Pomógł: 13 razy Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 1171 Skąd: Skąd?
Wysłany: 2010-11-10, 14:26 Jakie radio samochodowe?
[Jeśli temat umieściłem w złym dziale, proszę o przeniesienie]
Przymierzam się z zamiarem zakupienia radia samochodowego i potrzebuję rady lub wskazania na jakieś warte polecenia.
Nie mam wygórowanych wymagań..
*Port USB
*Minimalna moc 4x45W
*MP3
*Dodatkowym atutem byłby BT z możliwością łączenia się z telefonem bez dodatkowego modułu
Cena max 350pln
ewentualnie poszukaj nowego w sklepach jeśli jeszcze ktoś ma. Myślę że w miarę porządny sprzęt i nieźle wypasiony jak za te pieniądze i ma chyba wszystko co chciałeś łącznie z BT.
Clarion i Alpine tylko i wyłącznie. W aucie mam zmieniarkę 15letnią Clariona, radio fabryczne chyba też Clarion a głośniki z Alpine 45W ale jakość dźwięku dość wysoka.
Jeśli miałbym polecić radio to też Clarion i Alpine w przedziale 200-300zł są modele na allegro z MP3/USB czy nawet BT. Prosta budowa, nierzucający się w oczy design ale jakość dźwięku zupełnie inna niż "masówki" od innych firm.
Clarion i Alpine specjalizują się głównie w sprzęcie audio.
Blaupunkta nie słuchałem ale też skupiają się tylko na jednym, więc pewnie wyższa półka.
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 09 Maj 2010 Posty: 147 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-11-10, 21:16
Jako zwolennik dobrze brzmiącej muzyki w samochodzie poradzę Ci tak. Kup to które Ci się podoba i ma wymagane funkcje i to nie jest żart. W tej cenie wszystko będzie takie same.
A jak chcesz, żeby coś jako tako brzmiało, to będziesz niestety musiał wydaj duuużo więcej na dużo (często dziwnych) rzeczy.
dokładnie, zgadzam się z kolegą powyżej do takiego przedziału cenowego środek jest bardzo podobny szlagierowych firm car-audio, bierz te które ci pasuje wyglądem estetycznym a także są zgrane z wnętrzem samochodu( kolor, podświetlenie). Powyżej tej kwoty zaczynają być zauważane różnice... miałem DEH-P6000UB i KENWOOD KDC-4047UA grały bardzo podobnie teraz jakieś pomarańczowe no-name różnica przy maksie zaczyna buczeć ale kto tak głośno słucha chyba golfiorze 3 i bawarowce e36, fale radiowe zbiera podobnie jak powyższe; wymieniać nie będę bo samochód służy mi do pracy i bardziej interesuje mnie to co wskazuje nawigacja i dzieje się na cb
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
Są oryginale piloty Pioneera zakładane na kierę lub nie. Jeśli masz sterowanie oryginalnie w kierownicy to adaptery firmy Connect2 pod konkretną markę radia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum