Zauważylam, że z tematu o cukierni Eden robi sie temat o pizzeriach i pizzy
Proponuję wrzucać do tego tematu ulubione pizzerie w Wieluniu, opinie o nich, numery telefonów
Ja niestety znam tylko Wenecję Tylko tutaj jadłam pizzę. Muszę stwierdzić ,że bardzo dobrą mają
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 11 Lis 2006 Posty: 92 Skąd: ss ;]
Wysłany: 2007-07-31, 10:02
mi najbardziej smakuje pizza z venecji. moim zdaniem najlepsza w wieluniu.
jadłam też z big buffalo. nie jest najgorsza, choć dobrym smakiem nie zachwyca.
najgorszą pizzą jaką u nas jadłam jest z la spezzi. ale są gusta i guściki.
nr telefonu mam tylko do venecji, a więc podaję:
509501512.
_________________ "Informacja nie jest wiedzą. Wiedza nie jest mądrością. Mądrość nie jest prawdą.
Prawda nie jest pięknem. Piękno nie jest miłością. Miłość nie jest muzyką. Muzyka jest najlepsza..."- Frank Zappa
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-07-31, 10:17
Mnie najbardziej samkuje pizza z Edenu, jednak ma duży minus za rozmiar ale nadrabia smakiem i sosami
pizza z Venecji również pyszna
a za pizze z la specji podziękuję, mnie osobiście nie smakuje i już jej kupuję.
Big buffalo w miarę
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2007-07-31, 16:50
Ja mialem okazje jesc pizze z La spezia i Eden'u. Najcześciej jadam w pierwszej dlatego sądze, że nie są najgorsze. Chociaż mają zbyt rozwodnione sosy. W Edenie jadlem tylko raz.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Ostatnio jadłam pizze w Wenecji i sie zawiodłam, oprócz tego, że jak zawsze była przypalona zmniejszyli rozmiary. Kiedyś mała była wielkości talerza, na którym ją podają a teraz... zobaczyłam mały placek pośrodku i oszczędzają coraz bardziej na składnikach. Pizza w Latakii bardzo mi smakowała. W La spezii sosy są rzadkie i niezbyt smaczne w porównaniu z innymi knajpami, ale pizza przyzwoita, cienkie ciasto i całkiem inna niż w reszcie pizzerii.
Wysłany: 2007-07-31, 17:09
Najlepsza wg. mnie jest w Edenie...szczególnie ta największa mix smaków
Co do obsługi to mam wiele zastrzeżeń...bardzo niemiła pani właścicielka, która zamiast przyciągać klientów odstrasza ich swoim zachowaniem...np. kiedyś byliśmy w 6 osób i nie chciała wydać nam 6 talerzy....tylko 4 po prostu szkoda gadać...to co te 2 osoby miały ze stołu jeść dopiero prośba do kelnerki o dodatkowe talerze poskutkowała
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2007-07-31, 18:53
Jak wychodze na miasto to na pizze tylko do Edenu (za duuuzo sera, nieprzypalone ciasto, za brak maki na pizzy , za swietne sosy) i do Latakii (glownie za mila obsluge i duzy wybor pizzy, dobry wspolczynnik cena/jakosc/rozmiar ).
Jak zamawiam na telefon (w sumie to rzadko mi sie zdarza, ale bylem sam w domu przez tydzien, to nie bede gotowal; juz mialem do glizdy isc ^^), to najczesciej z Latakii albo z La Spezii. Kiedys nie lubilem pizzy z La Spezii bo dojezdzala pozno, zimna i taka, jak pisalem wyzej, czyli lekko przypalona i osypana maka dookola (raz mialem tak ze cebula i pieczarki nie byly usmazone tylko surowe i spalone, jakby sie komus bardzo spieszylo). Ale widac, ze pracownicy wzieli sie do roboty, bo ostatnia zamowiona byla po pol godziny od zamowienia, cieplutka i bardzo dobra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum