Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-14, 09:11 Wieluńska policja i straż miejska
Witam
Ostatnio jechałem w dzień targowy z ulicy Wojska Polskiego w kierunku ul. Joanny Żubr. Sam nie wiem co mnie napadło, by wybrać drogę przez Zieloną. Zawsze uważałem, że najgorsza jest ul. Św. Barbary, jeżeli zaparkowane na ulicy i chodniku w taki ruchliwy dzień samochody które szczelnie blokują innym przejazd. Na Zielonej okazało się, że jest jeszcze gorzej. Pomimo zakazu parkowania i postoju, od ul. WP ciągną się zaparkowane samochody aż do targowicy, a przy sklepie Domator oprócz sklepowego auta, na środku ulicy stoi... POTYKACZ Domator`a!
Nie rozumiem również, dlaczego przejeżdżający ulicą radiowóz nie zareagował na takie parkowanie, czy ludzie przyjeżdżający na rynek i tak parkujący samochód są jakoś uprzywilejowani? Może jednak Policja i Straż Miejska mają lepszą zabawę wlepiając mandaty niewinnym kierowcom, którzy przez ofiary nie znające przepisów doprowadzają do zagrożenia na drodze i licznych kolizji. Ludzie zróbmy coś z tym, bo samochodów jest coraz więcej, parkingi są ale niektórym szkoda kilku złoty na parkingowe.
Ponadto Znaki i przepisy drogowe dotyczą wszystkich, a przed domatorem nie ma koperty, na której może być parkowany samochód, poza tym ten sklep ma chyba Parking?
Może Nasze władze pomyślą o tym problemie, zanim dojdzie do prawdziwego nieszczęścia przez opieszałość Straży M. i Policji?
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2007-08-14, 10:21
Potwierdzam,nawet dzisiaj byłam z dzieckiem i to zakrawa na pomstę do nieba,przejście z jednej części rynku na drugą jest prawie niemozliwe.kierowcy sie gimnastykują ,żeby kogos nie potrącić ,a ludzie gimnastykują sie by przejść nie rozjechanym....Policja no cóż,woli być tam gdzie mniej roboty np na Barycz i łapać każdego kto sie tam zatrzyma....ech...do pierwszej tragedii....
Popieram żeby Policja i Straż Miejsca coś z tym zrobiła. Podobnie jest na ul. 18 stycznia koło Apteki. Obecnie ta ulica jest remontowana, a leniwi ludzie stają na zakazie(zaczyna sie on od ul. Sadowej aż do piewszego zjazdu w osiedle Stare Sady w stronę Rudy) lub blokują wjazd do posesji. Policja również nic z tym nie robi. Ostatnio wlaśnie przez takiego parkującego na zakazie koło Apteki miałbym kolizję bo nie widziałem jadącego auta od strony miasta. Potem się dziwią wszyscy że jest tak dużo kolizji i wypadków.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-15, 17:56
majk-el napisał/a:
ale na Zielonej zakaz nie obowiązuje w dni targowe.
Mylisz się majk-el. Dzisiaj miałem ponownie okazję jechać tą uliczką i sprawdziłem. Stoi znak jak byk o zakazie postoju i parkowania w dni targowe w godzinach,- chyba od 6-12. Niestety przejeżdżając nie zauważyłem dokładnie tej pory.
Tak więc następnym razem, może wykorzystam to i dryndnę po tych naszych policmajstrów .
Ludzie zróbmy coś z tym, bo naprawdę Wieluń stanie w korku, a widzę że problem jest dość szeroko zakrojony w naszym mieście.
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Może właśnie, policja i straż miejska ma przymykać oczy na ten bałagan. Bo czy tam jest miejsce żeby założyć parking, podejrzewam że nie. I tak życie swoje, przepisy swoje, a interes się kręci.
Ludzie zróbmy coś z tym, bo naprawdę Wieluń stanie w korku, a widzę że problem jest dość szeroko zakrojony w naszym mieście.
Dokładnie! Ja we wtorki i w piątki choćby ktoś mi płacił, do Wielunia nie pojadę. Nie tylko nie można przejechać ale nawet przejść... Możesz sobie co najwyżej pojeździć w koło w poszukiwaniu miejsca do parkowania
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-08-16, 16:33
Nie wiem czy jestem dobrze poinformowany, ale ta rozbudowa placu z tyłu targowiska, ma na celu wyeliminować właśnie handel na starej części targu. A to rozwiąże problem ruchu samochodowego i pieszego na drodze dzielącej oba place. A sam stary plac, być może zostanie wykorzystany na miejsca parkingowe.
Ale zanim tak się stanie, tym którzy są częstymi klientami na wieluńskim targowisku proponuję uzbroić się w: cierpliwość, wyrozumiałość, opanowanie i dużo uśmiechu na twarzy, ten czasami czyni cuda .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Masz rację
Ja przeważnie na nóżkach chodzę a gdy wybieram się samochodem to parkuję na parkingu. Wolę zapłacić te kilka złotych za parking niż szukać miejsca gdzieś na ulicy..
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Wieluń jest juz tak zakorkowanym miastem że lepiej sie przespacerować. Osobiście wole jazde autem ale jak mam się meczyć w korkach, to wolę iść na noogach.
Ja mieszkam na Zielonej i to w tej części, na której obowiązuje zakaz postoju i pakowania. Niestety wszystkie szmoty parkują mi tuż przed bramą lub nie pozwolą mi wjechać lub wyjechać z posesji. Chyba się wezmę za dzwonienie po straż Miejską lub Policję, bo rzeczywiście Jameswoo ma 100%, ta ulica to koszmar w święta dyszla, a wieśniaki które przyjeżdżają ten dzionek świętować mają w d..pie wszelkie zakazy i przepisy drogowe. Jesli chodzi o parkingi, to są one na końcu Zielonej i to chyba nawet trzy ogromne place. Niestety te święte krowy wolą zaoszczędzić nieco grosza, więc pomogę im chyba opłacić super drogo te "Wsiockie" sposoby parkowania.
Pozdrawiam wszystkich kierowców kupili prawko za mendel jaj i kilo kaszany! Życzę wielu, wielu mandatów za parkowanie (może się sam do nich przyczynię)!
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-08-17, 16:27
ntr81 napisał/a:
ta ulica to koszmar w święta dyszla, a wieśniaki które przyjeżdżają ten dzionek świętować mają w d..pie wszelkie zakazy i przepisy drogowe. ............ Niestety te święte krowy wolą zaoszczędzić nieco grosza, więc pomogę im chyba opłacić super drogo te "Wsiockie" sposoby parkowania. Pozdrawiam wszystkich kierowców kupili prawko za mendel jaj i kilo kaszany!
Myślę, że bardzo byś się zdziwił, gdybyś personalnie sprawdził ile tych żle parkujących, to „wsiowe” auta, a ile z tych aut należy do „mieszczańskiej” społeczności .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum