Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2010-07-02, 23:56 Serwis Klimatyzacji
Witam, poszukuję serwisu zajmującego się klimą, moja niestety jest nieszczelna i uchodzi gaz Od chłopaków z PKS-u słyszałem, że najbliższy fachowy serwis jest w Bralinie. Czy słyszał ktoś i może polecić kogoś fachowego w bliższej okolicy?? Z góry dzięki za informacje
KLIMATECHNIK - Bralin. Warto przejechać te kilkadziesiąt km więcej, tylko lepiej najpierw zadzwonić, bo mają dużo klientów.
W Kamionce nie potrafili w moim autku zlokalizować nieszczelności, w Bralinie praktycznie od ręki.
A orientujecie si emoze jak wyglada cenowo naprawa klimatyzacji tzn wiadomo im wieksza usterka tym wiecj sie zaplaci ale chodzi o to czy skoro dobry fachowiec w Brainie to czy tez duzo wiecej wezmie czy wnormie jak gdzie indziej??? Czy ktos sie orientuje moze???
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2011-08-14, 08:19
W kwietniu robiłem serwis klimatyzacji na Pks.
Serwis wyglądał następująco:
1) odgrzybianie klimatyzacji - 25,01zł
2) czynnik chłodniczy 0,200 x 86zł - 17,22zł
3) płyn do odgrzybiania układu klimatyzacji 0,300 x 50,03zł - 15,01zł
4) olej syntetyczny ziębniczy 0,025 x 136,80zł - 3,42zł
5) filtr 37,33zł
6) obsługa okresowa klimatyzacji - 60zł
Razem 157,99zł
O klimę dbam co roku. W tym roku pierwszy raz pojechałem na Pks i po części jestem zadowolony - usługa serwisowa wykonana fachowo, ale ... no właśnie to ale to zerwane 2 zatrzaski przy obudowie do filtra kabiny
Podpięcie stacji do napełniania klimatyzacji, sprawdzenie czy występuje nieszczelność, sprawdzenie poziomu oleju sprężarkowego, sprawdzenie ilości czynnika chłodniczego, sprawdzenie stanu filtra kabinowego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum