Wysłany: 2006-12-10, 22:08 PROBLEM Z ZASIĘGIEM ERY
Jestem abonentem sieci ERA. Mieszkam na Starych Sadach i mam problem z zasięgiem, albo raczej z połączeniem. Zasięg jest, ale dogadać się trudno. Rozmowa jest przerywana i nie ma mowy o normalnym porozumieniu się. Z tego co mi wiadomo, nie jest to tylko mój problem. W innych częściach miasta tego problemu nie ma. Uważam, że to skandal. Operator oczywiście nie twierdzi, że problemu nie ma ponieważ nikt wcześniej go nie zgłaszał. A jak jest z Waszymi telefonami ???
Bo to pewnie jest tak, ze dochodza im nowe uslugi typu blueconnect a przekaźniki nie wyrabiają...
Wysłany: 2006-12-10, 23:37
Ferbik napisał/a:
Bo to pewnie jest tak, ze dochodza im nowe uslugi typu blueconnect a przekaźniki nie wyrabiają
Też ale proponuje spojrzeć na wyświetlacz i zobaczyć jaka stacja bazowa obsługuje mnie często ostrówek a chyba jest jakiś nadajnik bliżej i jeszcze o ile się nie mylę to w DŁ była wzmianka już na ten temat
Przypomina mi się film ,,Pieniądze to nie wszystko'' i szukanie pola ja też teraz w skromnym m biegam od okna do okna i szukam pola
_________________ Witaj Gość cieszę się że jesteś i pozdrawiam Cię
Pomogła: 8 razy Wiek: 35 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2006-12-11, 00:22
ja to u mnie w domu mam wyznaczone miejsca gdzie moge normalnie sie dogadywac [ten moj kochany Plus]... a jak to nie pomaga to na dworze szukam- zawsze z lepszym skutkiem..
u mnie era dziala wszedzie tam gdzie chce , tam gdzie nie chce- nie ma zasiegu a tak powaznie to jest czasami telefon traci zasieg w bloku 32 na SS (ale tylko w jednej czesci mieszkania).
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-12-11, 16:37
a ja mam orange i zawsze wszystko chodzi.
wieluniaczek Przyjeżdża na zakupy czujny obserwator
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 336 Piwa: 1/1 Skąd: z miasta
Wysłany: 2006-12-11, 16:58
Dominika napisał/a:
czasami telefon traci zasieg w bloku 32 na SS
Ja mieszkam nieopodal i dziś znowu miałem problem ,podirytowany zadzwoniłem pod 602900 i problem zgłosiłem .
Apel do pozostałych abonentów ERY aby robili to samo to może się poprawią
_________________ Witaj Gość cieszę się że jesteś i pozdrawiam Cię
Ja mam plusa, ale z czego mi waidomo to jest nadajnik ery w Wieluniu(chyba na młynie Amerykanka)
Czasami mozna kupić takąpłytke czy coś, która sie wkłąda pod karte SIM i która zwiększa moc odbioru fal naszego telefonu. Koszt takiego "wspomagacza zasięgu" to ok. 30zł...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum