Powiedzcie mi czy jest mozliwośc założenia internetu jestli mieszka sie poza wieluniem i nalezy do Telekomunikacji Związku Gmin Ziemi Wieluńskiej?? Jeśli tak to ile kosztuje i jakie sa parametry... Z góry dzieki I jaka jest strona Telekomunikacji Związku Gmin Ziemi Wieluńskiej bo http://www.tzgwielun.com.pl mi nie działa i pokazuje się napis ze nie jestem upoważniony do ogladania tej strony
Pewnie, ze mozna korzystac spoza terenu Wielunia z internetu w TZG, z tym, ze musi byc w tej miejscowosci zasieg
Wysłany: 2005-08-05, 20:21
Hm. Jeśli należysz do powiatu Wieluńskiego, to bez problemu możesz składać podanie i ubiegać się o założenie łącza internetowego.
Na chwilę obecną zakładają tam radiowe łącze, np. 512 kb/s = koło 80 zł abonament miesięczny. Sam jestem podpiąety pod TZG, tyle że przez kable, a nie radiowo.
Jest jeden minus w TZG, a mianowicie obsługa i podejście do klienta.
Ogólnie jeśli chodzi o internet, to polecam, nie mogę narzekać, mam od 2 lat i jakoś śmiga a regulamin napewno lepszy niż w TPSA
przemek_el [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-05, 20:46
A mozecie mi podać jakaś stronke gdzie były by wszystkie prędkości? Czy jest tylko ta jedna? DZieki za odpowiedzi.
P.S. Jeszcze moglibyście powiedziec jakie sa koszty instalacji? telefon już mam podłaczony...
Internet z TZG , kontakt tel.043 886 00 50 lub Biuro : Wieluń. Plac Legionów 1 w godzinach : pon - piąt 8-15
ywis [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-05, 22:15
Jako takiej strony to TZG nie posiada w ogóle z takimi rzeczami, to już musisz u nich na miejscu się dowiedzieć, ale jeśli chodzi o prędkość, to założą każdą, zależy od Twojego stanu $$$$$$$$
Jeśli chodzi o instalację, to pierwsza wpłata za urządzonko (radiowe) w skład którego wchodzi: antena, modem, to płacisz coś koło 300 zł, albo coś ponad 300 zł, ale to nie dużo, parę groszy więcej.
Szymon [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-06, 07:40
Możesz napisać coś w wolnej jakie faktycznie osiągasz prędkości, opóźnienia (ping) ? Oczywiście z podziałem na rodzaj ruchu np. www / p2p (jeśli używasz) / gry+VoIP itp.
Prędkości, hm? Nie mogę narzekać, na eMule jak zassysam to minimum prędkość mam 50kb/s, poniżej mi nigdy nie spada oczywiście jak się rozbija (połączenia). Tak też i w przypadku ściągania czegoś standardowo poprzez IE. Wszystko śmiga jak trzeba.
Szymon napisał/a:
opóźnienia (ping)?
Nie wiem, czy chodzi o to:
Badanie www.onet.pl [213.180.130.200] z użyciem 32 bajtów danych:
Odpowiedź z 213.180.130.200: bajtów=32 czas=83ms TTL=55
Odpowiedź z 213.180.130.200: bajtów=32 czas=59ms TTL=55
Odpowiedź z 213.180.130.200: bajtów=32 czas=61ms TTL=55
Odpowiedź z 213.180.130.200: bajtów=32 czas=46ms TTL=55
Statystyka badania ping dla 213.180.130.200:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 <0% straty>,
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w milisekundach:
Minimum = 46 ms, Maksimum = 83 ms, Czas średni = 62 ms
To tyle!
Jeśli chodzi o mnie, to nie narzekam, wszystko chodzi mi bardzo ładnie i stabilnie.
Szymon [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-06, 11:01
Ferbik napisał/a:
Moge im zrobic stronke
To może złóż im fertę, przydałaby się jakakolwiek informacja na www
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum