Wysłany: 2007-02-08, 20:17 Nowy podatek ale za to jaki :)
Dziś w wiadomościach znów wspomnieli o bykowym że jakiś chory burmistrz zamierza wprowadzać podatek od nieżonatych mężczyzn!
Tam mnie to włacinia że proponuję jeszcze inny podatek - proponuję opodatkować wszystkie dziewczyny które nie mają mężów! Ba, proponuję specjalną ZWYŻKĘ dla tych które nie dość że nie wyszły za mąż są DZIEWICAMI po 20 roku życia a podatek ten proponuję nazwać stosownie do podatku mężczyzn "KROWSKIE"
Prawda że to genialny pomysł?? No powiedzcie że prawda, noooo...
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-02-08, 21:45
No, panowie kawalerka nie narzekajcie tak nie. Spokój po pracy… bezcenny , błoga cisza gdy wychodzisz z kumplami na miasto…. niczym balsam .
A Wy o te kilka złociszy chcecie się wykłócać . Pewnie nie doceniacie co macie . Ale to się większości z Was zmieni wtedy będziecie biadolić, oj będziecie .
A tak na poważnie to niektóre pomysły, ach co ja mówię niektóre, prawie wszystkie, Koalicji Rządzącej powodują u mnie takie zdziwienie, że oczy zaczynają wyprzedzać mi nos .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-02-08, 21:48
Dlaczego tylko mężczyźni mają płacić a kobiety to co? I dlaczego bykowe to damską odmiane jak nazwiemy?
Ogłaszam konkurs na żeńską odmiane bykowego
moja a bardziej moja i dj arq, "KROWSKIE"
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-02-08, 22:32
dj arq napisał/a:
chory burmistrz zamierza wprowadzać podatek od nieżonatych mężczyzn!
oglądałam to ,alle się uśmiałam,zaraz mi sie przypomniał polski film o milionowym Polaku .Totalna głupota,takich idiotyzmów spodziewałabym sie od Giertycha...no chociaż Panowie ,jak nasz Minister podłapie pomysł...
Ja bym wprowadził podatek dla tych, którzy nie chcą się nauczyć ortografii i poprawnej polszczyzny
hoho może na tym nawet trochę nasze państwo zarobiłoby.
dj arq napisał/a:
wprowadzać podatek od nieżonatych mężczyzn!
hmm w sumie podobno równouprawnienie jest, więc to trochę niesprawiedliwe. heh
Dla mnie to kolejny zabawny wymysł rządzących. O rozwrywkę się nie musimy martwić, bo władze dostarczają nam powodów do śmiechu na bieżąco.
ja też i... słyszeliście wytłumaczenie tego pomysłu?
kawalerowie nie łożą na utrzymanie swoich dzieci, ponieważ ich nie mają; a jak pójdą na emeryturę to cudze dzieci - znaczy tych żonatych - będą musiały pracować na ich wypłaty ( tej emerytury oczywiście...) więc... może niech wpłacają bezpośrednio na domy dziecka te "bykowe" skoro te pieniądze mają iść na wychowanie dzieci jakichkolwiek
kawalerowie nie łożą na utrzymanie swoich dzieci, ponieważ ich nie mają;
Są tacy co mają
Marek92 napisał/a:
Dlaczego tylko mężczyźni mają płacić a kobiety to co?
Pewnie wpadną na pomysł, ze kobiety też mają płacić taki podatek, gdyż jest wiele teraz kobiet niezamężnych, które wcale nie chcą wyjść za mąż.
Wystarczy im kariera, dziecko..
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum