Pomogła: 8 razy Wiek: 36 Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 727 Skąd: z 1038:D
Wysłany: 2007-03-05, 18:10 wypadek w Opojowicach
21letni kierowca fiata marea zjechał z drogi, uderzył w mostek, a następnie w ogrodzenie jednej z posesji. W wypadku śmierć na miejscu poniósł 21letni pasażer. Trzej pozostali pasażerowie oraz kierowca trafili do wieluńskiego szpitala, jeden z nich jest w stanie ciężkim. Jak poinformował oficer dyżurny KPP w Wieluniu, wszyscy byli pod wpływem alkoholu.
źródło: Dziennik Łódzki
;(
napisze tylko, ze mnie się wydawało że kierowca jest w wieku 20lat...
[ Dodano: 2007-03-05, 18:11 ]
aha... wypadek miał miejsce po godzinie 23 w sobotę..
Za moich czasów, jazda po pijaku po Opojowicach była bezpieczniejsza. Dreptało się na nóżkach, ewentualnie na rowerze. Obrażenia w razie wywrotki były minimalne, jakieś otarcie, ciuchy się otrzepało z kurzu i dalej w drogę. Milicja i pogotowie nie mieli pracy, co najwyżej,gospodarze za płotem mieli ubaw.
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
Wysłany: 2007-03-05, 21:00
właśnie nie wiem czy przestroga... ostatnio ciągle się słyszy o "głupich" wypadkach... brawura+alkohol+ jeszcze chęć pokazania innym "ja to potrafię"... takim myśleniem chcą zwojować świat... a tak się niestety nie da, nie w ten sposób...
Kiedyś w radiu słyszałam wypowiedź młodego chlopaka, który powiedzial,że jak on wypije 5 piw to on nie jest pijany i moze spokojnie jechać samochodem...
Po prostu ręce mi opadły jak to usłyszałam!!
Niektórym brak wyobraźni, uważają,ze mimo wypitego alkoholu to mogą prowadzic bez problemu. Mylą sie... i to bardzo...
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2007-03-05, 22:36
glizda napisał/a:
Szkoda mi tych młodych ludzi!
Będzie to przestroga dla innych.
Czego tu żałować?????
Chyba tylko mieszkańców Opojowic, że w tym dniu ryzykowali swoim życiem idąc wieczorem do domu!!!!Takich DEBILI w ogóle mi nie szkoda!!!!
Całe szczęscie zginął pijany nastolatek, a nie inna postronna osoba.
Pozostałych uczestników zdarzenia oddałbym do sądu i oskarżył o celowe narażenie utraty życia przez innych uczestników ruchu drogowego.
Koniec tolerancja dla pijanych imbecyli za kierownicą.
21letni kierowca fiata marea zjechał z drogi, uderzył w mostek
Nie w mostek, tylko w rynnę odprowadzającą wodę... ehh te "niezależne" media...
W każdym razie współczuję rodzinie zmarłego, a kierowca spowodował umyślną śmierć. Umyślna śmierć = morderstwo. Wsiadać za kółko pod wpływem alkoholu to tak jak machać siekierką na targu. Albo się trafi albo nie. Tylko ja go nie chcę utrzymywać z moich podatków.
Ktoś zaraz powie: a jakby to był ktoś z Twojej rodziny? Odpowiadam szybko: zdrowy rozsądek! I nieważne kto by to był. Żal i brak rozgrzeszenia z mojej strony. To wszystko.
Wysłany: 2007-03-06, 00:42
...ja wiem że macie rację... ja wiem że nie ma rozgrzeszenia dla takich, dlatego nigdy nawet po najmniejszej kropli alkoholu nie wsiadam za kierownicę... podobnie nie rozumiem ludzi, którzy wsiadają do samochodu z pijanym kierowcą.... tylko, że skoro nie do więzienia to co... skazać na śmierć?! nie no...ja się może nie wypowiadam bo znałam tych ludzi:(
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2007-03-06, 09:53
żałować można jedynie, że tacy kretyni mieszkają w powiecie wieluńskim i sieją śmierć na drogach. A rodzicom tych młodzieńców gratuluje "mądrych" pociech!
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2007-03-06, 10:59
Ferbik napisał/a:
Jaro napisał/a:
pijani mordercy za kierownicą - ZA KRATY na długie lata
Sam ich opłacaj, bo ja nie mam zamiaru.
FERBIK zgadzam sie z tobą ale co innego mozesz zaproponowac??
dawid jak możesz mówić "całe szczęście zginął pijany nastolatek"!!! zginął człowiek!!!to co się stało jest wielką tragedią...również tragedią rodzin tych chłopaków...
Piszecie tu słowa potępienia, pada nawet słowo"rozgrzeszenie", piszecie o karze - myśle, że to należy pozostawić sądownictwu. Pewnie przez całe życie będą myśleć o tym, co mialo miejsce.. a to moim zdaniem jedna z najbardziej surowych kar...
Wysłany: 2007-03-06, 13:29
nie wiem czy sąd tu pomoże... najgorszą karą będzie dla nich własne sumienie... śmierć kolegi, widok jak on umiera... to nie może nie pozostawić śladu w ich psychice...
głupi alkohol, głupi wypadek, głupie szpanerstwo!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum