Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-11-02, 13:37
Jakiż całkiem inny wynik ma sondaż na ten sam temat, przeprowadzany za pośrednictwem wielun.naszemiasto.pl, poniżej odpowiedni skan
Można by było zadać sobie pytanie, skąd taka rozbieżność i różnica w głosach
A co ciekawe, to zwolennicy Pawła Okrasy mogą zostać doprowadzeni do lekkiej palpitacji serca, śledząc sondaż naszegomiasta.pl , który zostanie zakończony;
Cytat:
Głosowanie w naszej sondzie potrwa do północy 16 listopada.
Wyniki opublikujemy 19 listopada w "Naszym Tygodniku Wieluń - Wieruszów - Pajęczno".
Źródło - NaszeMiasto.pl
sondaż - Burmistrz Wielunia.jpg
Plik ściągnięto 200 raz(y) 68,98 KB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Ile osób głosowało na stronie wielun.naszemiasto.pl a ile na wielun.biz? Bo bez podania tych informacji porównywanie tych wyników wydaje mi się równie sensowne co porównywanie krupniku do nowej opony od Jelcza.
U mnie Paweł Okrasa ma wielkiego plusa za udzielanie się na forum. Szybko odpowiada na zadane mu pytania i podpisuje się o tym imieniem i nazwiskiem, czego nie można powiedzieć o innych kandydatach. Nie czytają tego forum czy po prostu nie chce się im pisać? W sumie chyba nie ważne dlaczego, ważne że olewają opiniotwórcze (moim zdaniem) i całkowicie darmowe medium.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-11-02, 14:28
Archdevil napisał/a:
miko 005 napisał/a:
Można by było zadać sobie pytanie, skąd taka rozbieżność i różnica w głosach
Na to pytanie odpowiedź jest dość prosta:
U nas pytanie brzmi na kogo zagłosujemy, tam zaś kto wygra, bez względu na to czy na niego głosować będziemy
Zatem żeby wszystko było jasne;
Cytat:
Wybory samorządowe już 21 listopada. Znani są wszyscy kandydaci ubiegający się o najważniejsze stanowisko w mieście. Zapraszamy do udziału w przedwyborczej zabawie: Kto twoim zdaniem powinien zostać burmistrzem Wielunia?
Źródło - NaszeMiasto.pl
Gołym okiem można zauważyć, że złapiecie się każdej interpretacji, która będzie odpowiadała Waszym zamysłom. Niestety, życie lubi płatać figle. I jakby tego nie nazwać, albo do czegokolwiek nie porównywać (nawet krupniku do opony), to cała prawda wyjdzie na jaw 21.11.2010 .
PS. Chciałem tylko pokazać, że inne źródła mają inne wyniki swoich sondaży, to wszystko. Nie doszukiwałem się żadnych sensacji, ani niczego podobnego Zadziałało starte jak świat przysłowie "Uderz w stół a nożyce odezwą się same"
Gołym okiem można zauważyć, że złapiecie się każdej interpretacji, która będzie odpowiadała Waszym zamysłom.
Nie naszym, a moim Spojrzałem jedynie na treść ankiety samej w sobie - tekstu wprowadzającego nie czytałem.
Teraz jak najbardziej zgodzę się z Tobą, że ankiety są zbieżne a ich wyniki odpowiednio rozbieżne... zgodnie z poglądami czytelników obu serwisów
Potwierdza się, że nawet lokalne serwisy mają różne, rozłączne grupy odbiorców.
miko 005 napisał/a:
Zadziałało starte jak świat przysłowie "Uderz w stół a nożyce odezwą się same"
Nie rozumiem do czego/kogo pijesz, ale wyczuwam nutkę złośliwości
Gołym okiem można zauważyć, że złapiecie się każdej interpretacji, która będzie odpowiadała Waszym zamysłom. Niestety, życie lubi płatać figle. I jakby tego nie nazwać, albo do czegokolwiek nie porównywać (nawet krupniku do opony), to cała prawda wyjdzie na jaw 21.11.2010 .
Nie wiem kogo masz na myśli pisząc te słowa. Bo chyba mowa o wszystkich forumowiczach, w tym także i o Tobie.
Jak pisał już Arch - pytania w treści artykułu i w samej sondzie nie są tożsame. Ale to szczegół. Ciekawi mnie sposób weryfikacji głosów na portalu NaszeMiasto. Na wielun.biz każdy zalogowany forumowicz może zagłosować raz. Na NaszeMiasto nie widzę możliwości logowania, więc zapewne niewiele trzeba, żeby jedna osoba zagłosowała kilka-kilkanaście razy. Poza tym nie od dziś wiadomo, że Paweł Okrasa ma na forum spore grono zwolenników - zdobył je chociażby tym, że jako jedyny kandydat udziela się tu otwarcie a nie pod przykrywką lub wcale. Tak więc nie podniecałbym się za bardzo internetowymi sondażami a prawdziwe wyniki wyborów zobaczymy już niebawem.
Wysłany: 2010-11-03, 14:17
Cytat:
Gołym okiem można zauważyć, że złapiecie się każdej interpretacji, która będzie odpowiadała Waszym zamysłom.
red napisał/a:
Nie wiem kogo masz na myśli pisząc te słowa.
Między innymi Ciebie
red napisał/a:
... pytania w treści artykułu i w samej sondzie nie są tożsame. Ale to szczegół. Ciekawi mnie sposób weryfikacji głosów na portalu NaszeMiasto. Na wielun.biz każdy zalogowany forumowicz może zagłosować raz. Na NaszeMiasto nie widzę możliwości logowania, więc zapewne niewiele trzeba, żeby jedna osoba zagłosowała kilka-kilkanaście razy.
Ale tak naprawdę nie weryfikowałeś tych możliwości, prawda? Bo według mojej obserwacji wynika, że jeden pecet, jeden głos. Ale, może Ty masz inaczej
red napisał/a:
Poza tym nie od dziś wiadomo, że Paweł Okrasa ma na forum spore grono zwolenników
No właśnie, to jest całe sedno tych niesnasek między jednymi a drugimi (nie chcę pisać; fanatykami a ludźmi neutralnymi ).
red napisał/a:
Tak więc nie podniecałbym się za bardzo internetowymi sondażami a prawdziwe wyniki wyborów zobaczymy już niebawem.
A o czym ja cały czas piszę, jako neutralny i obiektywny wyborca
Cytat:
I jakby tego nie nazwać, albo do czegokolwiek nie porównywać (nawet krupniku do opony), to cała prawda wyjdzie na jaw 21.11.2010 .
PS. Chciałem tylko pokazać, że inne źródła mają inne wyniki swoich sondaży, to wszystko. Nie doszukiwałem się żadnych sensacji, ani niczego podobnego
PS. Rezultat "tamtego" sondażu ulega ciągłym zmianom, teraz prowadzi ktoś inny
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2010-11-03, 17:25
miko 005 napisał/a:
A co ciekawe, to zwolennicy Pawła Okrasy mogą zostać doprowadzeni do lekkiej palpitacji serca, śledząc sondaż naszegomiasta.pl , który zostanie zakończony;
Oj, ja nie zostałem do nich doprowadzony.
ourson,
Dokładnie, stopień odzwierciedlania rzeczywistości jest nikły
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum