę frytek. (w końcu to miało być dla dwóch osób). :533: W dodatku dostałam je w jednym opakowaniu,a nie w dwóch. (zupełnie jakby ich zabrakło). :065:

red - 2008-04-09, 08:49

Leveile Soleile napisał/a:
No więc, zamówiłam dwie porcje frytek (czyli razem 400 g), ale tych frytek było malutko...-razem tyle samo co w jednej 200 gramowej porcji w budce przy Bożym Ciele. Wkurzyłam się porządnie wtedy, bo zapłaciłam 7 zł za garstkę frytek. (w końcu to miało być dla dwóch osób). W dodatku dostałam je w jednym opakowaniu,a nie w dwóch. (zupełnie jakby ich zabrakło).

Przykro mi bardzo ale niestety nie potrafie sie wytłumaczyć z tego czego nie byłem świadkiem. Może wyszła jedna porcja zamiast dwóch? Naprawde nie wiem. Wiem za to na pewno, że porcje ważą dokładnie po 200 g bo są zawsze równo rozważone. Co do opakowania to na pewno ich nie zabrakło. Natomiast może ktoś stwierdził, że jak ktoś zamawia podwójne frytki na wynos to mogą być w jednym opakowaniu... Naprawde nie jestem w stanie teraz dość dlaczego tak sie stało a nie inaczej.

Leveile Soleile - 2008-04-09, 11:13

Cóż, no stało się, trudno... ;)
Chudyy - 2008-04-19, 23:57

red napisał/a:
Poza tym mam jakiś uraz do papierowych, sztywnych serwetek które dają na stoły w barach. Zdecydowanie wole te miękkie, takie m.in. jak dają w McDonalds'ie czy np w BB.


Myślę to samo. Nikomu się nic nie stanie jak się ruszy i podejdzie do baru i weźmie sobie serwetkę.

yabos - 2008-04-20, 10:36

Nic się nie stanie, ale nie bardzo widzi mi sie chodzenie w trakcie jedzenia po serwetkę bo trochę się ubrudziłem. Już lepsze byłoby rozwiązanie Esbudowskie- serwetki w kubkach.
I jedną rzecz w BB muszę pochwalić. Sosy do pizzy są ogólnodostępne a hamburger z sosem czosnkowym to jest to co lubię:) Inna sprawa że same sosy są średnie. Gdzieś tak 6-7/10 (ale ja wymagający jestem, zwłaszcza jeśli o czosnkowy chodzi;))

Chudyy - 2008-04-20, 12:34

No w sumie fakt, ale zawsze można sobie przed jedzeniem wziąć pare serwetek.
yabos - 2008-08-10, 10:08

Wczoraj miałem nieprzyjemność zjeść frytki w BB. Tak niedobrych chyba jeszcze nigdy nie jadłem. Papkowate, ociekające jakimś dziwnie wyglądającym tłuszczem i o dziwnym posmaku. Do tego nie posolone a na ladzie solniczki nie zauważyłem. Nie chciało mi się już wracać po sól, sos czosnkowy jakoś ją zastąpił. No i za 3,50 miałem dostać 200g a wydaje mi się że tyle tam nie było. No i wyglądały jak Lay's Sticks. Małe i cienkie. Tylko nie tak chrupiące, konsystencja bardziej jak żelki. Ogólnie jeśli chodzi o frytki to te z BB to dno i metr mułu. Na szczęście pizza i hamburgery są dużo lepsze:)
red - 2010-05-22, 16:34

Z uwagi na chwilową awarię linii telefonicznej w lokalu tymczasowe numery telefonu służące do celów zamówień telefonicznych to:

518 409 738
500 21 21 21


ZA UTRUDNIENIA PRZEPRASZAMY :!:

Ferbik - 2010-05-23, 02:12

Ale cheeseburgery bez względu na niedziałające telefony macie bardzo dobre.
red - 2010-05-26, 17:23

Telefon stacjonarny w Big Buffalo od wczoraj działa. Tak więc zapraszam - 843 99 99.
Spooky - 2010-05-30, 16:02

Dosyć regularnie goszczę w Big Buffalo i nasunęło mi się pewne pytanie. Otóż czasami pizzę mam doniesioną do stolika, a czasami muszę sam się po nią pofatygować. Od czego to zależy? Jakiś czas temu już się cieszyłem, że lokal poszedł w dobrym kierunku, kiedy dostałem pizzę do stolika, a tu przy następnej wizycie rozczarowanie - znowu musiałem podejść do lady. Czy nie lepiej byłoby ujednolicić to wydawanie potraw?
red - 2010-05-30, 17:56

Mają być donoszone ale różnie to z tym bywa. Przyjrzę się temu.
mussawir - 2010-07-07, 19:02

Pozwole sobie dorzucic swoje 3 grosze do tematu serwetek. Jeżeli nie ma planów, aby pojawiły się na stolikach, tylko w tym jednym serwetniku, to kelnerki mogły by je kłaść na tacę z posiłkiem, tym bardziej, że teraz wszystko jest donoszone do stolika. Wysiłek niewielki, a efekt pozytywny ;)

P.S red: wielkim plusem jest obecność aktualnej prasy, która można poczytać przed jedzeniem ;)

Nevermind - 2010-07-07, 20:38

Do ktorej jest czynne w taki dzien jak dzis BB?
Ferbik - 2010-07-07, 20:43

Nevermind napisał/a:
Do ktorej jest czynne w taki dzien jak dzis BB?

Wg ulotki do 24:00 :)

yampress - 2010-07-07, 20:45

a ja pizze standard niesamowicie lubię. mniam. Musze innych jeszcze spróbować. No właśnie coś brak tam serwetek. Mogły by być donoszone z pizzą... :P
Nevermind - 2010-07-07, 21:36

Ferbik: thx.

A ja powiem tak, juz wole dostac wiecej sosu a serwetki i pizza wcale nie musza byc donoszone ;p Swoja droga ten sos meksykanski co byl w tubce kiedys byl z a j e b i s t y :)

JAREK.M - 2010-07-07, 22:55

A czy w BB nadal pozwalają palić papierosy na sali ? Od roku tam już nie byłem właśnie z tego powodu. Sam paliłem ale nie mogłem znieść jak w czasie jedzenia ktoś mi kopcił w nos. Do pizzeri chodzi się nie tylko po to by zjeść pizzę, ale też by czuć jej zapach.
Jaro - 2010-07-08, 09:21

Z tego co wiem od Reda, to już od dłuższego czasu obowiązuje całkowity zakaz palenia w BB i bardzo dobrze. :)
red - 2010-07-08, 10:57

Dokładnie od 10 marca br. obowiązuje w BB zakaz palenia. Pisałem o tym w temacie wieluńskich pizzerii na forum i nie chciałem tutaj dublować postów.
Sosy zniknęły z baru ponieważ nagminnie zdarzały się przypadki głupich zabaw, z polewaniem sosami aut pod lokalem włącznie. Ale sos meksykański zamówiony do pizzy to ten sam sos co kiedyś stał na barze.
A serwetki niezmiennie w serwetniku po lewej stronie baru.

Nevermind - 2010-07-08, 15:14

A nie mozna by go dostawac wiecej? :) do sredniej to jeszcze ujdzie, ale jak ktos bierze duza to troche malo.



Poprawiono 1 błąd ort.

JAREK.M - 2010-07-09, 07:22

Cztery miesiące to niezbyt długo. :grin: Ale miło słyszeć że wreszcie :grin: :grin: :grin:
HeaVen - 2011-06-26, 23:29

Po dłuższej nieobecności w lokalu postanowiłem tam zajrzeć i jestem bardzo zawiedziony. Zamówiłem dużą pizzę + ekstra dodatek, by skorzystać z promocji. Na swoją pizzę z dodatkiem czekałem prawie godzinę- przy jej odbiorze zapytałem o 'promocyjną', a pracownik odpowiedział, że jest w piecu i zaraz będzie. Po następnych 20 minutach wywołano moje zamówienie, więc podszedłem. Zostałem poproszony o okazanie paragonu, a po jego obejrzeniu pracownik powiedział mi, że dodatkowa pizza mi się nie należy, ponieważ nie ma jej na paragonie. :shock: Po krótkiej wymianie zdań otrzymałem ją, jednak ton z jakim ją dostałem był absolutnie nie na miejscu ("Dobra masz i idź"). Po tym wydarzeniu raczej nie zagoszczę już w tej pizzerii.

P.S. Sos pomidorowy = najtańszy kethup :?

Nevermind - 2011-06-27, 00:35

Za to godzinne czekanie powinienes dostac jeszcze jedna gratis :) podziwiam. Zachowanie pracownika chyba troche nie na miejscu, choc ja sie z takim jeszcze w BB nie spotkalem a jadam tam od dawna :)
renia - 2011-06-27, 15:22

Big Buffalo omijam szerokim łukiem. Na pizzę najlepiej iść do Edenu lub Wenecji( ostatnio zamówiłam na dowóz;przepyszna :razz: ) .
A na frytki, tortille itd do Kociołka :D .

Vosiak - 2011-06-27, 16:18

W ostatnie wakacje zamówiłem cheeseburgera. To było w sobotnią noc. Czekam 40 min iii? Nic :evil: Poszedłem zapytać czy go dostanę? Okazało się że ktoś odebrał mojego burgera?! :shock: Na szczęście nie musiałem długo przekonywać do tego że nie dostałem a siedziałem blisko lady i byłem tylko z kolegą. Nawiasem mówiąc dziwny ten kotlet :?
red - 2011-06-27, 19:58

HeaVen, zapewne czas oczekiwania wynikał z ruchu a nie z widzimisię obsługi. Obsługa zawsze o tym informuje, zresztą obserwując ruch w każdym lokalu można się domyślić ile mniej więcej potrwa realizacja zamówienia.
Zachowanie pracownika nie na miejscu - za to przepraszam.
Sos czyli keczup niezmiennie ten sam od 8 lat. Czy najtańszy to nie wiem, ale na pewno nie najdroższy :D

renia, jeden lubi a drugi nie - rzecz gustu. Ja o gustach nie dyskutuje.

Vosiak, poza czasem oczekiwania chyba wszystko ok. Znam lokale (nawet wieluńskie) w których byś nie dostał swojego burgera w takiej sytuacji. Kotlet niezmiennie ten sam od wielu lat. Dla mnie nie jest "dziwny" ale jw - o gustach nie dyskutuję.

Robert.W - 2011-06-28, 09:47

Cytat:
Big Buffalo omijam szerokim łukiem. Na pizzę najlepiej iść do Edenu lub Wenecji(
ostatnio zamówiłam na dowóz;przepyszna :razz: ) .


x2

za każdym razem musiałem czekać ok 1 godz. jak dostałem wcześniej to znowu pomylili moje zamówienie lub o nim całkowicie zapomnieli :(

creative - 2011-06-28, 15:42

Robert.W napisał/a:
Cytat:
Big Buffalo omijam szerokim łukiem. Na pizzę najlepiej iść do Edenu lub Wenecji(
ostatnio zamówiłam na dowóz;przepyszna :razz: ) .


x2

za każdym razem musiałem czekać ok 1 godz. jak dostałem wcześniej to znowu pomylili moje zamówienie lub o nim całkowicie zapomnieli :(


x3

Wszystko w Big Bufallo jest ok, tylko... tylko ta obsługa!! a konkretnie ta baba ktora mysliz e jest najmądrzejsza, nie szanuje klienta, wygląda jakby była tam za kare, jest opryskliwa, wiecznie zdenerwowana i moglbym jeszcze wymieniac.

Zamowilismy pizze z dodatkiem aby otrzymac druga w promocji, jednak po namowie ustalilismy ze zmienimy pizze na inną, ta antyobsługa, powiedziala " nie! ja juz wbiłam w kase i nie bede nic anulowac!" poszlismy za ciosem i powiedzielismy ze z kazdej kasy fiskalniej da sie anluowac paragon, a zresztą nie powinna ona wbijac na kase czegos na co sie jeszcze nikt nie zdecydował. Po chwili antyobsluga powiedziala ze ona bedzie musiala wylozyc ze swojej kieszeni 28.50 bo nie moze cofnac paragonu. Kiedy postraszylismy, ze chcemy rozmawiac z szefem i prosze do niego zadzwonic, zmienila zdanie i przyjeła inne zamowienie. Pizza do nas przyszła, jednak była za wczesnie wyciagnieta z pieca, takze jedna była na w pol surowa druga była dobra. Coż, nie wiem jak nikt tego nie zauwaza, pewnie wiadomo i ktora pracownice chodzi.

Po 2. lokal jest do 22, wiec do tej godziny kazdy klient ma prawo spokojnie zjesc na miejscu pizze, jednak o godzine 21.30 zostalismy poinformowani ze tylko na wynos bo oni za pol godziny zamykają! No przepraszam ale tu trzeba dbac o klienta a w ten sposob tylko sie go zniechęca.

Reasumując, bede dalej jadł pizze z big bufallo, ale tylkoi wyłącznie dlatego bo jest smaczna, i to jedyny plus.
Podejscie do klienta, czas oczekiwania, czystość stolików ( wielki minus)

HeaVen - 2011-06-28, 16:25

creative napisał/a:
Po 2. lokal jest do 22

a nie do 24 ? :P

creative - 2011-06-28, 16:50

HeaVen napisał/a:
creative napisał/a:
Po 2. lokal jest do 22

a nie do 24 ? :P


Przepraszam, moj błąd.
Chyba zabardzo sie uniosłem i nie skontrolowalem godzin otwarcia;d

Mateusz - 2011-06-28, 18:27

creative napisał/a:
Robert.W napisał/a:
Cytat:
Big Buffalo omijam szerokim łukiem. Na pizzę najlepiej iść do Edenu lub Wenecji(
ostatnio zamówiłam na dowóz;przepyszna :razz: ) .


x2

za każdym razem musiałem czekać ok 1 godz. jak dostałem wcześniej to znowu pomylili moje zamówienie lub o nim całkowicie zapomnieli :(


x3

Wszystko w Big Bufallo jest ok, tylko... tylko ta obsługa!! a konkretnie ta baba ktora mysliz e jest najmądrzejsza, nie szanuje klienta, wygląda jakby była tam za kare, jest opryskliwa, wiecznie zdenerwowana i moglbym jeszcze wymieniac.

Zamowilismy pizze z dodatkiem aby otrzymac druga w promocji, jednak po namowie ustalilismy ze zmienimy pizze na inną, ta antyobsługa, powiedziala " nie! ja juz wbiłam w kase i nie bede nic anulowac!" poszlismy za ciosem i powiedzielismy ze z kazdej kasy fiskalniej da sie anluowac paragon, a zresztą nie powinna ona wbijac na kase czegos na co sie jeszcze nikt nie zdecydował. Po chwili antyobsluga powiedziala ze ona bedzie musiala wylozyc ze swojej kieszeni 28.50 bo nie moze cofnac paragonu. Kiedy postraszylismy, ze chcemy rozmawiac z szefem i prosze do niego zadzwonic, zmienila zdanie i przyjeła inne zamowienie. Pizza do nas przyszła, jednak była za wczesnie wyciagnieta z pieca, takze jedna była na w pol surowa druga była dobra. Coż, nie wiem jak nikt tego nie zauwaza, pewnie wiadomo i ktora pracownice chodzi.

Po 2. lokal jest do 22, wiec do tej godziny kazdy klient ma prawo spokojnie zjesc na miejscu pizze, jednak o godzine 21.30 zostalismy poinformowani ze tylko na wynos bo oni za pol godziny zamykają! No przepraszam ale tu trzeba dbac o klienta a w ten sposob tylko sie go zniechęca.

Reasumując, bede dalej jadł pizze z big bufallo, ale tylkoi wyłącznie dlatego bo jest smaczna, i to jedyny plus.
Podejscie do klienta, czas oczekiwania, czystość stolików ( wielki minus)



1wszy raz w życiu dopiero tam byłem tydzień temu.

Podobna sytuacja... Ja tego nie odczułem ale widziałem po innych klientach to co ty opisałeś.

Za dużo ludzie kupuje pizze a za mało ludzi pracuje w Big Buffalo w godzinach wieczorowych i taki tłok zawsze będzie. Ludzie tam pracujący nie mają 10 rąk więc trzeba ich też jakoś zrozumieć. ;)

Zresztą to jest praca w temp. 40 stopni(jeśli nie więcej) i nerwy czasem padają...

red - 2011-06-28, 22:38

Robert.W, nie wiem ale jestem w BB bardzo często i to co tu czytam to chyba jakieś ewenementy. Pomyłki przy zamówieniach zdarzają się ale bardzo rzadko. I tylko w sytuacjach kiedy jest duży ruch (czyli głównie weekendowe wieczory). Podobnie rzecz się ma z czasem oczekiwania na zamówienia. Piece (nawet trzy) mają ograniczoną przepustowość i po prostu nikt ich nie przyśpieszy - nawet dodatkowe etaty pracownicze. Dodatkowo w tej chwili promocja z gratisową pizzą jeszcze bardziej spowalnia realizację zamówień.
creative, paragon można anulować do momentu akceptacji zamówienia. Potem można już tylko spisać tzw protokół błędnej sprzedaży. Ale fakt - obsługa bez względu na wszystko powinna być elastyczna. Przepraszam.
Mateusz, natężenie ruchu jest zależne od wielu czynników i konia z rzędem temu kto je przewidzi. Są okresy totalnego zastoju, ale i też nawałnice trwające kilka godzin. Nikt nie wie kiedy one nastąpią ale na niektóre przypadki jesteśmy przygotowani. Niestety moce przerobowe są ograniczone np przez przepustowość urządzeń i nie da się tego przeskoczyć. Ale staramy się i np przewidywalne okresy zwiększonego ruchu są zabezpieczone zwiększoną ilością personelu.

A tak w ogóle to możecie śmiało mi pisać na PW o zauważonych przez Was nieprawidłowościach, najlepiej z zaznaczeniem daty i mniej więcej godziny kiedy Was spotkała określona sytuacja. Będę się wtedy starał wyciągać wnioski.

Nevermind - 2011-06-28, 23:45

Rada jest prosta - bierzcie ze soba paragon i sprawdzajcie ile i za co jest nabite.
Robert.W - 2011-06-29, 13:17

Na jakość pizzy nie narzekam bo są naprawdę smaczne zwłaszcza farmerska (jeśli nie pomyliłem nazw), ale obsługa jest fatalna tzn. ta Pani która przyjmuje zamówienia - mogłaby milej odnosić się do klientów. Kupowałem średnio 2-3 razy w miesiącu. Sam pracuję w handlu (9 rok) i wiem że często klienci dają się we znaki ale są sytuacje kiedy chciałoby się "odpyskować" ale nie można. Klient nasz Pan :)
creative - 2011-06-30, 11:06

red napisał/a:

creative, paragon można anulować do momentu akceptacji zamówienia. Potem można już tylko spisać tzw protokół błędnej sprzedaży. Ale fakt - obsługa bez względu na wszystko powinna być elastyczna. Przepraszam.


Tu jeszcze paragon nie byl wydrukowany, tylko po prostu wbite na kase co mialo zostac zamowione, mialem przez okolo rok do czynienia z kasą fiskalną i jak dobrze pamietam z kazdej da sie anulowac to co jeszcze nie zostalo wydrukowane. A nawet jesli sie nie myle ostatni paragon takze mozna anulowac, nie wiem jak jest z różnymi kasami fiskalnymi, z tą co ja pracowalem, owszem dało sie.



Poprawiono 2 błędy ort.

red - 2011-06-30, 11:19

Po zatwierdzeniu paragonu można go tylko anulować spisując protokół błędnej sprzedaży. Tak powinno być chyba w każdej kasie a ma to zapobiec możliwości anulowania paragonów przez sprzedawcę po sprzedaży towaru klientowi i co za tym idzie omijaniu ewide4ncjonowania sprzedaży. Ale może w niektórych kasach jest taka opcja.
red - 2011-07-07, 21:14

Uprzejmie informuję, iż promocja w BIG BUFFALO z gratisową margheritą lub dużą Pepsi zostanie zakończona z dniem dzisiejszym.
Od jutra promocja już nie obowiązuje!

Zodiak - 2011-07-08, 22:44

To się chyba klientom nie spodoba :sad: promocja była rzeczywiście zachęcająca. Podobnie jak parę lat wstecz :)
red - 2011-07-21, 23:30

Kilka nowości w ofercie BIG BUFFALO:

Schabowy panierowany z frytkami, ziemniakami lub ryżem i surówką - 15 zł
Filet z kurczaka panierowany z frytkami, ziemniakami lub ryżem i surówką - 14 zł

Oprócz tego cztery makarony znane już wcześniej z Testa Rossy, czyli:
- spaghetti bolonese
- spaghetti carbonara
- tagliatelle z kurczakiem i pieczarkami
- tagliatelle z brokułami i serem
Każde w cenie jedyne 9,90 zł.

ZAPRASZAM!

fanzie - 2011-07-22, 10:53

Jaka gramatura tych dań?
Chodzi mi konkretnie o makarony.

Barca - 2011-07-22, 13:17

Pierwsze koty za płoty i nowości z BB wypróbowane. Spaghetti bolonese i spaghetti carbonara smakowite i w wystraczającej ilości żeby się najeść :P .
red - 2011-09-09, 08:13

Miło mi poinformować, że po wakacyjnej przerwie wróciła do łask promocja z gratisową margheritą lub 2litrową Pepsi :D

Przypominam jej zasady: do każdej zakupionej dużej pizzy z ekstra dodatkiem do wyboru duża margherita lub dwa litry Pepsi gratis.
Promocja ważna na miejscu i z dostawą.

ZAPRASZAM!

Basia - 2011-09-09, 08:36

red napisał/a:
Miło mi poinformować, że po wakacyjnej przerwie wróciła do łask promocja z gratisową margheritą lub 2litrową Pepsi


Martgarita w BB jest rewelacyjna, przeważnie znika szybciej niż pizza z ekstra dodatkiem :D

Pan_Muchomor - 2011-11-13, 22:07

Witam!

Dawno nie zaglądałem na forum, jednakże ostatnia, niestety niemiła, a w dodatku podwójna niespodzianka, która mnie spotkała, zmobilizowała do zalogowania i napisania tego postu. Z usług Big Buffalo korzystałem sporadycznie. Przede wszystkim dlatego, że pizza serwowana w innych rodzimych lokalach smakuje mi lepiej. Nie mówię też, że jest niesmaczna, nie jestem wybredny w kwestii pożywienia.

Dwa tygodnie temu zamówiłem na wynos pizzę z salami dla swojego młodszego siostrzeńca. Zawiozłem ją do domu i po otwarciu pudełka nie dowierzałem. Salami było spieczone na suchar, po części spalone. Ciasto i cała reszta ok. Powiedziałem sobie - nigdy więcej.

Dziś licho mnie podkusiło i jako gratis wybrałem margaritę, prosząc o dodatkowe salami. Gdybym tylko zajrzał do pudełka w zaraz po odebraniu, zwróciłbym uwagę. Moi drodzy, jak się okazało, to nie jednorazowy wybryk, a norma. Sucharki z salami. Przede wszystkim mało apetyczne.

Proszę o zajęcie się sprawą. Mnie jako klienta już straciliście, ale resztę możecie uratować.

Mam jeszcze jedną uwagę - zwróćcie uwagę na obsługę. Jest zakręcona jak termos. Dziś czekając, przyjrzałem się pracy dwóch miłych pań. Czynność którą mogłyby skończyć w przeciągu kilku - kilkunastu sekund, przerywały dwukrotnie. Postępowały tak notorycznie. Nie znam realiów, ale albo potrzebna tam osoba więcej, albo jak to kobiety - lubią się krzątać po kuchni ;)

PS 1) Co mogę zyskać, zawożąc z powrotem i reklamując tą pizzę(dla nieuważnych: ciasto i reszta ok)? 2) Nie chcę nikomu zaszkodzić, na zaobserwowaną przeze mnie dezorganizację w pracy mogło wpłynąć wiele czynników.


Pozdrawiam!

Syn Mariana - 2011-11-13, 22:18

Ja ostatnio dostałem całkowicie inną pizzę niż zamawiałem- ale też ją zjadłem;)
Nevermind - 2011-11-13, 22:25

Tez mialem pare razy dosc mocno przypieczone rozne skladniki na pizzy. To chyba zalezy od tego jaka jest temperatura pieca i jak dlugo ciasto przez niego idzie. Chociaz ja sie nie znam :)
dlubson - 2011-11-23, 20:12

Zazwyczaj kupuję na BB pizzę Kowbojską, bo lubię mięsne pizze, ale ostatnio zauważyłem, że przy pizzy na wynos ilość dodatków jest coraz uboższa w porównaniu z poprzednimi latami. Zdarzyło się również kilka razy zbyt grube i przypalone na obrzeżach ciasto. W każdym razie będę odwiedzał nadal BB.
Mam również zastrzeżenie co do hamburgera, którego jadłem tam tylko raz. Być może to był jednorazowy przypadek i spotkał akurat mnie, ale rzadko zdarza się aby bułka od hamburgera rozsypała/pokruszyła się w dłoniach.

red - 2011-11-26, 23:00
Temat postu: Świąteczny Stół Pajacyka
Miło mi poinformować, że pizzeria BIG BUFFALO zlokalizowana przy stacji STATOIL jako jedyny lokal w Wieluniu bierze udział w akcji Świąteczny Stół Pajacyka, organizowanej już po raz dziesiąty przez Polską Akcję Humanitarną.

Świąteczny Stół Pajacyka - prosty przepis, by nakarmić dzieci.

Polska Akcja Humanitarna serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w dziesiątej, jubileuszowej edycji Świątecznego Stołu Pajacyka, która w tym roku odbędzie się w piątek 2 grudnia 2011 r. w wielu miastach w Polsce. Jest to jednodniowa akcja, podczas której właściciele restauracji, pubów i kawiarni przekazują 10% obrotu na rzecz dożywiania dzieci w Polsce i na świecie. Dzięki temu przedsięwzięciu, przez ostatnie 10 lat PAH zapewniła dzieciom ponad sto tysięcy posiłków!
Każdy, kto zdecyduje się wesprzeć działalność Pajacyka może udać się 2 grudnia do restauracji, pubu czy kawiarni oznaczonych charakterystycznym plakatem Świątecznego Stołu. Wystarczy zamówić kawę, czy też zjeść obiad z rodziną i można mieć pewność, że 10% z każdego rachunku zostanie przeznaczone na dożywianie dzieci w Polsce i na świecie. Do tej pory do akcji włączyło się ponad 400 lokali z całego kraju. Pełna lista dostępna jest na stronie PAH

red - 2011-12-01, 18:36

Zapraszam jutro do BIG BUFFALO.
W załączeniu reklama tv promująca akcję Świąteczny Stół Pajacyka.


red - 2011-12-06, 15:04

Dziękuję wszystkim piątkowym klientom "Big Buffalo" za udział w akcji Świąteczny Stół Pajacyka. 10% z obrotu z tego dnia zostanie przekazane lada moment do PAH.
Jack_Black - 2012-01-15, 16:51

Wczoraj ok godz 19 miałem przyjemność zamówić w BB chickenburgera. W restauracji oprócz mnie 2 osoby czekające na zamówienie. Czekam 15 minut, idę się upewnić czy aby na pewno zamawiałem akurat to. Słyszę dość brutalne: "zaraz będzie". 10 minut później słyszę "proszę". Chwilę czekam zanim odbiorę chickena, słyszę " ruszysz się po tą bułkę?".
Ogólnie wczoraj BB przelało czarę goryczy. Jedzenie macie dobre, ale obsługa....Nie skomentuję.

yampress - 2012-01-15, 17:03

Też lubie tam chodzić, bo mi bardzo smkuje pizza tam ale tak rzeczywiście troszke długo trzeba czekać.
Następnym razem spróbuje zmierzyć czas. Obłudze się przyjrze jeszcze dokładniej ale do tego czasu co chodziłem było oki.


Poprawiono 1 błąd ort.

Nevermind - 2012-01-16, 23:09

Nie spotkalem sie jeszcze z negatywnym zachowaniem w BB. Ale skoro dziewczyna chciala Ci dac to co zamowiles to czemu od razu nie wstales tylko czekales na..?
Jordanstylez - 2012-04-25, 21:04

Witam. Zamówiłem ostatnio dwie duże pizze z tego "lokalu". Pizza była niedopieczona, mimo, iż składniki na jej wierzchu były spalone. Dodatkowo do dwóch pizz dołożono tylko po jednym sosie (w większości lokalnych Pizzerii standardem są minimum dwa sosy).
Za ten cały zestaw zapłaciłem aż 56 zł. Za tą kwotę oczekiwałem czegoś lepszego...

red - 2012-04-25, 21:25

Jordanstylez napisał/a:
Pizza była niedopieczona, mimo, iż składniki na jej wierzchu były spalone.

Trzeba było zgłosić to obsłudze. Z doświadczenia wiem, że to co dla jednych jest niedopieczone, dla innych jest spalone. Z treści wpisu wnioskuję, że ciasto było surowe skoro pizza była niedopieczona?
Jordanstylez napisał/a:
Dodatkowo do dwóch pizz dołożono tylko po jednym sosie (w większości lokalnych Pizzerii standardem są minimum dwa sosy).

Na ulotce jak wól jest napisane co i jak. Więc nie rozumiem skąd te żale. Poza tym w większości tzn. gdzie? I skoro standardem sa minimum dwa tzn, że gdzieś jest więcej, czyli trzy. Ciekawe gdzie...
Jordanstylez napisał/a:
Za ten cały zestaw zapłaciłem aż 56 zł. Za tą kwotę oczekiwałem czegoś lepszego...

Dostałeś coś czego nie zamawiałeś? Zapłaciłeś za dużo niż to co w ofercie? Poza tym jest w lokalu promocja. Wystarczy czytać ulotki lub chociażby to forum.

WGS - 2012-04-25, 22:36

Jordanstylez napisał/a:
Za ten cały zestaw zapłaciłem aż 56 zł. Za tą kwotę oczekiwałem czegoś lepszego...


Oczywiście zapewne pizzy max 60 bądź więcej centymetrów, gdzie składniki zaczynają się 10 cm od krawędzi ciasta. Fakt, zawsze coś, tym bardziej, że generalnie jedzą oczy a jakość i smak idzie w niepamięć.

Gregg Sparrow - 2012-04-26, 11:46

Niestety ale muszę potwierdzić, że ja równiez otrzymałem w dostawie pizze które okreslenie "nieciekawe" uznałbym za komplement.
Dodatki do sredniej pizzy zaczynały sie tak ok 6-7 cm od krawędzi (praktycznie były tylko na srodku), papryka na wierzchu była przypalona a cisto było wypieczone tylko w tych miejscach gdzie nie było dodatków (tam gdzie było sucho).
Red moze należałoby sie przyjrzec co się dzieje?

HandOfFury - 2012-04-26, 13:21

Ja się już kilkakrotnie zawiodłem na jakości pizzy z BB...
Salami za każdym razem to węgiel, ciasto miałem nie raz niedopieczone, a nawet zdarzyło mi się dostać inna pizze niż zamawiałem :shock: O tym, ze nie raz "duża" pizza była "średnia" to nie wspomnę...
Pizze z BB były moimi ulubionymi, no ale cóż - czas chyba brać gdzie indziej...
W stosunku jakość/cena jest konkretnie do d...y. Dodatkowo 2 zł za pudełko...

marcin-gorski - 2012-04-26, 13:35

nie wybrzydzajcie, jest kryzys red musi ciąć koszty i stąd te wtopy ;) żeby na tych oszczędnościach nie wylał tylko dziecka z kąpielą . . .

ps. w Wieluniu jest duży wybór pizzerii więc zawsze można BB omijać szerokim łukiem.

red - 2012-04-26, 18:02

Gregg Sparrow napisał/a:
Dodatki do sredniej pizzy zaczynały sie tak ok 6-7 cm od krawędzi (praktycznie były tylko na srodku), papryka na wierzchu była przypalona a cisto było wypieczone tylko w tych miejscach gdzie nie było dodatków (tam gdzie było sucho).
Oczywiście jestem nieobiektywny, ale chyba trochę przesadziłeś z ta ilością cm. Gdyby tak było to dostałbyś prawie samo ciasto, bez dodatków.
Co do niedopieczenia to przyjrzę się temu.
HandOfFury napisał/a:
a nawet zdarzyło mi się dostać inna pizze niż zamawiałem
Ja miałem ten sam przypadek w innych lokalach. Ale nie robię z tego wielkiego halo.
HandOfFury napisał/a:
Dodatkowo 2 zł za pudełko...
A w ulotce jest napisane coś innego? Wszędzie płacisz za pudełko, tylko że w niektórych lokalach masz tą opłatę wliczoną w cenę pizzy lub dowozu (proszę sobie sprawdzić jakie są warunki dowozu w innych lokalach). Dla mnie uczciwym wydawało się postawienie sprawy jasno - płacisz za to, co dostajesz. Bierzesz pudełko, więc skoro ja za nie płacę, to po prostu przerzucam tę opłatę na klienta.
marcin-gorski napisał/a:
nie wybrzydzajcie, jest kryzys red musi ciąć koszty i stąd te wtopy ;) żeby na tych oszczędnościach nie wylał tylko dziecka z kąpielą . . .
Nie bądź śmieszny. Jaki jest związek niedopieczonej pizzy z oszczędnościami? Albo kasowanie za to, co jest napisane w ofercie/cenniku? Bo ja nie widzę żadnego. Niedopieczona pizza może być ewentualnie niedopatrzeniem obsługi. Zresztą twój stosunek do mnie jest negatywny od czasu wyborów więc jak widzę znalazłeś sobie sposób żeby sobie po mnie trochę pojeździć...
A tak w ogóle to jako jeden z niewielu występuje na tym forum z otwarta przyłbicą. Nigdy nie ukrywałem mojego związku z BB. Co więcej - wiedząc, że jestem znany z powiązania z BB, wielokrotnie hamowałem się z pisaniem pewnych opinii na temat konkurencyjnych lokali (tak tak - zdarza mi sie podpatrywać co robi konkurencja i zamawiać tam pizze). Ale od dziś koniec taryfy ulgowej. Każde niedopatrzenie jak np niedołączenie sosu do zamówienia, pudełko mniejsze niż deklarowany wymiar pizzy, przypalone dodatki, zawyżone rachunki - będzie przeze mnie bezwzględnie punktowane i wywlekane na forum. Niech będą równe kryteria dla wszystkich. A jak ktoś z właścicieli będzie miał ochotę bronić swojego dobrego imienia, niech zobaczy jak to jest.
Jak demokracja to demokracja!

miko 005 - 2012-04-26, 18:52

red napisał/a:
HandOfFury napisał/a:
Dodatkowo 2 zł za pudełko...
A w ulotce jest napisane coś innego? Wszędzie płacisz za pudełko, tylko że w niektórych lokalach masz tą opłatę wliczoną w cenę pizzy lub dowozu (proszę sobie sprawdzić jakie są warunki dowozu w innych lokalach). Dla mnie uczciwym wydawało się postawienie sprawy jasno - płacisz za to, co dostajesz. Bierzesz pudełko, więc skoro ja za nie płacę, to po prostu przerzucam tę opłatę na klienta.

No red, przerzucasz opłatę, czy może jeszcze na tym zarabiasz? Bo 2 zł to ... nigdzie takiej oferty, przynajmniej w necie nie znalazłem. Zależy od wielkości, między 30 - 80 groszy za sztukę, nawet gdyby to było netto.

Cała reszta to już kwestia; smaków, gustów, manii wyższości klienteli nad usługodawcą, itd.
Dzisiaj mamy wybór, to fakt. Ale jeśli łudzimy się nadzieją, że jest (w tym przypadku) lokal idealny, to jesteśmy w błędzie grubszym, od najgrubszej pizzy w mieście :twisted:

Gregg Sparrow - 2012-04-26, 19:26

Sorki red ale nie napisałem tego tylko po to żeby napisać. Jako usługodawca powinieneś być wrażliwy na opinie klientów i chociaż sprawdzić co się dzieje (niekoniecznie opisując to na forum :D )Powiem tylko, że pierwszy raz kupowałem pizze w BB i zawiodłem się na niej. Słyszałem dużo dobrego o BB i dlatego zdecydowałem się na zamówienie. Był to mój pierwszy zakup w BB i zdaje się że ostatni, a szkoda bo lubię pizze. No chyba że coś się poprawi. :)
NIe bierz tego do siebie bo nie miałem i nie mam nic do ciebie. 8)

red - 2012-04-26, 19:47

miko 005, jeśli zarabiam, to są to kwoty rzędu 40 groszy i to chyba tylko na dużym pudełku. Nie pamiętam dokładnie cen, ale gdybym miał kasować za pudełka równowartość ich zakupu, to ceny kształtowały by się pewnie mnie więcej tak: 0,86 zł, 1,23 zł i 1,56 zł (za małe, średnie i duże pudełko - nie znam cen dokładnie, ale to są mniej więcej takie kwoty). Ceny pudełek w lokalu są po prostu wyrównane w górę do w miarę równych wartości. Zaręczam, że nie wynikają one z chęci zarobku, a po prostu z próby rekompensaty za poniesione koszty.
I jeszcze jedno - pudełka zamawiam u lokalnego producenta. Może i jest ciut drożej, ale zawsze mam pewność, że w razie czego nie zostanę bez pudełek.

miko 005 napisał/a:
Cała reszta to już kwestia; smaków, gustów, manii wyższości klienteli nad usługodawcą, itd.
Dzisiaj mamy wybór, to fakt. Ale jeśli łudzimy się nadzieją, że jest (w tym przypadku) lokal idealny, to jesteśmy w błędzie grubszym, od najgrubszej pizzy w mieście :twisted:
Gregg Sparrow napisał/a:
Sorki red ale nie napisałem tego tylko po to żeby napisać. Jako usługodawca powinieneś być wrażliwy na opinie klientów i chociaż sprawdzić co się dzieje (niekoniecznie opisując to na forum :D )
Wiem, że reszta jest kwestią gustu. Jeden woli córkę, inny teściową. Dlatego nie polemizuję z wypowiedziami nt tego co komu smakuje, tylko z innymi zarzutami. Co gorsza - nie jestem w stanie ich w żaden sposób potwierdzić, bo to nie salon samochodowy, w którym każdego klienta się pamięta. Większość niezadowolonych wylewa swoje żale po czasie, a ja nie mogę nawet sprawdzić kto jest odpowiedzialny (lub nie) za ewentualne błędy. Więc sami przyznacie, że stawia mnie to w niezręcznej sytuacji.
Dodatkowo - jak widzę - są osoby, które próbują wykorzystać tą sytuację aby mi przywalić personalnie i kompletnie niemerytorycznie, bo mają jakieś swoje osobiste żale (nie mowa o was). A jak wiadomo internet przyjmie wszystko...
Rozczarowanych pizzą z BB przepraszam za zawód jakiego doznali, ale jednocześnie wiem, że nie myli się tylko ten, co nic nie robi i jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodzi :)

Jordanstylez napisał/a:
Za ten cały zestaw zapłaciłem aż 56 zł.
Przejrzałem sobie dokładnie ulotkę i wynika z niej, że musiałeś złożyc bardzo nieprzemyślane zamówienie. Mnie nic do tego, ale przy odrobinie zdrowego rozsądku można było w podobnej lub ciut wyższej cenie dostać dwie duże pizze + kolejne dwie duże gratis. Razem daje to 4 duże pizze za 60 zł - brzmi to o wiele lepiej. Ale nie mnie uczyć klientów umiejętności czytania ulotki i korzystania z dostępnych promocji.
To trochę tak jakby zamówić w jakimś lokalu pięć Coli 0,2 litra po 5 zł każda zamiast np jednej litrowej za 10 zł, a potem mówić wokół, że to drogi lokal, bo litr Coli kosztuje 25 zł...

Ferbik - 2012-04-26, 20:06

miko 005 napisał/a:

No red, przerzucasz opłatę, czy może jeszcze na tym zarabiasz? Bo 2 zł to ... nigdzie takiej oferty, przynajmniej w necie nie znalazłem

Polecam Ci zamówić pudełka z nadrukiem, do tego jeszcze projekt :) Red to już normalnie dzięki temu się pobudował :DDD
Często biorąc pizzę z innych miejsc patrzę w ulotkę i cena widnieje 22zł z dowozem, a po dowiezieniu okazuje się na przykład, że sos jest jeszcze do dopłaty, a tu dowóz, a tu pudełko i robi się 26zł... pal licho, ale to powinno być jasno powiedziane. Ostatnio nawet miałem sytuację, że pizzeria zmieniła z miesiąca na miesiąc ceny w ulotkach, chociaż drukowała dwa miesiące wcześniej i znowu różnica 2zł na zamówieniu, bo miałem starą (sprzed dwóch miesięcy drukowaną) ulotkę... Nie staję murem za redem, ale przynajmniej uczciwie podchodzi do sprawy i faktycznie jako jedyny broni swoich argumentów, chociaż patrząc na konkurencję - powinien mieć to głęboko w (słowo wymoderowano), bo ja też na przykład nie pisałem, że w jednej pizzerii brzegi pizzy były tak spalone, że gwoździa bym tym wbił, czy też znalazłem kawałek paznokcia i tego typu sprawy. Kto z innych pizzerwłaścicieli śmiał zabrać głos? Ten jest właśnie krytykowany, co próbuje coś wyjaśnić. Chyba powinno działać to w drugą stronę.

yabos - 2012-04-27, 11:40

Wczoraj jadłem pizzę z BB i byłem zadowolony. Dodatki na paru kawałkach aż wylewały się z ciasta. Nie to, że było ich jakoś szczególnie dużo, po prostu były tak szeroko rozmieszczone. Chociaż fakt, że jest to już drugie zamówienie gdzie były przypalone, ale nie na tyle żeby psuło to smak.
BTW. przy tej promocji margarita gratis też liczycie sobie 2 zł za pudełko?

red - 2012-04-27, 13:26

yabos napisał/a:
przy tej promocji margarita gratis też liczycie sobie 2 zł za pudełko?
Tak. Uznaliśmy, że sama pizza jest darmowa, co i tak uważam już za niemały gratis.
Bethi - 2012-04-27, 14:54

Najlepiej jest krytykować, nie patrząc na samych siebie.
W każdej Pizzerii zawsze się może zdarzyć, że pizza się może pobokach przypalić, ale dzieje się tak, że w miejscach, gdzie są dodatki ciasto się nie spali, bo jest obciążone. Prawie we wszystkich przypadkach pizza po bokach jest spieczona, gdyż jest to ciasto drożdżowe, które pod wplywem ciepła rośnie.
Ja zawsze jak zamawiałam z BB, to przez telefon informowano ile będzie mnie to kosztować i za co płacę.
W dostawie nigdy nie było problemów, żeby zdarzyła się jakakolwiek pomyłka, bo na pizzy, którą mi dostarczano był adres dostawy.
Nie wiem co mają na myśli złośliwi ludzie, że co by się nie działo nie tak, to wszystko trzeba opisać w Internecie. Każdemu może się zdarzyć pomyłka, klient może mieć zły humor albo przypali się pizza-
Ale czy nie lepiej powiedzieć o tym co nam się nie podoba najpierw temu do kogo ma się żal, niż wystawiać w sieci komuś od razu negatywną opinię.
Niektórym się nie podoba, że BB bierze opłatę za pudełko, a nie bierze pod uwagę tego, że w innej pizzerii zapłaci więcej za pizzę z tymi samymi składnikami lub za dowóz, gdy zamówienie nie przekracza określonej w danym miejscu kwoty.

hajen - 2012-04-27, 15:43

Bethi, nie rozumiem, o co Ci chodzi. Opinia jest opinią i każdy może ją umieścić, gdzie tylko chce. Nawet jeśli jadł tę pizzę tylko raz i miał w tym dniu zły humor. Przypalenie nie świadczy o tym, że pizza jest na bazie drożdży, tylko dlatego, że była pieczona na zbyt wysokiej temperaturze, by zminimalizować czas przygotowywania pizzy.

Każdy rozsądny przedsiębiorca szuka złotego środka pomiędzy ceną a jakością. Skoro jest dużo zamówień, to nie dziwię się, że pizze piecze się szybciej na większej temperaturze, by po prostu wyrobić ich więcej.

Moim zdaniem to kwestia gustu, ja lubię przypieczoną pizzę. Ale nie lubię np. spalonych dodatków, a to się zdarza w pizzeriach.

Co do Big Buffalo, kupowałem tam pizzę (tak, kupowałem, bo już nie bywam w Wieluniu za często) i zawsze spełniała moje oczekiwania. A było nimi:
- pizza ma być ciepła a nawet gorąca
- mam mieć dostępne sosy
- nie chcę długo czekać
- cena/wielkość

Na pizzę w BB nie narzekam. Uważam, że nie jest to najlepsza pizzeria w Wieluniu, bo jest kilka dużo lepszych pizzerii, ale do BB idę tylko wtedy, kiedy mam konkretne oczekiwania. I z tego BB się wywiązuje. Zdarzało się niestety, że obsługa miała taki zapiernicz, że nie ogarniała i ludzie, którzy złożyli zamówienie po mnie dostawali pizzę przede mną - musiałem się upominać. Ale z natury nie jestem nerwowy, za to grzeczny i tylko przypomniałem o moim zamówieniu :P .

Co do dostawy - nigdy nie zamawiam pizzy z dostawą do domu w Wieluniu. Wieluń jest tak mały, że lepiej samemu się udać do jakiejś pizzerii, bo jakość pizzy "na miejscu" jest i będzie zawsze nieporównywalne lepsza.

Reasumując - jesteś głodny, masz ochotę zjeść przyzwoitą pizzę na szybko za dobre pieniądze i chcesz się za te pieniądze najeść - to dobry wybór. Chcesz mieć coś bardziej wyszukanego, zrobionego "cierpliwiej" i nie spieszy Ci się za bardzo - wybierz inne i droższe pizzerie. Nie będę robić reklamy innych, bo nie o tym ten wątek. Moim zdaniem nie ma w Wieluniu niedobrej pizzerii (przynajmniej nie było dwa lata temu :roll: )

Nevermind - 2012-04-27, 16:53

Male pytanie odnosnie promocji z duza margheritta czy mozna ten extra dodatek dostac na marghericie? Bo chyba zawsze jest dokladany na tej pierwszej co sie zamawia? BB jest i bylo dobra pizzeria pomimo, ze tez mi sie zdarzylo dostac spalona pizze ale to chyba wyjatki. Tak przy okazji jesli pizze ktos dostanie ewidentnie spalona moze ubiegac sie o zwrot albo wymiane na nowa? :) Ognista bardziej ognista prosimy jak kiedys Diabelska w NYCP! :D
WGS - 2012-04-27, 17:13

Z tego co wiadomo, to nie. Dodatek jest do dużej i wtedy jest promocja.
Nevermind - 2012-04-27, 17:52

Chodzi mi oto czy ten dodatek mozna dostac nie na podstawowej pizzy w zamowienie tylko na tej gratisowej marghericie.
Bethi - 2012-04-27, 18:29

Hajen, wiem o co Ci chodzi :) miałam okazję pracować w miejscu, idzie ilość była priorytetem, natomiast jakoś pozostawiała duże wątpliwości. I doskonale wiem, że te "sucharki" po bokach to od wysokiej temperatury powstają. Powiem tylko tyle, że na wszystko jest sposób-nawet na przypieczenia-bez szkody dla klienta :)
marcin-gorski - 2012-04-27, 19:13

dziś po raz kolejny jadłem pizzę w BB i się nie zawiodłem ;) pizza moim zdaniem najlepsza w mieście ( i mówię to bez ironii red ) ;)

szczerze polecam.

red - 2012-04-28, 09:57

hajen napisał/a:
Przypalenie nie świadczy o tym, że pizza jest na bazie drożdży, tylko dlatego, że była pieczona na zbyt wysokiej temperaturze, by zminimalizować czas przygotowywania pizzy.
Każda pizza jest na bazie drożdży. Ciasto musi w jakiś sposób urosnąć. Ewentualnie można stosować jakieś chemiczne polepszacze.
hajen napisał/a:
Skoro jest dużo zamówień, to nie dziwię się, że pizze piecze się szybciej na większej temperaturze, by po prostu wyrobić ich więcej.
To nie jest tak. BB jako jedyny lokal w Wieluniu używa piecy przelotowych a nie wsadowych. To jest troszkę inna technika pieczenia, która co do zasady bardzo "spłaszcza" czas i temperaturę obróbki. Być może dlatego czasami coś może wydać się przypieczone a coś innego niedopieczone. Ale to nie temat o technologi obróbki termicznej potraw.
Co do zasady przy tym piecu nie za bardzo da się przyśpieszyć pieczenie na tyle dużo, żeby wydajność wyraźnie się zwiększyła, więc nie stosujemy takich skrótów.
Nevermind, dodatek jest do tej pierwszej pizzy a nie do gratisa. Do gratisa można domówić kolejny dodatek.

Chudyy - 2012-04-28, 14:14

Widzę, że się spore zamieszanie zrobiło co do Big Buffalo, to może i ja dodam coś od siebie.
W BB zjadłem już naprawdę spore ilości pizzy. Zazwyczaj jem na miejscu. Powiem tak na ogromną ilość pizz, które zjadłem w tym lokalu zdarzało się wszystko co wymienili moi przedmówcy. Jadłem pizze na, której salami było węgielkami, pizzę która była niedopieczona lub która była spalona. Co nie zmienia faktu, że były to sporadyczne przypadki i bardzo lubię pizzę z tego lokalu i dalej będę ją jadł.

Chciałem jeszcze się podzielić jedną sprawą. Kieruje ją głównie do Red'a. Zamówiłem dzisiaj panierowany filet z kurczaka za 16zł, według ulotki która jest na forum. Chciałem z ryżem niestety nie było, można to wybaczyć może trafiłem na złą chwilę. Największym zaskoczeniem była kwota jaką zapłaciłem przy odbiorze, aż 21,5zł. Stwierdziłem, że może opakowanie drogie, albo dowóz. Po przestudiowaniu ulotki wyszło, że filet 16zł opakowanie 1zł i dowóz 3zł, czyli łącznie 20zł co i tak jest sporą kwotą. Dla porównania dwudaniowy obiad w Bistro kosztuje 14,5zł. Teraz moje pytanie skąd to dodatkowe 1,5 zł, bo nie mogę się tego doliczyć?

starszy pan - 2012-04-29, 20:01

.
Chudyy napisał/a:


... Teraz moje pytanie skąd to dodatkowe 1,5 zł, bo nie mogę się tego doliczyć?




Napiwek ?






.

red - 2012-04-29, 21:54

Cytat:
skąd to dodatkowe 1,5 zł, bo nie mogę się tego doliczyć?
Szczerze mówiąc to wygląda mi na pomyłkę w liczeniu. Postaram się odnaleźć to zamówienie, chociaż wątpię żeby było to możliwe po dwóch dniach.
A tak w ogóle to czy nie lepiej po takim przypadku po prostu zadzwonić do lokalu z prośbą o wyjaśnienie, zamiast wpisywać zapytanie na forum i liczyć na moją odpowiedź dzień czy dwa dni po fakcie?
Chudyy napisał/a:
łącznie 20zł co i tak jest sporą kwotą. Dla porównania dwudaniowy obiad w Bistro kosztuje 14,5zł.
A w Weronie pewnie 7,50 zł. Tylko co to ma do rzeczy?
Nie wiem jak jest w Bistro, ale inaczej kalkuluje się ceny potraw jeśli przyrządza się od razu większa ilość (czyli smażysz np jednorazowo 40 kotletów), a inaczej jeśli to jest jednostkowe zamówienie (jak w BB). Tak samo zawsze droższe jest danie z karty niż np jednostkowy koszt obiadu przy imprezie na 50 osób.

red - 2012-04-30, 21:14

Chudyy napisał/a:
Największym zaskoczeniem była kwota jaką zapłaciłem przy odbiorze, aż 21,5zł.
Przejrzałem sobotnie dowozy i pasuje mi tu tylko jeden - na Osiedle Stare Sady. Wg moich informacji (zgodnie z rozliczeniem zamówienia w lokalu) za zamówienie zapłacono 20,50 zł, zamiast 20,00 zł. Prawdopodobnie przez pomyłkę skasowano z rozpędu za schabowego zamiast za filet z kurczaka, czyli o 50 groszy za dużo. Za pomyłkę przepraszam - nadpłatę zwrócę na rachunek klienta (wysłałem już PW).
Na przyszłość polecam jednak interwencję bezpośrednio w lokalu (może być telefonicznie).

Nevermind - 2012-05-09, 22:12

Tak btw. jesli ktos dostanie spalona pizze moze zadac nowej/zwrotu pieniedzy?
red - 2012-05-09, 23:06

Nevermind napisał/a:
Tak btw. jesli ktos dostanie spalona pizze moze zadac nowej/zwrotu pieniedzy?
Proszę to załatwiać z personelem w lokalu. W uzasadnionych przypadkach można zapewne tak zrobić, ale każdorazowo decyzje podejmuje personel. Bo to co dla jednych jest przypalone, dla innych przypalone nie jest.
BTW - Chudyy, nie odezwałeś się na PW w sprawie zwrotu tych 50 groszy.

baca_znad_odry - 2012-05-27, 18:53
Temat postu: Obsługa nie słucha, tylko przytakuje
Lokal znalazłem jakieś 3 lata temu, przypadkiem, w drodze do Warszawy. Od tamtej pory każda delegacja do stolicy wiąże się z wizytą przy Statoilu - dotychczas jednak zadowalałem się cheesburgerem lub zestawami, tym razem jednak, pod wpływem tego wątku, zdecydowałem się skosztować pizzy. Mój współpasażer zamówił natomiast szaszłyk w zestawie z frytkami, ja - kowbojską, z pieczarkami zamiast papryki i na cienkim cieście (wg ulotki rodzaj ciasta - do wyboru). Już przy zamawianiu pierwszy zgrzyt, na uwagę o cienkim cieście dostałem feedback "no jest, jakie jest, takie pomiędzy", co utwierdziło mnie w przekonaniu, że wybór był tylko pozorny. Tak samo wymiana składników - mimo wyraźnej uwagi (nie lubię papryki), skwitowanej potwierdzeniem przez Panią przyjmującą zamówienie - dostałem pizzę z papryką, bez pieczarek. Pizza, mimo wszystko, bardzo smaczna, szaszłyk w porządku, chociaż frytki bardziej zaparzone, niż usmażone.
red - 2012-05-30, 21:34

baca_znad_odry, przeprosiny z mojej strony. Na pocieszenie dodam, że ja też ostatnio zamawiałem cienkie ciasto a dostałem takie coś pomiędzy - zapewne wynika to z faktu, że nasza prasa ciężko prasuje ciasto a dodatkowo wyjątkowo mocno wyrasta ono w piecu. Ale obiecuję nad tym popracować!
Pozostałe uwagi przekażę z wyraźnymi wytycznymi do obsługi.
Jeszcze raz przepraszam i jednocześnie dziękuję za mimo wszystko pozytywną opinię.

red - 2012-06-05, 20:48

Tylko u nas i tylko teraz przy zakupie dowolnej dużej pizzy z ekstra dodatkiem dostaniesz gratis flagę samochodową!
A dla nie-kibiców nadal do wybory duża margherita lub dwa litry Pepsi!
Kibicuj z nami i odbierz swoją flagę!
Promocja ważna w lokalu i z dowozem - zadzwoń i zamów 843 99 99.

Acree - 2012-06-05, 21:03

Wypas, akurat flage do golficjusza chcialam :D
uqasch - 2012-06-06, 13:26

nie żebym się czepiał ale orzełek chyba nie powinien wchodzić na czerwone pole :)
red - 2012-06-06, 14:37

Czepiasz się.
uqasch - 2012-06-06, 15:11

po prostu dajecie chińszczyznę (nie jedzenie) ;p a oni tam chyba nie za bardzo wiedzą że to nie jest flaga polski :) ale żeby nie było że jestem jakiś przeciwnik czy coś to dodam że mimo wszystko pizze macie dobrą:)
red - 2012-06-07, 21:37

uqasch napisał/a:
po prostu dajecie chińszczyznę (nie jedzenie) ;p a oni tam chyba nie za bardzo wiedzą że to nie jest flaga polski
A ja myślę, że większość (jak nie wszystkie) flagi na autach są chińskiego pochodzenia, bo tak naprawdę w Polsce nie opłaca się produkcja tego typu rzeczy.
Z moich obserwacji wynika, że lekko licząc 80% flag na autach nie jest zgodnych z przepisami, ale przecież nie jesteśmy urzędem, żeby ściśle trzymać się wytycznych. Liczy się dobra zabawa i chęć pokazania, że kibicujemy naszej drużynie.

Dla klientów mamy jeszcze jedną promocję - w czasie trwania EURO (czyli od jutra do 1 lipca włącznie) dowozy są gratis (oczywiście przy zachowaniu minimalnej wartości dowozu 15 zł), więc jeśli nie zdążyłeś z obiadem przed meczem, to dzwon do nas.

madzikk88 - 2012-07-10, 12:46

Ja napisze krotko i na temat wnioski wyciagnijcie sami.
Pizza zamowiona wczoraj o godz 22.20.
Miala byc dowieziona w ciagu 30 min - tak zostalam poinformowana przy zamowieniu.
Dotarla do mnie o 23.20
Spalona kompletnie. Twarda. Ohydna. Z wedliny ktora na niej byla ( nie bylam w stanie stwierdzic czy to byla prawdziwa szynka) zrobily sie twarde i slone skwarki...
Nie wiem jak pracownikom nie jest wstyd wkladac cos takiego do pudelka i sprzedawac ludziom. Proponuje zeby nastepnym razem kiedy wyjma cos takie z pieca, sami ja sobie zjedli a nie dawali ludziom za pieniadze.

Ja tam wiecej nie zamowie - innym proponuje zajrzec do pudelka przy odbiorze abysmy nie popelnili bledu takiego jak ja. Nie dosc ze czekalam 60 min zamiast umowionych 30 dostalam prawdziwe g.... .
odradzam.



Poprawiono 2 błędy ort.

WGS - 2012-07-10, 19:44

madzikk88 napisał/a:
Ja tam wiecej nie zamowie - innym proponuje zajrzec do pudelka przy odbiorze abysmy nie popelnili bledu takiego jak ja. Nie dosc ze czekalam 60 min zamiast umowionych 30 dostalam prawdziwe g.... .
odradzam.


To może żeby uniknąć dostawania g....zacznijmy zamawiać na przysłowiowym "miejscu" ??? Dzięki temu zapewne uniknie się niechcianych i niespodziewanych sytuacji??? Może najlepiej sprawdzajmy pizze przy odbiorze, róbmy to przez co najmniej 5 min, bo wszak jest góra pizzy "robocza" oraz ta dolna, która czasem może być przypalona??? Po czym po wykonanej operacji nie zapomnijmy w kuchni się zorientować że "kurczę pizza jest zimna" .

Jak dla mnie wystarczyłoby wsiąść w auto zawieźć pizze do lokalu w którym się ją zamówiło i sprawę wyjaśnić.

Spooky - 2012-07-10, 20:38

WGS napisał/a:
Jak dla mnie wystarczyłoby wsiąść w auto zawieźć pizze do lokalu w którym się ją zamówiło i sprawę wyjaśnić.


To mamy po to zamawiać pizzę do domu, żeby potem ją odwozić do lokalu? No nie ma co, poradziłeś koleżance po mistrzowsku. A co jeśli ktoś nie ma auta? Ma wziąć taxi? :D

red - 2012-07-10, 20:45

Bardzo proszę nie zaogniać tematu - sprawę załatwiam bezpośrednio z madzikk88 na PW.
madzikk88 - 2012-07-10, 21:14

Zgadza się . red, zachował się bardzo ładnie w całej tej sytuacji i zostało to już wyjaśnione.
Vosiak - 2012-07-10, 21:27

Lubie "cisburgera" z BB (od jakiegoś czasu) i chciałbym żeby był zawsze taki sam (różni się ilością dodatków).
Qurde ale głodny jestem :grin:
Czy BB jest najdłużej otwartym lokalem gastronomicznym w Wieluniu? (chodzi o godziny)

red - 2012-07-10, 22:36

Vosiak napisał/a:
Czy BB jest najdłużej otwartym lokalem gastronomicznym w Wieluniu? (chodzi o godziny)

W tygodniu do północy, w piątki i soboty do 2ej.
Dowozy do 23ej.

red - 2013-11-23, 15:28

Informujemy, iż BIG BUFFALO dołączyło do platformy PizzaPortal.
Zapraszam do zamawiania pizzy i nie tylko za pośrednictwem internetu i do korzystania z promocyjnych ofert platformy PizzaPortal.
Oferta dostępna tutaj:
http://pizzaportal.pl/Wielun/Big-Buffalo

Jordanstylez - 2013-11-24, 17:41

Bardzo smaczny Chickenburger i miła obsługa :) Jestem naprawdę miło zaskoczony :)
yabos - 2013-11-26, 15:36

red napisał/a:
Dowozy do 23ej.

Do 23 znaczy że zamówienia są przyjmowane do 23?

red - 2013-11-26, 18:31

yabos napisał/a:
Do 23 znaczy że zamówienia są przyjmowane do 23?
Tak. Ale tylko na dowóz od razu, tzn nie można sobie o 22:50 zamówić dowozu pizzy na godz. 1:00.
dusiu - 2013-11-26, 20:20

red napisał/a:
yabos napisał/a:
Do 23 znaczy że zamówienia są przyjmowane do 23?
Tak. Ale tylko na dowóz od razu, tzn nie można sobie o 22:50 zamówić dowozu pizzy na godz. 1:00.


Red,

a zamówienie o 22.59 np na za dwa dni o 16?:) hehe.

red - 2013-11-26, 21:20

dusiu napisał/a:
Red,

a zamówienie o 22.59 np na za dwa dni o 16?:) hehe.

Żaden problem :smile:

red - 2013-12-04, 19:19

Informujemy, że jako jedyny lokal w Wieluniu już po raz drugi przystąpiliśmy do ogólnopolskiej akcji Świąteczny Stół Pajacyka PAH. Świąteczny Stół Pajacyka to to jednodniowa akcja, podczas której właściciele restauracji, kawiarni, klubów i barów z całej Polski przekazują 10% obrotu na rzecz dożywiania dzieci w ramach programu Pajacyk. Tegoroczna akcja odbędzie się w Mikołajki 6 grudnia. Zaangażuj się i pomóż głodnym dzieciom.
red - 2013-12-06, 10:37

Dziś wyjątkowy dzień! Świąteczny Stół Pajacyka w Mikołajki Dziś jest taki dzień, kiedy żadne dziecko nie powinno być smutne! Odwiedź dowolny lokal biorący udział w akcji, a 10% z Twojego rachunku przekazane zostanie na dożywianie dzieci! Dziękujemy i zapraszamy do "Big Buffalo" - 10% z każdego rachunku trafi do potrzebujących. Żeby pomóc nie trzeba nawet wychodzić z domu - można zamówić jedzenie z dostawą do domu telefonicznie lub przez internet, korzystając z aplikacji PizzaPortal.pl. Przy okazji można wykorzystać rabat 10 zł przy zamówieniu powyżej 35 zł i płatności online.
ZAPRASZAMY!!

red - 2013-12-23, 21:15

W okresie świątecznym lokal będzie czynny w następujących godzinach:

WIGILIA (wtorek) - nieczynne

I. DZIEŃ ŚWIĄT (środa) - 17:00 – 2:00

II. DZIEŃ ŚWIĄT (czwartek) - 17:00 – 0:00

Wszystkim Klientom życzymy wesołych i spokojnych świąt :-)

ourson - 2013-12-23, 22:09

red, tak z ciekawości - jaki jest ruch 25.12? Jakoś nigdy ten dzień nie był w stanie skojarzyć mi się z pizzą... choć kiedyś przejeżdżając obok McD we Wrocławiu mocno zaskoczył mnie tłum w środku...
red - 2013-12-23, 22:30

ourson napisał/a:
jaki jest ruch 25.12
Dokładnie nie powiem bo nie pamiętam, ale jest zawsze troszkę klientów z trasy a wieczorem i w nocy pojawiają się imprezowicze, bo 25.12 to w Wieluniu i okolicach największe imprezy w roku.
red - 2013-12-30, 12:50

Zostały już tylko dwa dni na skorzystanie z promocyjnej oferty portalu PizzaPortal - przy zamówieniu składanym za pośrednictwem portalu o wartości minimum 35 zł i płatności online otrzymacie aż 10 zł rabatu!

Zapraszamy do skorzystania z kodu promocyjnego "BIGBUFFALO".

Promocja ważna tylko do końca roku!

Szukajcie nas na:
http://pizzaportal.pl/Wielun/BigBig Buffalo

Przy okazji - lokal czynny w sylwestra w godzinach 9:00 - 16:00, a w Nowy Rok 16:00 - 24:00.

Życzymy wszystkim szampańskiej zabawy sylwestrowej i szczęśliwego Nowego Roku!

red - 2014-01-31, 19:26

Wreszcie możemy Was zaprosić do Big Buffalo na kebaba. Cena promocyjna rollo i w bułce: 8 zł.
Ponieważ jeszcze testujemy z przyprawami i dodatkami, dlatego każda opinia będzie dla nas cenna.
Do każdego kebaba promocyjna Pepsi 0,4 l za 1 zł.

Mrówek - 2014-01-31, 19:33

Zaraz wpadnę sprawdzić :D
Marta - 2014-01-31, 20:00

red, wpadnę sprawdzić. Jedno jest pewne - nie żałujcie przypraw i dodatków, mięso musi być dobrze doprawione! ;)
dusiu - 2014-01-31, 20:41

red napisał/a:
Wreszcie możemy Was zaprosić do Big Buffalo na kebaba. Cena promocyjna rollo i w bułce: 8 zł.
Ponieważ jeszcze testujemy z przyprawami i dodatkami, dlatego każda opinia będzie dla nas cenna.
Do każdego kebaba promocyjna Pepsi 0,4 l za 1 zł.


Tez bym chetnie sprobowal, dowieziesz do Wroclawia?:)

yabos - 2014-01-31, 21:51

Z jakiego mięsa ten kebab? Rollo=tortilla?
red - 2014-01-31, 22:09

Cytat:
Z jakiego mięsa ten kebab? Rollo=tortilla?
W tej chwili kurczak. Ale w przyszłym tygodniu planowane są testy z udziałem baraniny i jagnięciny - co z tego wyjdzie okaże się w praktyce.
Mrówek - 2014-01-31, 22:17

Byłem dzisiaj na kebabie. Bardzo mi smakowało. Miałem tylko małe "ale...", ale z redem już wyjaśniliśmy :)
zwyczajna - 2014-01-31, 22:17

A ja mam pytanko, jak już będzie baranina i jagnięcina będzie to jasno określone w menu jakie mięso jest w kebabie ? Czyli:
-kebeb z jagnięciną
-kebeb z kurczakiem
-kebeb z baraniną ?

Mrówek - 2014-01-31, 22:22

może jeszcze fryty do tego? :D
Marta - 2014-02-01, 18:39

Cytat:
Cytat:
Z jakiego mięsa ten kebab? Rollo=tortilla?
W tej chwili kurczak. Ale w przyszłym tygodniu planowane są testy z udziałem baraniny i jagnięciny - co z tego wyjdzie okaże się w praktyce.


Najpierw proponowałabym naprawić maszynkę do mięsa, bo dzisiaj weszłam i wyszłam z kwitkiem.

Poza tym red pomyśl nad zmianą obsługi lub wyślij ich na jakieś szkolenie z zakresu obsługi klienta... :wink:

red - 2014-02-01, 19:14

edzia i odziu, będzie jeden konkretny rodzaj ale na ten moment jeszcze eksperymentujemy.
Marta, miałaś wyjątkowego pecha. Przez około godzinę był jakiś problem z elektrycznym nożem, już rozwiązany.

zwyczajna - 2014-02-01, 21:25

red napisał/a:
edzia i odziu, będzie jeden konkretny rodzaj ale na ten moment jeszcze eksperymentujemy.
Rozumiem, dzięki.
lerwison - 2014-02-02, 16:20

Byłem przetestować tego kebaba, wydaje mi się, że porcja jest dość mała bo nie zajmuje nawet 3/4 bułki, mięso jak ktoś już wcześniej pisał powinno być dobrze doprawione, a z mojej strony jeszcze kwestia czerwonego sosu, który w kebabach kojarzy mi się z bardzo ostrym sosem, a tutaj smakował jak łagodny ketchup tortex :) O tej Pepsi w promocyjnej cenie też nie zostałem poinformowany, zapłaciłem normalnie chyba 3.5zł.
Jaro - 2014-02-02, 19:21

red napisał/a:
Do każdego kebaba promocyjna Pepsi 0,4 l za 1 zł.


Byłem dziś na kebabie, pani obsługująca na zadane pytanie odnośnie pepsi powiedziała mi, że pepsi promocyjna tylko do pizzy i zestawów z shaormą... 8)

Mrówek - 2014-02-02, 19:51

Też mi nie zaproponowała promocyjnej coli.
red - 2014-02-02, 21:31

lerwison napisał/a:
wydaje mi się, że porcja jest dość mała bo nie zajmuje nawet 3/4 bułki
Sprawdzimy.
lerwison napisał/a:
mięso jak ktoś już wcześniej pisał powinno być dobrze doprawione, a z mojej strony jeszcze kwestia czerwonego sosu, który w kebabach kojarzy mi się z bardzo ostrym sosem, a tutaj smakował jak łagodny ketchup tortex
Tak jak pisałem wcześniej - wszystko jest w fazie testów. Ale Tortexu nie używamy i nigdy nie używaliśmy.
lerwison napisał/a:
zapłaciłem normalnie chyba 3.5zł
W promocji jest Pepsi 0,4. Pepsi 0,5 kosztuje 3,50 zł.

Co do zasady obsługa nie jest zobowiązana żeby informować o obowiązujących promocjach. Ale uczulę pracowników żeby informowali o promocji. Być może ktoś komuś czegoś nie przekazał i stąd pojawiły się problemy.

PS - już przekazane, mam nadzieję, że to wystarczy. Przepraszam za zamieszanie.

Vosiak - 2014-02-09, 01:54

Nareszcie dziś wieczorem (po długiej nieobecności w BB) zostałem miło i kulturalnie obsłużony :)
Świstek - 2014-02-09, 12:49

Czasami wydaje mi się, że obsługa tego lokalu ma aż za dużo cierpliwości, szczególnie w sobotnie późne wieczory...
red - 2014-02-11, 16:44

Od dziś koniec promocji na kebaby - cena regularna to 10 zł. Postawiliśmy na świeże mięso - żadnych mrożonek, mielonek, mieszanek z MOMem i tartą bułką itp. Mięso to 100% świeżego uda z kurczaka.
Zapraszam!

maxo - 2014-02-11, 22:54

Właśnie przetestowaliśmy kebab w naleśniku, porcja mięsa nie zachwyca, do tego cały smak zabił nadmiar ostrego sosu, mimo, że przy składaniu zamówienia wyraźnie zaznaczylem, żeby kebaby nie były zbyt ostre... Jeśli ktoś woli coś bardziej treściwego od hotdoga ze statoila, to mogę polecić.
red - 2014-02-11, 23:56

lerwison napisał/a:
jeszcze kwestia czerwonego sosu, który w kebabach kojarzy mi się z bardzo ostrym sosem, a tutaj smakował jak łagodny ketchup tortex

maxo napisał/a:
cały smak zabił nadmiar ostrego sosu, mimo, że przy składaniu zamówienia wyraźnie zaznaczylem, żeby kebaby nie były zbyt ostre...

No to ostry czy nieostry? :D Specjalnie zaostrzyłem lekko sos bo były głosy że jest mało ostry. Jak widać może ciut za mocno. Polecę dawkować go ostrożnie.

maxo napisał/a:
porcja mięsa nie zachwyca
Jest podobna jak w innych lokalach w mieście - zmierzone i zważone :P
kezman - 2014-02-20, 22:44

spróbowałem dzisiaj kebaba w bułce i niestety tak jak maxo wspomniał, ilość mięsa naprawdę mała (jak i cała zawartość bułki). Ogólnie w smaku może być, jednak drugi raz nie zamówię go tam.

ps. red niestety obsługa klienta po raz kolejny pozostawia wieleee do życzenia. Odniosłem wrażanie, że obsługa siedzi tam za karę i nie za bardzo ma ochotę przyjmować zamówienie.

red - 2014-02-20, 23:11

kezman napisał/a:
red niestety obsługa klienta po raz kolejny pozostawia wieleee do życzenia. Odniosłem wrażanie, że obsługa siedzi tam za karę i nie za bardzo ma ochotę przyjmować zamówienie.
Tzn konkretnie co było nie tak?
anegr - 2014-02-21, 11:57

Ja już tam nie jadam. Mało mięsa, co do smaku, jadłem lepsze, obsługa może być, kezman, nie wiem co Ci nie pasuje.
miko 005 - 2014-02-21, 13:25

kezman, jest tym typem klienta, co to jak mu się drzwi na oścież nie otworzy i w tych drzwiach nie ukłoni mu się do kolan, to kezman uważa się za znieważonego :twisted: No cóż, nie był człowiek obsługiwany w czasach, kiedy to pani za ladą była kimś ;) :twisted:
kezman - 2014-02-21, 14:20

wycieczki osobiste zachowaj sobie dla siebie. Temat jest o BB więc nie zaśmiecaj wątku.
miko 005 - 2014-02-21, 14:45

kezman napisał/a:
wycieczki osobiste zachowaj sobie dla siebie.

:? :roll: :?
red napisał/a:
Tzn konkretnie co było nie tak?

kezman, no właśnie :?

Vosiak - 2014-02-21, 17:24

miko 005 napisał/a:
kezman, jest tym typem klienta, co to jak mu się drzwi na oścież nie otworzy i w tych drzwiach nie ukłoni mu się do kolan, to kezman uważa się za znieważonego :twisted: No cóż, nie był człowiek obsługiwany w czasach, kiedy to pani za ladą była kimś ;) :twisted:

No hohoho jaki pewny siebie i w ocenie innych. Nie od dzisiaj były problemy z obsługą klienta w BB. Zerknij wcześniej co pisano o obsłudze i zastanowiłbym się czy już jest wszystko okej w tej sprawie. Ja byłem raz ostatnio i było lepiej (co prawda pewnie nie pracuje tam jedna osoba na obsłudze więc pewnie lepiej po prostu trafiłem)

bAN - 2014-05-04, 22:15

red
ja wiem że sos na wage i wszystkim równo dajecia ale jak by ten pojemniczek był do3/4 zapełniony to chyba byście tak wiele stratni nie byli.

ale pizza, obsługa jak i dowóz super, na plus. A godziny otwarcia tylko powiększają tego plusa :)

ot uwaga taka mała bo cos cicho w tym temaciku ostatnio.
nie żadna złośliwośc tylko bardziej w formie podpowiadacza :wink:

Miksi - 2014-05-09, 09:24

Pizza pyszna
hajen - 2014-05-12, 09:05

bAN napisał/a:
red
ja wiem że sos na wage i wszystkim równo dajecia ale jak by ten pojemniczek był do3/4 zapełniony to chyba byście tak wiele stratni nie byli.


Zależy od skali :) . Mogliby dać też każdemu Polakowi dać jeden grosz, w końcu to malutko. Ale w ostatecznym rozrachunku robi się prawie 400 tysięcy złotych :P .

Vosiak - 2014-06-01, 13:22

Co to jest Pizza Policyjna za 18 zł duża której nie ma w ulotce?
red - 2014-06-01, 20:36

Vosiak napisał/a:
Co to jest Pizza Policyjna za 18 zł duża której nie ma w ulotce?
Jest to oferta skierowana do pewnej grupy zawodowej, której nie ma w ulotce 8)
hajen - 2014-06-02, 09:31



Przepraszam, musiałem :D

WGS - 2014-06-08, 23:28

Zauważyliście że on ma założone okulary i zakłada następne? :lol:
kitor - 2014-06-09, 07:23

Yep




</OT>

dusiu - 2014-06-09, 10:32

red napisał/a:
Vosiak napisał/a:
Co to jest Pizza Policyjna za 18 zł duża której nie ma w ulotce?
Jest to oferta skierowana do pewnej grupy zawodowej, której nie ma w ulotce 8)


Nie radzę próbować pizzy policyjnej!!! Po jej zjedzeniu strzela się kapiszonami;)!!

yabos - 2014-06-09, 13:15

WGS napisał/a:
Zauważyliście że on ma założone okulary i zakłada następne? :lol:



yabos - 2014-06-09, 13:23

red napisał/a:
Vosiak napisał/a:
Co to jest Pizza Policyjna za 18 zł duża której nie ma w ulotce?
Jest to oferta skierowana do pewnej grupy zawodowej, której nie ma w ulotce 8)

A tak jeszcze zapytam. Tylko policja ma specjalne pizze? Czy straż pożarna, straż miejska też?

Ferbik - 2014-07-14, 21:46

Dzisiaj zamówiłem pizzę z Big Buffalo. Miło zaskoczony, bo nie miałem ulotki, zamówiłem średnio pikantną i taką dostałem. Jakość poprawiła się zdecydowanie i sądzę, że jedna z najlepszych pizzerii w mieście. Duży plus za czas dowozu (niecałe pół godziny) i ciasto.
donat - 2014-07-18, 23:16

Pizza moze i smaczna ale ten nieprzyjemny babiszon za ladą z tlustymi kłakami odstrasza polowe klientów. :roll:
Urodzinka - 2014-07-19, 07:19

pewnie za mało zarabia (nie stać na częste mycie głowy), za długo i za cięzko (pot, gorąco) pracuje. Trochę wyrozumiałości.
moona - 2014-07-19, 08:16

Ciężkie jest życie pracodawcy. Albo powiedzą, że zatrudniasz babiszona albo cię oskarżą o seksizm. :)
donat - 2014-07-19, 19:12

Przeciez pozostale panie tez tyle zarabiają i w takich samych warunkach i jakoś moga i chcą umyć włosy.niechluj i tyle w temacie :roll:
Urodzinka - 2014-07-19, 22:30

mają bogatych chłopów? a może to jest samotna matka i w ogóle ciężko... może dzieci chorują... podejdź i spytaj czy może możesz jej w czymś pomóc.
Ferbik - 2014-07-19, 22:47

Następne posty nie w temacie usuwam i daję ostrzeżenie.
red - 2014-08-08, 18:40

Pizzeria BIG BUFFALO zatrudni pracowników.
Wymagane prawo jazdy kat. B, dyspozycyjność (praca również w weekendy) oraz sumienność.
Doświadczenie w gastronomii mile widziane aczkolwiek niewymagane.
Wszelkie informacje pod numerem: 500 26 26 46/
CV proszę zostawiać w lokalu lub wysyłać mailem: radekurbaniak@poczta.onet.pl

Vosiak - 2015-01-06, 15:32

Byłem w niedziele w BB. Zawsze jest tak zimno w lokalu?
red - 2015-01-06, 15:56

Vosiak, tylko zimą :-)
-> PW

bAN - 2015-03-22, 18:23

skończyła sie promocja na pepsi i red mógłbyś to wpisać na stronce :wink:

druga rzecz. ja należe do tych cierpliwszych ale jak panna w tele mówi że pizza bedzie za 40 minut a przyjeżdża po półtorej godzinie to coś nie halo. Nie to że mam pretensje o cokolwiek ale wystarczy info że mamy zapieprz (tak jak dzisiaj) i pizza bedzie później.

red - 2015-03-23, 19:21

bAN napisał/a:
skończyła sie promocja na pepsi i red mógłbyś to wpisać na stronce
Faktycznie skończyła się niedawno i nie wpisałem. Informacja o zmianie pojawiła się natomiast na profilu lokalu na FB.

Nadrabiając zaległości informuję również, że pojawiła się nowa promocja - przy zamówieniu dużej pizzy druga pizza za pół ceny (tańsza lub w tej samej cenie).
Zachęcam również do śledzenia naszego profilu na FB. Znajdziecie tam najświeższe informacje o promocjach, nowe oferty i konkursy.

Polecam też składanie zamówień online za pośrednictwem naszej strony: www.pizzaWielun.pl. Na razie tylko w godzinach od 11:00 do 21:30 ale wkrótce w normalnym zakresie, tj. od 9:00 do 23:00. Przy zamówieniu online otrzymacie rabat do pierwszego zamówienia - 10 zł. Macie możliwość również skorzystania z programu lojalnościowego (kolejne 10 zł rabatu po pięciu zamówieniach). Szczegóły na stronie!

Aktualna ulotka w załączeniu.

bAN - reszta na PW.

madzikk88 - 2015-04-18, 15:51

Po wielu zamowieniach i porazkach w Big Buffalo rezygnuje z zamawiania jedzenia z tej restauracji. 2 tyg pizza twarda , sztywna , wysuszona nie dało się jej zjeść. ... Przedwczoraj zamówiłam frytki ,hamburgera i tortille .. Frytki twarde popalone , nie do ugryzienia a tortortilla plaska jakby kierowca siedzial na niej cala drogę- wstawie potem zdjęcie. Nie polecam i odpuszczam...tam jest napewno jakis problem niewiem czy z personelem czy produktami.. Cos jest nie tak . przykre.
fanzie - 2015-04-20, 08:45

Ja natomiast chciałbym pochwalić BB za tortillę, zwykle zamawiam ją na miejscu jeszcze się na niej zawiodłem i w Wieluniu smaczniejszej nie jadłem ;)
bAN - 2015-04-26, 20:47

Ja również chciałbym pochwalić. Za całokształt.
Nevermind - 2015-04-27, 10:27

madzikk88: W dobie powszechnego posiadania telefonu z aparatem co za problem zrobic zdjecie towaru ktory dostajecie i Wam nie odpowiada a pozniej przeslac wlascicielom do konsultacji? Pisac kazdy moze a wcale nie musi to byc prawda. Poza tym wydaje mi sie, ze jezeli ktos dostal cos nie w takim stanie jakim byc powinno mozna zareklamowac na miejscu?
mcdek - 2015-04-27, 11:22

madzikk88 napisał/a:
Nie polecam i odpuszczam...tam jest napewno jakis problem niewiem czy z personelem czy produktami.. Cos jest nie tak . przykre.

Albo z konkurencją :D

zwyczajna - 2015-04-29, 18:15

Moje pierwsze zamówienie i ostatnie. Pieczarki to jakaś kpina, ugotowane w oleju, dosłownie biała panierka, ociekające wodą i surowe.

Nuggetsów raczej się spieprzyć nie da, ale nie tego się spodziewałam, może by chociaż opis na stronie czy zdjęcie, żeby było wiadomo z czego one są zrobione.

INTERIOR - 2015-05-23, 07:21

Co to za młoda, ładna, śliczna blondynka dowozi pizze z Big Buffalo? Dla samego jej uśmiechu przy odbieraniu zamówienia warto zamawiać stamtąd pizze :P
Leveile Soleile - 2015-12-11, 15:41

Ja chciałam pochwalić :P Jadłam dzisiaj przepyszną pizzę wegetariańską (dużą) i ogólnie jest to chyba najlepsza pizza jaką kiedykolwiek jadłam. :D Ciasto pyszne, brzegi idealnie przypieczone i chrupiące, dużo dodatków, nie mam się do czego przyczepić. :) Moja mama również bardzo zadowolona. Pizza była na dowóz. :)
WGS - 2015-12-19, 11:29

Dwie nowe promocje w Big Buffalo.
WGS - 2015-12-25, 16:33

W związku z licznymi telefonami do lokalu informacja o godzinach otwarcia:
25.12 - 15:00-2:00
26.12 - 15:00-2:00
27.12 - 12:00-24:00
28.12 - 29.12 - 09:00-24:00
30.12 - 16:00 - 24:00
31.12 - 09:00-15:00
01.01.16 - 09:00-24:00

ZAPRASZAMY

INTERIOR - 2017-02-06, 17:03

Ktoś mi wytłumaczy czym spowodowana jest podwyżka ceny cheeseburgera z poprzednich 4,90 na 7,00zł ??? Zawartość samej bułki się nie zmieniła.
maxo - 2017-02-06, 22:29

INTERIOR napisał/a:
Ktoś mi wytłumaczy czym spowodowana jest podwyżka ceny cheeseburgera z poprzednich 4,90 na 7,00zł ??? Zawartość samej bułki się nie zmieniła.


Pewnie promocją strony www do składania zamówień. Szkoda, że godziny rzekomego dowozu nie pokrywają się z rzeczywistością.

red - 2017-02-07, 01:04

INTERIOR, nie było zmiany cen od ponad pięciu lat.
maxo, nie wiem o co kaman. Poproszę priv.

hiszpan - 2017-02-07, 20:37

red, Ty żyjesz ? :wink: Dawno Cię tutaj nie było ;)

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group