Pomogła: 1 raz Wiek: 39 Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 118 Skąd: Praszka
Wysłany: 2011-04-04, 21:35
Jaro napisał/a:
Może jakiś komentarz, nie tylko sam link do strony...?
Przepraszam:) tak na szybko wklejałam
Pod linkiem można znaleźć filmik ukazujący prawdziwe oblicze terierów typu bull (TTB) Media i popularność rasy wśród nieodpowiednich środowisk narobiły sporo złego Mam nadzieję, że filmik choć trochę poprawi PR ttb i polepszy opinię na ich temat.
Będą kolejne odsłony.
P.S. Moje 2 gwiazdeczki też się załapały
_________________ Jedną z korzyści bycia bałaganiarzem jest to, że nieustannie dokonujemy fascynujących odkryć.
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-04-05, 16:01
Cytat:
P.S. Moje 2 gwiazdeczki też się załapały
W której minucie dokładnie , bo jakoś nie mogę ich rozpoznać ?
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
A ja z kolei słyszałem podczas wywiadu z treserem, że pies typu pitbull czy doberman ma dużo więcej energii niż np. labrador, która może przerodzić się w energię agresywną, jeśli będzie źle rozładowana i jeśli któregoś z tych psów łatwiej uspokoić, to zdecydowanie tego ostatniego.
Wysłany: 2011-04-06, 17:47
Ferbik napisał/a:
A ja z kolei słyszałem podczas wywiadu z treserem, że pies typu pitbull czy doberman ma dużo więcej energii niż np. labrador, która może przerodzić się w energię agresywną, jeśli będzie źle rozładowana i jeśli któregoś z tych psów łatwiej uspokoić, to zdecydowanie tego ostatniego.
Prawie się zgodzę;)
Na pewno nierozładowana energia może doprowadzić do frustracji psa, a co za tym idzie próby jej rozładowania. Pół biedy jeśli pies wyżyje się na meblach, buta itp. niestety czasami pies jest tak zestresowany brakiem ruchu i zajęcia umysłowego, że może stać się agresywny. Jeśli więc zapewnimy naszemu psu wystarczającą porcję codziennego ruchu i szkolenia, to taki negatywny scenariusz nie nastąpi.
Nie zgodzę się z tym, że labrador jest mniej energiczny niż pitbulle czy amstaffy! To aporter - stworzony został do ciężkiej pracy u boku myśliwego i potrzebuje nawet więcej ruchu niż amstaff. Wszystko zależy oczywiście od indywidualnych potrzeb psa, jego temperamentu itp.
Poza tym w swoim życiu spotkałam więcej agresywnych labradorów niż amstaffów. Amstaffa po prostu ciężej wyprowadzić z równowagi
maaciej76 2:46 i 3:03
_________________ Jedną z korzyści bycia bałaganiarzem jest to, że nieustannie dokonujemy fascynujących odkryć.
Nie zgodzę się z tym, że labrador jest mniej energiczny niż pitbulle czy amstaffy!
Nigdzie tak nie napisałem Napisałem tylko, że energia (ta mogąca przerodzić się w negatywną) jest łatwiejsza do rozładowania zdecydowanie u labradora, niż u pitbulla czy rotweillera itp. Treser miał na myśli zamknięcie psa w kojcu przez dłuższy czas, gdzie pies nie miał możliwości wybiegania się i zaczął być agresywny dla właściciela.
Wysłany: 2011-04-06, 19:43
Ferbik napisał/a:
Nigdzie tak nie napisałem Napisałem tylko, że energia (ta mogąca przerodzić się w negatywną) jest łatwiejsza do rozładowania zdecydowanie u labradora, niż u pitbulla czy rotweillera itp. Treser miał na myśli zamknięcie psa w kojcu przez dłuższy czas, gdzie pies nie miał możliwości wybiegania się i zaczął być agresywny dla właściciela.
napisałeś;)
Ferbik napisał/a:
pies typu pitbull czy doberman ma dużo więcej energii niż np. labrador
A ja nadal twierdzę, że w przypadku tych dwóch ras nie ma różnicy. Labrador powinien być łagodny z założenia, a pitbull czy amstaff to rasy, które kochają ludzi! Rottweiler to co innego, to pies obronny, stróżujący z silnym instynktem terytorialnym.
Alicja, wycięłaś moje zdanie z kontekstu - to tylko połowa zdania:
pies typu pitbull czy doberman ma dużo więcej energii niż np. labrador, która może przerodzić się w energię agresywną, jeśli będzie źle rozładowana i jeśli któregoś z tych psów łatwiej uspokoić, to zdecydowanie tego ostatniego.
Nie zrozumiałaś zatem powyższego, więc już tłumaczę:
pitbulle, dobermany, rotweillery, amstaffy mają większy problem z przemienieniem takiej samej ilości energii - jaką posiada labrador - w pozytywną.
Wysłany: 2011-04-06, 20:24
Ferbik napisał/a:
pitbulle, dobermany, rotweillery, amstaffy mają większy problem z przemienieniem takiej samej ilości energii - jaką posiada labrador - w pozytywną.
w takim razie jesteś w błędzie:)
Labrador to niecudowna kochająca wszystko i superinteligentna psia maskotka! I tak jak już wspomniałam, więcej spotkałam agresywnych labradorów niż amstaffów do tej pory. 3/4 sukcesu leży po stronie człowieka - jego wiedzy i tego jakie podejście ma do psa. Im więcej ludzi myślących takimi bzdurnymi stereotypami jak ten, tym większa krzywda będzie dotykać zarówno psów uważanych za agresywne jak i tych uważane za superłagodne!
Wielu myśli, że jak Szarik/Rin Tin Tin itp. był mądry to każdy ON będzie wyszkolony sam z siebie... a potem przychodzi niemiłe rozczarowanie, bo pies jest bojaźliwy, nieusłuchany, sika w domu, niszczy wszystko, a ludzie są zdziwieni... Przechodziły przez to Onki a teraz kolej na labradory...
Wybacz. Jestem prostym człowiekiem i nie widzę różnicy między powyższymi, tak samo jak nie widzę różnicy, czy pies jest danej rasy i posiada papiery, czy nie ma tych papierów i staje się automatycznie kundlem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum