witam
chcialbym przedstawić kilka fotek zrobionych dziś na przystankach autobusowych w jodłowcu i w olewnie i zapytać: "czy tak powinno być?"
komentarz pozostawiam forumowiczom.
dla osób niezalogowanych informacja - zdjęcia przedstawiaja plakaty wyborcze Przejrzystej Gminy (burmistrz Majcher) oraz Wieluńskiego porozumienia obywatelskiego (przewodniczący Rady miejskiej Robert Duda) zawieszone na przystankach autobusowych - mimo wyrażnego zakazu klejenia plakatów w takich miejscach.
P1010813.JPG Duda w Olewinie - 2
Plik ściągnięto 160 raz(y) 72,95 KB
P1010812.JPG duda w olewinie - 1
Plik ściągnięto 167 raz(y) 56,12 KB
P1010810.JPG Majcher w Jodłowcu 3 - naklejka powyżej ma treść "zabrania się umieszczania plakatów, reklam oraz grafitti ... urząd miejski w wieluniu" :-))
Oficjalna wersja będzie na pewno taka że zrobiła to złośliwa konkurencja
...
e tam
nunu Panowie, nie przesyrzegac wydanych przez siebie zakazów? pawnie stajacy w obronie powiedza ze kandydujacy nie rozwieszali osobiscie plakatow a zlecili parce np biednym studentom...
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-11-02, 22:53
Ja też nie życzę sobie ulotek z marketu przez dzwiami - niestety nic na to nic nie poradzę. Podobnie jest z plakatami wyborczymi, nie sądzę aby ktokolwiek poniósł za to konsekwencje.
witam
chcialbym przedstawić kilka fotek zrobionych dziś na przystankach autobusowych w jodłowcu i w olewnie i zapytać: "czy tak powinno być?"
komentarz pozostawiam forumowiczom.
dla osób niezalogowanych informacja - zdjęcia przedstawiaja plakaty wyborcze Przejrzystej Gminy (burmistrz Majcher) oraz Wieluńskiego porozumienia obywatelskiego (przewodniczący Rady miejskiej Robert Duda) zawieszone na przystankach autobusowych - mimo wyrażnego zakazu klejenia plakatów w takich miejscach.
A ja mam pytanie dlaczego Pan Mariusz Wysocki ma porozwieszane swoje plakaty na klatkach schodowych bloków, mimo zakazu? Z tego co mi wiadomo Spółdzielnia Mieszkaniowa nie wyraziła na to zgody nikomu.
[ Dodano: 2006-11-03, 00:02 ]
Oto jedno ze zdjęć Pana Mariusza Wysockiego
[ Dodano: 2006-11-03, 00:11 ]
Zdjęcie
02.11.2006 002.jpg Mariusz Wysocki na klatce schodowej jednego z bloków.
Bartek170, przypomina mi się powiedzenie "bo u was to bija Murzynów" ...
Po pierwsze - tablica ogłoszeń (jak nazwa wskazuje służa ona wieszaniu ogłoszeń - ulotka jest ogłoszeniem wyborczym) to nie to samo co wiata przystanku.
Po drugie - nawet jesli to co zrobił Mariusz nie jest zgodne z prawem to widzę pewną różnicę w klejeniu ulotek na tablicy ogłoszeń przez młodego kandydata do Rady Miejskiej a klejeniem plakatów na przystanku autobusowym przez komitet wyborczy obecnie panującego burmistrza i przewodniczącego Rady Miejskiej - na dodatek centralnie pod zakazem umieszczania reklam podpisanym przez ... Urząd Miejski w Wieluniu
Pewnie teraz burmistrz sam siebie ukarze
A na marginesie - że też chciało Ci się latać po północy z aparatem po klatkach... Niewątpliwie dajesz tym dowód swojej bezstronności w tych wyborach...
A ja mam pytanie dlaczego Pan Mariusz Wysocki ma porozwieszane swoje plakaty na klatkach schodowych bloków, mimo zakazu? Z tego co mi wiadomo Spółdzielnia Mieszkaniowa nie wyraziła na to zgody nikomu.
Witam!
Po pierwsze nie jest to plakat tylko ulotka o wymiarach ok. 15x20cm i jak widać z samego zdjęcia zajmuje miej więcej 1/4 TABLICY OGŁOSZENIOWEJ, tak więc pozostaje na niej sporo miejsca na inne informacje .
Po drugie na żadnej z klatek schodowych nie widnieje zakaz umieszczania tego typu informacji tym bardziej że jak wspomniałem powyżej była do tego wykorzystana tablica ogłoszeniowa która służy właśnie do tych celów .
Po trzecie jeżeli jakakolwiek instytucja ma mi coś do zarzucenia w tej kwestii to biorę na siebie pełną odpowiedzialność, pomimo tego iż to nie ja osobiście roznosiłem ulotki, tylko inne osoby które pomagają mi w kampanii.
Po pierwsze nie jest to plakat tylko ulotka o wymiarach ok. 15x20cm i jak widać z samego zdjęcia zajmuje miej więcej 1/4 TABLICY OGŁOSZENIOWEJ, tak więc pozostaje na niej sporo miejsca na inne informacje .
Po drugie na żadnej z klatek schodowych nie widnieje zakaz umieszczania tego typu informacji tym bardziej że jak wspomniałem powyżej była do tego wykorzystana tablica ogłoszeniowa która służy właśnie do tych celów .
Po trzecie jeżeli jakakolwiek instytucja ma mi coś do zarzucenia w tej kwestii to biorę na siebie pełną odpowiedzialność, pomimo tego iż to nie ja osobiście roznosiłem ulotki, tylko inne osoby które pomagają mi w kampanii.
Po pierwsze nie można rozwieszać ulotek bez zgody administratora budynku a po drugie to tablica nie służy do rozwieszania ulotek tylko do rozwieszania informacji dla mieszkańców spółdzielnii. Jak Forum coś robi nie tak to choćby ich nagrali na kamerze to tak się wyprą i powiedzą że to im konkurencja zrobiła. A co to ma za znaczenie jakiej wielkości plakat czy informację wieszasz jak nie masz pozolenia zrobiłeś to niezgodnie z prawem. To że nie ty osobiście je rozwiesiłeś to mnie to nie obchodzi, bo tak to tłumaczyć może się każdy, tamte plakaty na przystanku tez mogł roziwesić ktoś inny, nie sądzę aby Pan Majcher sam łamał swoje pozwolenia.
Hehe wlasnie w RZW leciala wypowiedz Burmistrza Majchra odnosnie zakazu klejenia plakatow w miejscach zabronionych (przystanki, drzewa, slupy energetyczne). Zaznaczyl on stanowczo, ze komitety beda ukarane
Wysłany: 2006-11-03, 09:17
Bartek170 napisał/a:
Po pierwsze nie można rozwieszać ulotek bez zgody administratora budynku a po drugie to tablica nie służy do rozwieszania ulotek tylko do rozwieszania informacji dla mieszkańców spółdzielnii.
Drogi Panie!
Skąd Pan wie że taka zgoda nie została wydana ?
Z moich informacji wynika że Pan Wysocki taką zgodę otrzymał.
Jeśli chodzi o ulotkę to jest ona również informacją !
Jest Pan w błędzie panie Bartek170, a tym samym Pan Wysocki może domagać się ścigania pana osoby w trybie wyborczym!
Po pierwsze nie można rozwieszać ulotek bez zgody administratora budynku a po drugie to tablica nie służy do rozwieszania ulotek tylko do rozwieszania informacji dla mieszkańców spółdzielnii.
Skoro twierdzi Pan, że tak jest, a całkiem możliwe, że tak, to proszę podawać źródło takich informacji, a unikniemy tutaj przede wszystkim słownych zarzutów.
Bartek170 napisał/a:
Jak Forum coś robi nie tak to choćby ich nagrali na kamerze to tak się wyprą i powiedzą że to im konkurencja zrobiła.
I tutaj podaje Pan informaje, które wedle mojego rozumienia można uznać za informacje nieprawdziwą.
Przytoczę raz jeszcze cytat, co w tej sprawie stanowi Ordynacja Wyborcza do Rad Gmin, Rad Powiatów i Sejmików Województw:
Art. 72. 1. Jeżeli rozpowszechniane, w tym również w prasie, w rozumieniu prawa prasowego, materiały wyborcze, a w szczególności plakaty, ulotki, hasła i wypowiedzi lub inne formy prowadzonej w okresie kampanii wyborczej agitacji zawierają informacje nieprawdziwe, kandydat na radnego lub pełnomocnik wyborczy zainteresowanego komitetu wyborczego ma prawo wnieść do sądu okręgowego wniosek o wydanie orzeczenia:
1) zakazu rozpowszechniania takich informacji,
2) przepadku materiałów wyborczych zawierających takie informacje,
3) nakazania sprostowania takich informacji,
4) nakazania publikacji odpowiedzi na stwierdzenia naruszające dobra osobiste,
5) nakazania przeproszenia osoby, której dobra osobiste zostały naruszone,
6) nakazania uczestnikowi postępowania wpłacenia kwoty do 10 000 złotych na rzecz instytucji charytatywnej.
2. Sąd okręgowy, w składzie jednego sędziego, rozpoznaje wniosek, o którym mowa w ust. 1, w ciągu 24 godzin w postępowaniu nieprocesowym. Sąd może rozpoznać sprawę w przypadku usprawiedliwionej nieobecności wnioskodawcy lub uczestnika postępowania, pod warunkiem, że o terminie rozprawy zostali oni prawidłowo powiadomieni. Postanowienie kończące postępowanie w sprawie sąd niezwłocznie doręcza osobie zainteresowanej, o której mowa w ust. 1, właściwemu komisarzowi wyborczemu i obowiązanemu do wykonania postanowienia sądu.
3. Na postanowienie sądu okręgowego, w terminie 24 godzin od jego wydania, służy zażalenie do sądu apelacyjnego. Sąd apelacyjny, w składzie trzech sędziów, rozpoznaje zażalenie w postępowaniu nieprocesowym, w trybie i terminie, o których mowa w ust. 2.
Panie Bartku !
Nie będę z Panem polemizował bo nie potrzebne są tu sprzeczki ani słowne potyczki , jak już wcześniej napisałem jeżeli jakakolwiek instytucja ma mi coś do zarzucenia w tej kwestii to biorę na siebie pełną odpowiedzialność.
Jeśli ktoś z mieszkańców klatek schodowych poczuł się urażony powieszoną ulotką to przepraszam !
Panie Bartku !
Nie będę z Panem polemizował bo nie potrzebne są tu sprzeczki ani słowne potyczki , jak już wcześniej napisałem jeżeli jakakolwiek instytucja ma mi coś do zarzucenia w tej kwestii to biorę na siebie pełną odpowiedzialność.
Jeśli ktoś z mieszkańców klatek schodowych poczuł się urażony powieszoną ulotką to przepraszam !
Cieszę że pan chociaż inaczej uważa, bo najwyraźniej Pańscy koledzy wiedzą więcej od Pana i uważają że ma Pan zgodę na powieszenie tych ulotek, a jeśli ją Pan ma to proszę o skan i zamieszczenie jej na forum bo napewno ma Pan takową na piśmie. Chyba że Pańscy koledzy ją Panu sami załatwiali i Pan o tym nie wie.
Co do Pana Jaro
Jaro napisał/a:
Bartek170 napisał/a:
Jak Forum coś robi nie tak to choćby ich nagrali na kamerze to tak się wyprą i powiedzą że to im konkurencja zrobiła.
I tutaj podaje Pan informaje, które wedle mojego rozumienia można uznać za informacje nieprawdziwą.
To jeśli Pan uważa że Forum słowo którego użyłem w wypowiedzi czuje się obrażone, chociaż nie wiem które Forum jest obrażone bo nie wymieniłem które, to proszę zgłosić gdzie trzeba i zrobić z tego użytek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum