Wysłany: 2010-07-01, 11:06 kulturystyka?
Witam. Szukam osoby która ma doświadczenie na siłowni, mogłaby pokazac technike ćwiczeń czy poinstruować. Czy tez chciałaby ćwiczyc a po prostu nie ma gdzie.
Poprawiono 2 błedy ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2010-07-01, 12:39, w całości zmieniany 1 raz
Coś tam wiem o treningach i wykonywaniu ćwiczeń. Nie jestem bóg wie jakim "koksem" ale podstawy treningu i jakieś doświadczenie mam;) moge ci cos pomoc jesli chcesz. w Internecie jest duzo filmow instruktazowych, sam tez jestem samoukiem:)
Wysłany: 2010-07-01, 12:53
Ale tez chciałbys cos pocwiczyc czy jak Bo ja no przyznam sie bez bicia iz samemu to sie troche nie chce ;p
_________________ Nieustanna walka i dążenie po swoje
Wyznaczone cele przepędzają paranoje. Twardo tu stoję bo pewien jestem swego. Z podniesioną gardą nikt mi nie odbierze tego. Co nauczyło życie tysiącem dni. Nie raz konkretnie pozmazywały ślady krwi wiesz.
Wysłany: 2010-07-01, 15:08 Re: kulturystyka?
SysiO napisał/a:
Witam. Szukam osoby która ma doświadczenie na siłowni, mogłaby pokazac technike ćwiczeń czy poinstruować. Czy tez chciałaby ćwiczyc a po prostu nie ma gdzie.
Wysłany: 2010-07-01, 19:04
no można tak powiedzieć
Wyznaczone cele przepędzają paranoje. Twardo tu stoję bo pewien jestem swego. Z podniesioną gardą nikt mi nie odbierze tego. Co nauczyło życie tysiącem dni. Nie raz konkretnie pozmazywały ślady krwi wiesz.
Wysłany: 2010-07-02, 09:20
creative napisał/a:
cos wiecej o niej powiedz jaki sprzet ile obciazenia itp
Dokładnie! Napisz jaki masz sprzęt, wtedy coś podpowiemy odnośnie treningu.
Najlepiej wpadnij jutro do HERKULESA (koło basenu ''zakrytego'') w godz. 16.00-17.00 i zapytaj o TR (Tomka). Pomogę!
Wysłany: 2010-07-02, 23:59
hmm no nie jest to może sprzęt pierwsza klasa. ale jest Ławeczka , krótka do brzuszków. prosta z regulowanym skosem ok 70 kg obciążenia 2x gryf 4x gryf krótki bieżnia sprężyny skakanki. No to tyle jak dam rade zrobic jutr o to moge fotki podesłac
Wysłany: 2010-07-03, 08:41
Na początek zdecydowanie wystarczy. Dorian Yates trenując w takich warunkach wygrywał pierwsze mistrzostwa. Tylko jak chcesz robić postępy w kulturystyce, to powinienieś spać o tej porze, a nie siedzieć przed kompem .
Wyślę Ci program treningowy, ale martwię się o Twoją technikę.
Zachęcam do odwiedzin HERKULES-a.
Wysłany: 2010-07-03, 08:46
Ale TR jak by ci to powiedzieć Napisze Ci na PM ;p
Pomógł: 4 razy Wiek: 86 Dołączył: 30 Wrz 2008 Posty: 292 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-07-03, 21:43
Bez przesady, ze chłopak 17 lat od razu będzie wyciskać 100 kg Według mnie jak na początek obciążenia Ci styknie. Do tego sprzętu dorzuciłbym jeszcze drążek i była by możliwość abyś się podciągał - a to ćwiczenie bardzo wzmacnia plecy
Jeśli jednak aż tak bardzo chcesz nabrać masy to jednak musisz zacząć inaczej jeść - bez napojów gazowanych, fastfoodow itp ewentualnie wejdź na forum sfd i poczytaj tematy na temat odżywiania
Wysłany: 2010-07-03, 22:36
Panowie w tej chwili próbując sobie z kolegą ;p wziąłem ok 60 ale to było raz - jedno uniesienie. Sprawa nie jest prosta mam 99 kg ;p 170cm wzrostu i niekoniecznie moim celem jest rozwalić się jak szafa, chciałbym po prostu przepalić zbędne na mięśnie i je ładnie zarysować, tak żeby mieć swobodę ;p i mniej kompleksów rocznikowo mam juz 18 ;p no ale to tylko rocznik ;0
hmm po tym co napisałes stwierdzam ze "chudy" nie jestes:) a wręcz przeciwnie masz dosyć tych kilogramow, ale...
1. Kazdy od czegoś zaczynał
2. Polecam trening siłowy obwodowy całego ciała FBW 3x tydzień
3. Dieta z ujemnym bilansem kalorycznym( kalkulatory obliczające dzenne zapotrzebowanie kaloryczny białka/węglowodany/tłuszcze znajdziesz w necie)
4. Aeroby(rowerek, bieganie, interwały poczytaj o HIIT)
dużo samo zaparcia i silnej woli bo to jest sport dla wytrwałych a nie niecierpliwych, musisz pamietac ze w miesiąc czy dwa cie nie rozj**ie.
Zeby ładnie zarysować miesnie to najpierw trzeba nabrać masy, zrzucic tłuszcz, w twoim przypadku najpierw zrzucic oponke pozniej nabrac masy a potem wyrzeźbić. Na moje oko zeby był dobry efekt to 2 lata solidnego treningu i bediesz panem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum