Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-10-17, 15:01 Oj boli !!!
Cytat:
Na Festiwal Wegetarian w Phuket (Tajlandia) przybyli wierni chińskiej świątyni Bang Neow. Coroczne spotkanie ma oczyścić pielgrzymów oddających cześć swoim bóstwom, droga do oczyszczenia jest jednak bolesna – niektórzy przybyli podczas procesji ranią swoje ciała. Przebijanie policzków metalowymi narzędziami jest dowodem hołdu dla religii. Festiwal od lat cieszy się liczną publiką – turyści z całego świata zjeżdżają się do Phuket na dziewięć festiwalowych dni.
Źródło – Onet.pl
No właśnie, co o tym myślicie. A ponadto, czy bylibyście skłonni oddać się takiemu bólowi, w imię kogo bądź czego?
04.jpg
Plik ściągnięto 66 raz(y) 35,51 KB
03.jpg
Plik ściągnięto 59 raz(y) 47,73 KB
02.jpg
Plik ściągnięto 61 raz(y) 49,68 KB
01.jpg
Plik ściągnięto 73 raz(y) 50,91 KB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-10-17, 18:59
Kasiulek napisał/a:
Chore,........ , ja jedynie mam kolczyki w uszach i w pępku, kiedys tez w nosie ale bez przesady, takie cos to...
No właśnie Kasiulek, pojęcie „chore” ma szerokie zastosowanie, i dla każdego oznaczać będzie zgoła inne nieracjonalne zachowania. Dla mnie kolczyki, czy jak się to tam nazywa ; w nosach, brwiach, pępkach, językach, i Bóg wie gdzie jeszcze można to sobie „przyczepić”, do mądrych i zdrowych poczynań też nie należy. A musisz przyznać, że coraz więcej naszej „cywilizowanej” młodzieży, „ozdabia” się w ten sposób .
Tam, ci ludzie robią to dla jakiejś idei, w tym wypadku wiary, a Ty mówisz „chore”, no cóż idea kolczyka w nosie na pewno czemuś służyła .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
ałłaajj. Ciary mnie przechodzą, kiedy na to patrzę.
Nie wyobrażam sobie siebie z czymś takim na twarzy/w twarzy.
To dla mnie z lekka nienormalne...
Nie dałabym się tak "poprzebijać".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum