Gdzieś niedawno polecaliśmy pralki więc idę tym tropem i proszę o radę odnośnie odkurzaczy. Czy ktoś może polecic dobrą markę, niedrogi i o dobrych parametrach,
z góry dzięki i pozdrowienia
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
RAINBOW mamy go w domu parę dobrych lat. Odkurzacz na wodę, wielofunkcyjny. Za taką cenę (wówczas) powinien sam sprzątać
Drugi odkurzacz to ROWENTA, mały, zgrabny ale jakoś trudno mi się do niego przekonać
W Media jest naprawdę wielki wybór np odkurzaczy. W tym roku kupowałam właśnie ROWENTE, i są całkiem w przystępnych cenach.
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-06-27, 08:32
akirus to pozbądz sie dywanów ja też mam alergię i na szczęscie moja kochana rodzinka zwolniła mnie z obowiązku odkurzania z czego ja i moj organizm bardzo się cieszymy
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
no właśnie o taki bez bajerów mi chodzi, ale żeby nie kurzył bo ja i moja mała mamy alergię
Nie chce tutaj zbytnio reklamować tego pierwszego, ale naprawdę jest świetny,dokładnie wszystko zbiera, ładnie mozna pozbyc się dużej częsci roztoczy z łóżka, i można go również włączyć by robił "inhalację".
Myślę, że pozbycie się dywanów to dobre rozwiązanie. W Wieluniu jest jeden dywan, a w łodzi nie mam żadnego. Szybciej też zauważy się biegające "koty" po podłodze. i nie siedzą one w dywanie. Bo tak naprawdę każde odkurzanie w dużej mierze je tylko "pobudza" i fruwają wszystkie zarazki po całym mieszkaniu.
Pozdrawiam
Z miła checią poleciłbym Zelmera ponieważ jak sie popsuje silnik to wymienia się wirniczek i dalej działa.(nie duże koszta) W Elctroluxie jak siądzie silnik to koszta mogą przewyższyć cenę nowego.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2007-06-29, 07:00
w akademiku mieliśmy odkurzacz znanej wschodniej marki "Donieck" (pisane cyrylicą) - razu pewnego omal kumplowi skarpetek z nóg nie zassał
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2007-06-29, 08:57
czarny napisał/a:
Z miła checią poleciłbym Zelmera ponieważ jak sie popsuje silnik to wymienia się wirniczek i dalej działa.(nie duże koszta) W Elctroluxie jak siądzie silnik to koszta mogą przewyższyć cenę nowego.
Sęk w tym że w Elektroluxie n ic nie ma prawa "siąść" jedna z najbardziej niezawodnych marek.
Jak chcesz naprawdę dobry sprzęt to kup Oxygena.
Zelmer to porządna marka, kiedyś polska firma, za SLD sprzedana Niemcom...
Mam w domu starego Zelmera Meteor od ok. 10 lat i jak na razie 0 problemów.
Warto zwrócić uwagę że Zelmer jako jedyny producent odkrzurzaczy daje 5 lat gwarancji....
Elektrolux to też niemiecka firma więc i porządna jakość. Ale jako że produkowane są głównie w Niemczech to ceny pewnie wysokie.
[ Dodano: 2007-06-29, 17:53 ]
[quote="Dominika"]
Cytat:
no właśnie o taki bez bajerów mi chodzi, ale żeby nie kurzył bo ja i moja mała mamy alergię
Nie chce tutaj zbytnio reklamować tego pierwszego, ale naprawdę jest świetny,dokładnie wszystko zbiera, ładnie mozna pozbyc się dużej częsci roztoczy z łóżka, i można go również włączyć by robił "inhalację".
Myślę, że pozbycie się dywanów to dobre rozwiązanie. W Wieluniu jest jeden dywan, a w łodzi nie mam żadnego. Szybciej też zauważy się biegające "koty" po podłodze. i nie siedzą one w dywanie. Bo tak naprawdę każde odkurzanie w dużej mierze je tylko "pobudza" i fruwają wszystkie zarazki po całym mieszkaniu.
Pozdrawiam [/quote
Masz rację dywany to tylko nośniki wszelakiego syfu(roztoczy, bakterii i brudu). Musiałabyś co tydzień je trzepać i prać, żeby były czyste.
Najlepsze są panele podłogowe, zwykła drewniana połoga albo jakaś skóra...
Na skórze się nie lęgną roztocze, a podłogę wystarczy co 2-3 lata pomalowac lakierem i jak nowa.
A dywan to sie upaprze czymś a te cudowne specyfiki nie działąją na tyle skutecznie. Pamiętam jak brat wylał tusz na dywan, bo malował coś na plastykę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum