Wysłany: 2007-06-23, 12:56 Gwałt na 7-latce - sprawca nadal poszukiwany
onet napisał/a:
Mężczyzna podejrzewany o brutalny gwałt na 7-latce, którego zatrzymano w czwartek, został w sobotę zwolniony. W tej sytuacji sprawca przestępstwa jest nadal poszukiwany - poinformowała prokurator Magdalena Roman z Prokuratury Rejonowej w Pile (Wielkopolskie).
- Wśród sześciu wizerunków mężczyzn, które dziś okazano pokrzywdzonej, był m.in. wizerunek zatrzymanego i nie rozpoznała ona żadnego z nich jako sprawcy przestępstwa. Powiedziała kategorycznie, że to żaden z nich. W związku z tym, nie dysponując żadnymi innymi dowodami w tej sprawie, została podjęta decyzja o zwolnieniu zatrzymanego - wyjaśniła prokurator.
Dodała, że nie ma jeszcze wyników badań genetycznych, prokuratura liczy, że otrzyma je w poniedziałek. - Niemniej jednak dopiero na podstawie tej opinii będzie można ustalić czy na materiale pobranym od pokrzywdzonej, na odzieży a także na jej ciele, istnieje jakikolwiek materiał dowodowy, a mianowicie ślad DNA pozostawiony przez sprawcę - powiedziała prokurator Roman. Zatrzymany przez policję w czwartek i zwolniony w sobotę mężczyzna to już druga osoba, sprawdzana przez policję w tej sprawie. Poprzedni podejrzewany - jak się okazało - miał niepodważalne alibi.
Do gwałtu na siedmiolatce doszło we wtorek w Pile. Nieznany mężczyzna podjechał na rowerze do miejsca, gdzie bawiła się dziewczynka i pod pozorem pouczenia jej, że nie powinna rzucać papierków, wywiózł do lasu i tam brutalnie zgwałcił.
Dziewczynka trafiła do szpitala. Doznała wielu obrażeń, które nie zagrażają jednak jej życiu. Obecnie przebywa w domu.
Za brutalny gwałt na nieletniej grozi do 15 lat więzienia.
15 lat? świetnie... jak ja kocham polskie prawo. Dla mnie nie musi iść siedzieć - wystarczyłaby prosta kastracja i tatuaż na czole: "byłem gwałcicielem, ale nie mam już narzędzia zbrodni", który taki delikwent nosiłby do końca życia.
Myślę, że byłaby to surowsza kara, niż odsiadka w hotelu za ponad 1700zł miesięcznie z naszych podatków.
Ciężkie roboty przy budowie polskich autostrad z kulą u nogi i w kajdanach w pełnym słońcu! 12 godzin dziennie. Do picia tylko woda a do jedzenia suchy chlebek. W koncu humanitaryzm musi byc!
tylko wiesz, jak w pace się dowiedzą za co taki delikwent siedzi to mu z kupra wiadro zrobią ...
A niech robią ..... ja bym jeszcze poucinała im instrumenty .....
_________________ Człowiek potrzebuje do szczęścia trzech rzeczy: dobrych przyjaciół do towarzystwa, dobrego wina do picia i dobrych książek do czytania.
Policja lapie a sad wypuszcza
nie mam pytan do tego jak to mozna nazwac glupota czy bzdura kiedy policja lapie i po chwili sad wypuszcza,a potem co sie okazuje sa nagle dowody i znow szukanie sie jak w chowanego,tymczasem ktos znowu zgwalcil kogos,zabil,zakopal do lasu,wyrzucil do rzeki...
Gdyby to było w mojej rodzinie [Boże broń!] zabiłabym tego gada, mogłabym siedzieć przynajmniej wiedziała bym za co... Takich ludzi powinni kastrować, ilu jest gwałcicieli którzy po wyjściu z więzienia znów atakują? Przynajmniej by im sie odechciało.
W takim przypadku wyjście jest jedno, za jaja i do kwasu. Albo papke z cyklonem B podac.
Ludzi pożądnych w akademikach to plądrują, a takimi zwyrodnialcami to nie ma kto sie zająć. O zgrozo, w jakim my kraju żyjemy...
edit/ literówki
Ostatnio zmieniony przez MadTreXx 2007-06-24, 13:05, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2007-06-24, 13:02
Polska MadTreXx, Polska. Już nie przesadzajmy z tymi kastracjami itp. najlepiej wysłać do kamieniołomu i niech chociaż zapracuje na siebie, a nie żyje z naszych podatków. Może mu takie debilne pomysły z głowy "wyjdą".
gliza
Powinni wykastrować, choć lepiej by było od razu na krzesełko. Wg mnie ludzie którzy zabraniają kary śmierci, mają krew na własnych rękach.
Po pierwsze glizda a nie gliza!
A po drugie Mateuszu, jeśli chodzi o gwałty to nie uważam aby od razu na krzesło. Kastarcja by wystarczyła albo wieloletnie więzienie i więźniowie by się nim odpowiednio zajęli pod prysznicem na własnej skórze by poznał co to znaczy gwałt!!!
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum