Początek mundialu był dla Polski fatalny. Na stadionie w Gelsenkirchen nasza drużyna przegrała z Ekwadorem 0:2. To pierwszy mecz polskiej reprezentacji na XVIII Piłkarskich Mistrzostwach Świata.
Pierwsza bramka dla Ekwadoru, za sprawą Carlosa Tenorio, padła w 24. minucie gry. Ekwadorczyk strzałem głową z siedmiu metrów pokonał Artura Boruca.
Kolejną bramkę Polacy stracili w drugiej połowie meczu, w 80. minucie. Napastnik reprezentacji Ekwadoru Agustin Delgado trafił do naszej bramki w chwili, gdy na stadionie rozbrzmiewał hymn "Jeszcze Polska nie zginęła".
Po porażce z Ekwadorem Polacy będą mieli duże kłopoty, by wyjść z grupy. Kolejny mecz nasza reprezentacja rozegra w środę z Niemcami.
W meczu inaugurującym dziś finały XVIII Piłkarskich Mistrzostw Świata, reprezentacja Niemiec pokonała Kostarykę 4:2. Oba zespoły są grupowymi rywalami Polaków.
Źródło: onet.pl
Wileka szkoda, jesteśmy wszyscy w rozpaczy, powiedziałbym "z góry było wiadomo", ale zawsze jest ta nadzieja...
No cóż, zobaczymy jak nam pójdzie we środe
Nic nie było wiadomo. Ekwador grał tak samo kiepsko jak my, a nawet słabiej, poprostu lepiej wykorzystali nasze błędy niż my ich. Po drugie selekcjoner zlekceważył przeciwnika. Zagraliśmy jednym napastnikiem co przyniosło widoczny skutek, akcje nie miały wykonczenia, pierwszy strzał na bramkę dopiero w 83' minucie. Do tego zbyt późna zmiana zawodników i ot tak mamy pierwszą i jak tak dalej pójdzie nie ostatnią porażkę naszej reprezentacji na tych mistrzostwach...
Bo jak widać Ci najlepsi są podkupywani przez dużo bogatsze kluby, które im zapewniają niewyobrażalnie większe pieniądze niż nieszczęsny PZPN, a szkoda, bo gdyby tak nie było napewno bylibyśmy o wiele silnieszą drużyną niż to ma miejsce od wielu lat...
Ale nie martwmy się - ostatni mecz o pietruchę z Kostaryką wygramy
Pewnie będzie powtórka z meczu z USA w Korei i Japonii :]
Ale ja już się do tego przyzwyczaiłam, że zawsze zawodzą wtedy, kiedy się na nich najbardziej liczy..
Ale ja już się do tego przyzwyczaiłam, że zawsze zawodzą wtedy, kiedy się na nich najbardziej liczy..
Ja niestety też Miałam relacje przez telefon bo byłam niestety w pracy i byłam z góry przekonana że przegrają.. ale czego sie spodziewać??? Z Niemcami będzie jeszcze gorzej wstyd
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
byłam z góry przekonana że przegrają.. ale czego sie spodziewać??? Z Niemcami będzie jeszcze gorzej wstyd
jak wszyscy bedą z góry tak ich przekreslac to niech nawet nie ogladają ja tam im będe kibicowac do końca z flagą namalowaną na policzkach , w srode ogladamy z Clubie TestaRossa i zobaczycie jak sie bawi młodzież z Wielunia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum