Ulotka firmy z Łańcuta (bliziutko) prowadzącej także wynajem busów (z rozkładu wnioskuję że bazę mają dośc blisko Wielunia - w Jaworznie). Ta ulotka chyba nie jest autorstwa Ferbika chociaż nigdy nie wiadomo. (telefon w prawym dolnym rogu ulotki)
ja sie nie znam, 5 osób czyli jazda mercedesem Vito? W jakiej firmie taka stawka jezeli mozna wiedziec?
W wielu firmach. Nie będę tu rzucał nazw firm, ale jedna tutaj padła w tym temacie.
Przeliczmy: 120km x 2 (bo powrót też liczy, chociaż wraca pusty) = 240km x 1.3zł = 312zł. Dwa kursy to jest 624zł. Porównawczo za bilety lotnicze z Katowic do Włoch i z powrotem - Mediolan Bergamo zapłaciłem za 3 osoby niecałe 600zł.
Tanimi liniami? Wszystkie opłaty wliczone? Popatrz na to z tej strony, jedziesz wynajentym busem czyli prawie jak taksówka. Z tego co piszesz wychodzi 62zł za osobe w 1strone do Katowic. Jak dla mnie wynajmowanie busa zawsze opłacało sie przy większych grupach 10-15osób. Co do stawki sie nie wypowiadam bo nie mam porównania.
Zawsze można jechać PKS-em...
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-05-06, 11:19
Ferbik piszesz tak jak byś nigdy działalności nie prowadził. Owszem wyszło Cię taniej bo liczyłeś tyko paliwo. Tymczasem przewoźnik musi uwzględnić poza paliwem inne koszty - serwis samochodu, wymianę opon, klocków, tarcz, ubezpieczenie, koncesje, podatki, płace pracowników, ZUS, amortyzację samochodu, trzeba zarobić też na następny samochód i wreszcie coś na tym zarobić.
A co do przelotu to nie będę polemizował ale znajdź proszę połączenie Polska - Mediolan dla 1 osoby w tym roku kalendarzowym poniżej 600zł (może być nawet w listopadzie czy grudniu)....
Samo wystawienie biletu (nawet elektronicznego) kosztuje 85zł...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum