R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: glizda
2007-11-04, 14:04
Działania ministra
Autor Wiadomość
basteks 
Ma stragan na targu

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2007-03-29, 16:14   Działania ministra

Czy zauważyliście, że większość pomysłów ministra edukacji (w zasadzie to wszystkie) maja tylko jeden cel - trafienie na czołówki gazet, do TV itd. - ma to na celu wzbudzenie zainteresowania wicepremierem i jego partią i nic więcej. Żadnej reformy szkolnictwa.

Dowody:

1. Abolicja maturalna- wielki gniot prawny - ale ile minut i godzin na ekranie, ile zdjęc w prasie ??
2. Akcja tani podręcznik - niedługo minie 2 lata od pomysłu a nie ma nic w tej sprawie - szum był - najważniejsze.
3. Podwyżki miały byc dla nauczycieli 7%, 5% póżniej 3,5% - nie ma nic do tej pory, ale były nawet deklaracje ministra, że jak nie załatwi podwyżek to poda się do dymisji - to ja nawet przez 5 lat nie chce podwyżek :)
4. Program zero tolerancji - kolejny projekt bez jakichkolwiek działań - większośc zapisów dawno istnieje w innych rozwiązaniach prawnych (np. zakaz używania komórek), można również zapisać zakazy plucia na lekcji, załatwiania potrzeb fizjologicznych w klasie itd. itp. - kolejny szum i poklask medialny - działań żadnych. A przepraszam - wizyty trójek giertychowskich w szkołach - (malowanie trawy na zielono - niezapowiedziane wizyty gospodarskie o których wiadomo 3 dni wcześniej) - tworzenie ton papieruru, spijanie kawek itd. - ele efekt medialny znów murowany
5. Jakieś przepisy "antygejowskie" - ktoś gdzieś w jednej ze szkół znalazł ulotkę dotyczącą gejów - i wielki szum, że ktoś ich do szkół zaprasza (jedna na kilkadziesiątr tysięcy szkół w Polsce). Efekt odwrotny - dzieci w szkołach pytaja kto to gej - bo Pani w TV mówiła, że ich do szkół nie można zapraszać :)
6. Religia na maturze, religia do średniej ocen wliczana - kolejna jątrzenie - nie wiadomo po co (nie sądzę by nawet księża byli zainteresowani osobiście ta sprawą - a jeśli są - to tylko dowód na to, że nie mają pojecia w co sie pakują -sprawdziany, rozkłady materiału, egzaminy poprawkowe i kwalifikacyjne - czyli po prostu zrozliczanie z pracy, którego teraz nie mają)
7. Zakaz obejmowania stanowisk dyrektorskich w szkołach dla ludzi związanych z poprzednim ustrojem - czyli dla wszystkich urodzonych przed np. 1973 rokiem - farsa - ale media sprawę wałkowały - parę punktów można zrobić.
8. Zakaz aborcji - który to raz - wałkujemy od kilku tygodni (pomysł żony wicepremiara - dożywocie za aborcję przebił wszystko)
9. Sprawa dotycząca WOŚP - jak szybko można umyć ręce ?? Poświęcono jednego z dyrektorów w ministerstwie
10. Szkoły pod specjalnym nadzorem dla.. ??? No właśnie dla kogo ?? - Pomysł był media podchwyciły i tyle...
11. Dzisiaj usłyszałem o medalu KEN (najwyższe odznaczenie w ministerstwie oświaty dla nauczycieli) dla księdza Jankowskiego.... Ludzie to zły sen chyba....

Czy ktoś zauważył, że w ogóle nie mówi sie o nauczaniu ?? Nie ma mowy o podniesieniu poziomu nauczania. Jest w zasadzie o karach, ograniczeniach, nadzorze, kontroli, eliminacji.

Ale może pominąłem coś dobrego ??
Postaw piwo autorowi tego posta

Mrówek 
Moderator

Piwa: 39/17
Wysłany: 2007-03-29, 17:15   

O ile się nie myle to chyba miało być jeszcze coś jak "kształcenie obywatelskie"
"Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."

Marta 
WIELUNIAK

Pomogła: 40 razy
Piwa: 5/4
Wysłany: 2007-03-29, 18:24   

basteks napisał/a:
11. Dzisiaj usłyszałem o medalu KEN (najwyższe odznaczenie w ministerstwie oświaty dla nauczycieli) dla księdza Jankowskiego.... Ludzie to zły sen chyba....

Oczy jak to usłyszałam miała takie :shock:

CO TEN CZŁOWIEK ZROBIŁ TAKIEGO DLA EDUKACJI ŻEBY GO OD RAZU ODZNACZAĆ?

Powariowali :!:

glizda 
Moderator
diablica

Pomogła: 45 razy
Piwa: 24/21
Wysłany: 2007-03-29, 18:44   

basteks napisał/a:
Czy ktoś zauważył, że w ogóle nie mówi sie o nauczaniu ?? Nie ma mowy o podniesieniu poziomu nauczania. Jest w zasadzie o karach, ograniczeniach, nadzorze, kontroli, eliminacji.

Bo to wszystko jest w ramach programu "Zero tolerancji". Trochę mi się to kojarzy z państwem policyjnym....jakoś tak :roll:

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-03-29, 18:50   

Przeżywasz to glizda...
Edukację już zakończyłaś. Zresztą minister się i tak zmieni i wszystko wróci do normy. Ale nie oczekujmy od minstra, że płace nauczycielom zwiększy... W końcu od tego jest minster finansów i premier.

Co do Jankowskiego, to zrobił wiele dla edukacji m.in. książki podarował, działanie szkoły autonimcznej w Gdańsku zasponsorował...

glizda 
Moderator
diablica

Wysłany: 2007-03-29, 18:59   

Mateusz napisał/a:
Przeżywasz to glizda...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: rozbawiłeś mnie w tym momecie

Ja po prostu napisałam z czym mi się to kojarzy. Mnie to juz nie dotyczy,ale moja siostrzenica chodzi do szkoły i a ona mnie bardzo obchodzi...

Mrówek 
Moderator

Piwa: 39/17
Wysłany: 2007-03-29, 19:16   

Szanuj ministra swego bo mozesz miec gorszego

Takie są skutki jak sie nie szanowalo poprzedniego ministra edukacji. Teraz mamy za swoje:)
"Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2007-03-29, 20:04   

Nie piszcie takich rzeczy... on jest strasznie przenikliwy i znajdzie was wszędzie, nie schowacie się przed nimmmm :twisted:

1186408.jpg
Zdjęcie nie jest mojego autorstwa...
Plik ściągnięto 65 raz(y) 183,45 KB

zwyczajna 
WIELUNIAK

Pomogła: 32 razy
Piwa: 25/43
Wysłany: 2007-03-30, 06:13   

Hihi nie mogę się powstrzymać,ale powiedzcie czy on nie jest tak piękny jak jeden z Rodziny Adamsów? :D skóra z nigo z niego zdjeta :D

glizda 
Moderator
diablica

Wysłany: 2007-03-30, 06:21   

gregg napisał/a:
on jest strasznie przenikliwy i znajdzie was wszędzie, nie schowacie się przed nimmmm Twisted Evil

oooooo tak, ten przeszywający wzrok... :twisted:

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2007-03-30, 08:10   

Jak widze jego wzrok to czuję zapach świeżo przekopanej ziemi :)

basteks 
Ma stragan na targu

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2007-03-30, 09:12   

Nie wiem czy top zasługa mojego postu, ale wczoraj senat "przepchnął" mundurki a do 1 maja mamy mieć wypłacone podwyzki z wyrównaniem od 1 stycznia (dane ze strony ministerstwa)

Coś jednak działają :)

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2007-03-30, 09:16   

Zachowujecie się jakbyście pierwszy miesiąc w Polskiej demokracji żyli. ;)

Przecież to gołym okiem widać że prawica nie ma zielonego pojęcia o kierowaniu państwem, i dlatego mamy takie chocki – klocki jakie mamy. To nie tylko minister Giertych wymyśla banały, inni ministrowie dzielnie dotrzymują mu kroku, ( choć trzeba przyznać że pan Roman niewątpliwie wiedzie prym w tych poczynaniach).

A wszystko to ma służyć jednemu, podzieleniu społeczności polskiej na pół. I jak na razie wychodzi Im to można powiedzieć bardzo dobrze. Oni rzucają głupi temat, ludzie to chwytają, zaczynają się podziały, dyskusje, wręcz walki. A Polska gospodarka jak stała w miejscu tak stoi nadal. Ale nikt tego nie zauważa, no bo Polak zajęty jest np. : aborcją, zerem tolerancji, Świątynią Opatrzności Bożej, podsłuchami, nagrywalniami rozmów itd. itp.

To był pierwszy aspekt sprawy, a drugi powinien wyglądać według mnie następująco.

Czy to się nam podoba czy nie, wybory wygrało; PiS, zawiązało koalicję rządową z LPR-em i Samoobroną i …. rządzą.
A przynajmniej powinni tak robić, ale na Wiejskiej jest też tak, że nieważne jakby zrobiła jedna strona to ta druga i tak będzie anty, a dni płyną, płyną i płyną. A dietki lecą, lecą i lecą. A kraj biedny, biedny i biedny.

Ja tu absolutnie nie staję w obronie opcji rządzącej, ale skoro już ktoś, a w zasadzie większość na Nich głosowała to niech coś działają, a jak przyjdzie pora to się Ich rozliczy z tych prac. W przeciwnym razie takich banalnych pomysłów, tylko na zwrócenie na siebie uwagi będziemy mieć bez liku, aż w końcu sami pogubimy się w absurdach władzy, naszej.... kochanej :!: :!: :!: ;)

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-03-30, 10:28   

miko 005, zgadzam się z Tobą w 100%. Niestety Polska została okrzyknięta krajem afer, więc dodajmy do tego jeszcze komisje śledcze. Dodam nawet śmiało: Polska - krajem absurdu. Dokładnie jak napisałeś: braki w umiejętności rządzenia państwem przykrywa się takimi sprawami jak wymieniłeś w poście, skutecznie mydląc oczy obywatelom.

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-03-30, 23:24   

miko 005 napisał/a:
Polska gospodarka jak stała w miejscu tak stoi nadal.

Jeżeli wszystkie Twoje tezy są tak prawdziwe, jak ta, to możesz sobie pogratulować.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi