Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-01-10, 17:41 Gdzie są nowe ulice Wieluńskie??
10 stycznia 06 w dzinniku Łódzkim byla mowa o ulicy Agrestowej w Wieluniu. Gdzie ona jest?
To samo z ulicami:
Akacjowa, Brzozowa, Cisowa, Kwiatowa, Sosnowa, Czaneckiego, Dąbrowskiego, Krasińskiego, Lewińskiego, Maczka, Gajowiczyńskiej, Kamienna, Kasztanowa, Młynarska , Owocowa, Poświatowskiej, Słoneczna, Wróblewskiego, Zamiejska, Zawadzkiego, Pijarska, Malinowa, Agrestowa, Urocza???
To są ulice o ktorych sie przed chwila dowiedzialem ze takie istnieją.
Podawajcie w taki sposob
Sienkiewicza - obok fary, postoju taxowek,
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Marek92, zakochany w Wieluniu a nie zna ulic
Polecam plan miasta. Swoj kupiłem na Statoilu za około 8 zl jesli dobrze pamietam (a może więcej).
Akacjowa - osiedle za szpitalem (jak wiekszość "krzewowo - drzewnych" ulic)
Brzozowa - za szpitalem
Cisowa - za szpitalem
Kwiatowa - koło szkoły podstawowej nr 5, naprzeciwko Esbudu (moje osiedle ) Sosnowa - za szpitalem
Czanieckiego, Dąbrowskiego, Maczka, Wróblewskiego - osiedle domków między Osiedlem AK a szkołą nr 5
Krasińskiego - przedłużenie Broniewskiego (tam gdzie basen odkryty) w stronę Joanny Żubr
Lewińskiego - osiedel domków naprzeciwko stadionu (za Krak Gazem)
Gojowiczyńskiej, Poświatowskiej, Słoneczna - osiedle domków za Policją
Kamienna - od Częstochowskieh w prawo, zaraz za pierwszymi blokami osiedla Kopernika
Kasztanowa - za szpitalem
Młynarska - tak jak napisał Lesiu
Owocowa - niestety nie znalazłem
Zamiejska - dojazdowa do Zugilu od strony Wodnej (za salonem Citroena) Zawadzkiego - okolice rozlweni gazu i cukrowni
Pijarska - to już jest deptak koło kościoła św. Józefa, między Królewską a Barycz
Malinowa, Agrestowa - nie jestem pewien ale może to być za szpitalem (sądząc po nazwach - na mapie ich nie mam)
Urocza - też nie mam na mapie ale postaram sie dowiedziec
wieluniaczek Przyjeżdża na zakupy czujny obserwator
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 336 Piwa: 1/1 Skąd: z miasta
Wysłany: 2007-01-10, 18:43
Agrestowa to ulica wchodząca z 18 Stycznia w osiedle Stare Sady sektor c (pod Rudą)
_________________ Witaj Gość cieszę się że jesteś i pozdrawiam Cię
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-01-10, 19:45
Niezla robota:) Tych drzewnych to sie spodziwalem ze tam beda. Ale takich jak Lewińskiego, Maczka, Gajowiczyńskiej, Kamienna, Kasztanowa, Młynarska , Owocowa, Poświatowskiej, Słoneczna, Wróblewskiego to niemialem pojecia.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Wszystkie(o) nowe z ostatnich dwóch lat
1) ulica Janiny Kierocińskiej – od ulicy Kijak do ul. Granicznej,
2) ulica Cicha – od ulicy Mokrej (pierwsza w lewo pomiędzy ul. Zamenhofa, a ul. Sieradzką,
3) ulica Olchowa – od ulicy Topolowej (równoległa),
4) ulica Kardynała Stefana Wyszyńskiego – droga łącząca al. Tadeusza Kościuszki z ul. Polskiej Organizacji Wojskowej,
5) ulica Prymasa 1000 – lecia – droga od wjazdu na os. Kardynała Stefana Wyszyńskiego z al. Tadeusza Kościuszki w kierunku Szkoły Podstawowej nr 2,
6) ulica Armii Krajowej – droga od wjazdu na os. Armii Krajowej z ul. Sieradzkiej (na wysokości ZSZ im. Mikołaja Kopernika) w kierunku sklepu „Hermes”, przedszkola, ogrodzenia ZSZ nr 2, garaży do wjazdu na ul. Sieradzką.
7) ulica Sejmu Czteroletniego - odchodząca od ulicy Kochelskiego w lewo na wysokości ulicy Poprzecznej (stanowiącej skrzyżowanie ulic Kochelskiego z Poprzeczną)
8.) planty miejskie im. Jana Pawła II .
9) Park w Wieluniu przy ulicy Wojska Polskiego: „ Park im. mjr pilota Mieczysława Kałuży”.
10) ulica Niepodległości – od ulicy Wojska Polskiego do ulicy Dębowej
11) ulica Agrestowa – od ulicy 18-Stycznia, druga w prawo za ulicą Sadową (w kierunku Ruda).
12) ulica Malinowa – od ulicy 18-Stycznia, pierwsza w prawo za ulicą Sadową
(w kierunku Ruda).
Ponadto są jeszcze : Zbyszka z Bogdańca, Onufrego Zagłoby, Michała Wołodyjowskiego, Jana Skrzetuskiego (wszystkie w okolicach Berlinka),
Sybiraków, Malczewskiego, Kosynierów (za ekonomikiem)
I w okolicy
w Rudzie:
13).ulica Pionierów – od ulicy Rzemieślniczej do ulicy Częstochowskiej.
Swoją drogą widziałem materiał w teleekspresie gdzie śmiali się z głupoty (braku wiedzy historycznej) rady miejskiej chyba w opolu, która dwóm ulicą w mieście nadała imię Jednego króla, który miał dwa przydomki:, zatem była zarówno ulica Bolesława Śmiałego jak i Bolesława Szczodrego. => patrz punkt 4.) i 5.).
Równoległa mniej więcej do Broniewskiego łączy ul Zieloną z ul Św. Barbary
To stara ulic polecam plan miasta na http://www.um.wielun.pl/ chociaż tych najnowszych ulic tam nie ma tych z punktów 1-12 z mojej poprzedniej wypowiedzi.
wieluniaczek Przyjeżdża na zakupy czujny obserwator
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 336 Piwa: 1/1 Skąd: z miasta
Wysłany: 2007-01-11, 10:06
Od ul>Św Barbary jdąc od miasta w górę to za ul. za Broniewskiego to ul Zielna i od niej zaraz w prawo odbija ul.Rolna
wieluniaczek, stefan_pol, brawo. Dobrze wytłumaczone. Zapytałem, czy wiecie, bo kiedyś mnie jakaś przyjezdna osoba zapytała o tą właśnie ulicę.
Wysłany: 2007-01-11, 10:14
Wiesz ul Zielna to jak ktoś nie widział to by nie powiedział że to ma nazwę to też tyczy ul.Rolnej to takie waskie nieutwardzone drogi wygladajace na dojazdówki do domostw niż ulice
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum