Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 109 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Strugi City
Wysłany: 2012-08-13, 21:27 Sklep ze sprzętem komputerowym
Witam i na starcie pytam.
Który z wieluńskich sklepów komputerowych polecacie? Wiem, że jest tu już podobno temat, ale ostatni wpis tam ma datę dość odległą ( wg mnie przynajmniej ) i pytam, co by poradzić się ludzi już doświadczonych. Na dniach chce sobie złożyć składaczka, listę podzespołów już mam, na Agito wychodzi mi w cenie ~2800PLN, i chciałbym to porównać w sklepach tutaj - a tak średnio wiem gdzie jest sens jechać. Czekam na odpowiedzi.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-08-19, 09:14
znam zarówno jeden jak i drugi sklep i wiele innych w Wieluniu. Składaczka montowałbym w jednym ze sklepów internetowych (polecam agito i morele), a to ze względu na ceny i sposób obsługi w wieluńskich sklepach zwłaszcza jeśli chodzi o serwis który często ciągnie się i ciągnie (awline). W powyższych sklepach kupowałem i serwisowałem. ceny były najniższe obsługa miła (telefon), a serwis szybki i sprawny.
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 109 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Strugi City
Wysłany: 2012-08-19, 11:09
Na morele net wyszło mi prawie 2700, tyle że bez składania, no i trzeba doliczyć dostawę. Zobaczymy, póki co się wstrzymam z kupnem, jadę na tydzień nad morze, mam to gdzieś.
Odezwe się za miesiąc - dwa, jak zrobie drugie podejscie do kupna.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Cze 2011 Posty: 168 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Druga strona kabla
Wysłany: 2012-09-13, 18:32
jameswoo napisał/a:
... (polecam agito i morele),....
agito w sumie jest okej, ale maja potworne biuro obsługi, kolesie są olewają, albo nie maja o niektórych rzeczach pojęcia. Dzwoniąc w jednej sprawie, przy okazji zadałem pytanie "Jaka jest cena netto" koleś powiedz mi że w sklepie mają ceny brutto i wystarczy odjąć VAT, ale chyba ktoś mu to napisał bo ani nie znał ceny netto, ani jej sam nie potrafił policzyć. Dobra, może źle trafiłem, może się użalam, ale call center mają do d*. Jeden telefon zniechęcił mnie totalnie.... choć do samego sklepu nic nie miałem wcześniej
x-com spoko jest, kupowałem tam parę razy, bylem na miejscu, nie mam zastrzeżeń i bardziej ludzkie podejście mają niż w agito.
_________________ Będę wyjątkowy! wykonam skrypty js i php! Za rozsądną opłata ;p
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Cze 2011 Posty: 168 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Druga strona kabla
Wysłany: 2012-09-17, 19:55
Ferbik napisał/a:
Nevermind napisał/a:
A po co Ci cena netto jak i tak placisz brutto?
Bo firmy będące na VAT nie interesuje cena brutto.
Dokładnie, kolega trafił w 10-ntke. To że przeciętny człowiek nie musi się interesować kwotami netto i brutto nie znaczy że koleś który chce mi coś sprzedać ma tez tego nie wiedzieć, a co gorsza nie potrafić tego policzyć jeśli się już go zapyta. Ale najgorsze, IMHO było to że on był zdziwiony że ja go o to pytam, bo przecież ceny maja brutto... może trafiłem na jakiegoś inteligenta po prostu...
_________________ Będę wyjątkowy! wykonam skrypty js i php! Za rozsądną opłata ;p
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-09-21, 08:02
Propo prostego liczenia Vat.
Cena brutto : 1,23 (VAT 23%) lub 1,08 (Vat 8%) = cena netto
cena netto x 1,23 (VAT 23%) lub 1,08 (Vat 8%) = cena brutto
Jasne jak słoneczko
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum