Wysłany: 2005-08-08, 23:07 Jak zrobić coś takiego...
A więc mam pytanie do tych którzy się na tym znają, jak zrobić aby uzyskać taki efekt jak na przedstawiony zdjęciach. Wiem tylko tyle, że robi się to za pomocą Neat Image i PS-a, a czy za pomocą czegoś innego się da, to nie wiem. Ja wiem tylko o tych dwóch programch.
A oto te foty.
1. Przed obróbką.
2. Po obróbce (wygląda genialnie).
Może ktoś kto się zna wie, więc niech się podzieli swoją wiedzą. Z góry dzięki!
ywis, oblesny plastik... a pozniej ludzi w reklamach oszukuja, ze tak wygladza cere jakis tam kremik. Ja wiem jak to robic, nie raz retuszowalem portrety, ale to powyzej to juz IMO przegiecie
Wysłany: 2005-08-08, 23:28
Może mi wyjaśnisz jak coś takiego zrobić, mam Neat Image od kolegi Blinka i PS-a w wersji 7.0 CE, więc?
najpierw trzeba znac troszq programy, w PS mozna to zrobic glownie narzedziem "healing brush" ale kiedys i teraz czasami korzystam z "clone tool" i duzo recznej roboty
A co do retuszu ktory pokazales powyzej, bardziej podoba mi sie kobieta i zdjecie pierwsze, drugie jest straszne. Musisz wiedziec ze nie ma programu w ktorym naciszkasz jeden magiczny botton i nastepuje taki gleboki retusz, czesto to uzywanie wielu narzedzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum