Wysłany: 2010-06-26, 18:03 Gdzie najlepiej tankować w Wieluniu i okolicach??
Mam diesla z pompą paliwa wrażliwą na złą jakość paliwa... Jakie są wasze odczucia odnośnie wieluńskich stacji? Najbardziej interesuje mnie olej napędowy...
Ja tankuje jedynie na Statoil w Wieluniu. Swojego czasu na Orlenie na Sieradzkiej, jednak jedna ich wpadka z paliwem (w moim odczuciu wyraźnie gorsza dynamika auta po tankowaniu) zostałem wierny tylko Statoil. Na trasie, bądź we Wrocławiu najczęsciej zaglądam na BP, Shell.
Znajomi tankują na Orlenie na Warszawskiej i nie narzekają.
Warto chyba zwrócić na wiek stacji, im starsze instalacje tym większe ryzyko "brudnego" paliwa. Przy nowych stacjach problemów nie powinno być, chyba, że właściciel za szybko próbuje się wzbogacić.
No to ja się trochę wtrące w tą rozmowę. Jak wiadomo z paliwem u nas różnie. Ja zimą zatankowałem na Statoil Rope GOLD tak zachwalana przez niektóry. Niestety gdy przyszły mrozy rano nie mogłem odpalić auta bo paliwko sobie zamarzło. Naszczęście obeszło sie bez żadnych kosztów. Czy aż taka dobra ta ropa? Po tym incydencie szybko wróciłem do ORlena na Waszawska.
Ja zimą zatankowałem na Statoil Rope GOLD tak zachwalana przez niektóry. Niestety gdy przyszły mrozy rano nie mogłem odpal
No właśnie znajomy miał odwrotną sytuację. Po zmianie z Orlenowskiego ON na Diesel Gold ze Statoil problem zniknął, z tym, że jemu nie zamarzało paliwo, tylko wytrąciła się parafina z ropy, przez co zrobiła się tzw. kasza
Ferbik jak to w każdej dziedzinie, tak i tu każdy chwali swoje. Prawda jest taka że jakoś paliwa u nas nie jest zadowalajaca. Jednakże jak bym miał wybierać w Wieluniu to najpierw bym pojechał na ORLENA a później na Statoil (jakby na ORLENIE brakło)innych stacji w Wieluniu nie uznaje. Co do stacji Petrochemia miałm nie miłe doznania z tym paliwem i wykosztowaniem sie.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-06-30, 16:40
Powinniście jeszcze uzupełnić informacje:
1. Ile tego paliwa zatankowaliście?
2. Jaki odcinek po zatankowaniu był przejechany do momentu pozostawienia samochodu na noc (w przewodach paliwowych czy filtrze itd mieści się spokojnie ponad litr ON).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum