Wysłany: 2007-08-21, 22:58 Telefon - numer zastrzeżony.
Czy daje coś zastrzeganie numeru telefonu? Według mnie, daje tylko negatywne reakcje osób, które widzą na swoim aparacie telefonicznym stosowny napis "zastrzeżony". Duży odsetek osób takich przychodzących połączeń telefonicznych nie odbiera. Ja też nie odbieram takiego telefonu, niech sobie dzwoni ... .
Henryk, wychodzę z takiego samego założenia - jeśli ktoś nie ma nic do ukrycia, na sumieniu, etc. - nie zastrzega numeru. Ja również nie odbieram w dużym odsetku telefonów z zastrzeżonego numeru.
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-22, 08:05
No ja też konsekwentnie nie odbieram takich telefonów, kretyński pomysł, wkurza mnie to diabelnie.
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Milunia, ja nie zastrzegam numeru, bo przeważnie dzwonię do normalnych ludzi. A jak ktoś chce zdobyć Twój numer to i tak zdobędzie. Nie mam 15 lat, żeby sobie puszczać głuche sygnały i do mnie też nie puszczają.
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 13 Sie 2007 Posty: 91 Skąd: z bliska ;)
Wysłany: 2007-08-22, 09:13
Ferbik napisał/a:
A jak ktoś chce zdobyć Twój numer to i tak zdobędzie.
Ale "dzieciaki" nie zdobędą. Firmy tel. nie podawają obcym osobom numerów zastrzeżonych.
Ferbik napisał/a:
Nie mam 15 lat, żeby sobie puszczać głuche sygnały i do mnie też nie puszczają.
glizda napisał/a:
Zastrzeżenie numeru to możliwość robienia głupich kawałów!!!!!
Chyba się nie zrozumieliśmy. Pisałam o poważnych osobach, które chcą mieć swój numer telefonu zastrzeżony w swojej sieci, aby postronne/obce osoby nie dzowniły do nich z różnych dla nich ważnych względów.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-08-22, 09:34
Takich trików, jak ukrywanie numeru dzwoniącego, często imają się moi szefowie gdy chcą mnie w trybie pilnym i ponadplanowo ściągnąć do pracy. Raz się dałem złapać, teraz ten numer już nie przechodzi.
A tak poważnie, to takie celowe ukrywanie numeru, tak naprawdę do niczego konkretnego nie prowadzi. Chyba tylko w kwestii takich głupich dowcipów, i mających na celu jakiś podstęp, jak w/w przykład.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Co ja będę mówić.. Mam podobne odczucia do was. Najczęściej odrzucam takie numery, no chyba, że ktoś jest bardzo natrętny.. A później się okazuje, że to ktoś z rodziny z pracy dzwoni..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum