Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-06-04, 17:52
bob_mistrz, oczywiście że możesz się wypowiadać.. np proponuję taki wpis:
"Łubu dubu, łubu dubu.... (itd.) "
A teraz to masz już przechlapane Bo skoro nie chcesz komentować to znaczy że chciałeś skrytykować...
A wracając do tematu - pensja jest absurdalna. Podobnie zresztą jak pensje kilku kolejnych osób na liście. Nawet pozyskanie 1,3 mln złotych "spoza budżetu" nie tłumaczy takiej pensji... Ale tekst pana radnego o tym że wójt odebrał sobie pieniądze za zaległy urlop jest nieco tendencyjny...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Dostaję ok. 1/20 tego co wójt (jestem na stażu) i dla mnie pensja wójta jest jak z kosmosu. Zaiste, jak mawiał król Dezmod, zaglądnąłszy po skończonej potrzebie do nocnika: "Rozum nie jest w stanie tego ogarnąć".
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2008-06-04, 18:42
dla mnie to niewyobrazalna suma,nie miałabym nic przeciwko takim zarobkom gdyby przynajmniej odzwierciedlała je praca tych ludzi.Nic praktycznie nie robią ,oprócz stawiania parafek,od myslenia mają ludzi...ech.....
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2008-06-04, 19:41
ourson napisał/a:
bob_mistrz, oczywiście że możesz się wypowiadać.. np proponuję taki wpis:
"Łubu dubu, łubu dubu.... (itd.) "
A teraz to masz już przechlapane Bo skoro nie chcesz komentować to znaczy że chciałeś skrytykować...
Wiesz, w sumie to nie mój szef Patrząc jednak na zarobki wójta Pątnowa, nasz zarabia bardzo skromnie, najmniej w całym powiecie...
edzia i odziu napisał/a:
nie miałabym nic przeciwko takim zarobkom gdyby przynajmniej odzwierciedlała je praca tych ludzi.Nic praktycznie nie robią ,oprócz stawiania parafek,od myslenia mają ludzi...ech.....
To nie do końca tak, wiem jak wygląda praca wójta od wewnątrz i mam trochę inny pogląd na te sprawy... Co nie zmienia faktu, że zarobki wójta Pątnowa są delikatnie mówiąc... duuuże...
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2008-06-04, 20:31
Uważam, że wójt może zarabiać i 20 tys. zł ale tylko wtedy jeśli realizuje założone cele lub obietnice wyborcze. Według mnie na początku każdego roku/kadencji wójt powinien określać dla siebie cele i poddawać je do akceptacji Radzie gminy. W przypadku realizacji celów dostaje podwyżkę a jeśli ich nie realizuje to o podwyżkach nie powinno być mowy.
Rzucanie haseł w stylu "Jak dobrze wójt pracuje to jest podwyżka" wydaje mi się bardzo nieprofesjonalne i źle świadczy zarówno o wójcie jak i o Radzie gminy.
Skoro wójt Pątnowa zarabia takie pieniądze, to pewnie gminę na to stać.
Dziwi mnie jednak fakt tak wielkiej różnicy w gminach, a najbardziej to, że pensja burmistrza miasta sporo jest niższa od tej, którą co miesiąc pobiera wójt Pątnowa...
Moim skromnym zdaniem każda osoba która pracuje, wykonuje swoje obowiązki tak jak potrafi najlepiej. Skoro każdy normalny człowiek zarabia przeciętnie ok 2tys zł miesięcznie i pracuje rzetelnie i uczciwie to czy wójtowie nie powinni zarabiać no powiedzmy trzy razy tyle ze względu na to że zajmują stanowisko publiczne? A kwota 12.100 zł wynagrodzenia pana Smugowskiego jest dla mnie gruuuubą przesadą.
_________________ "Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne."
Skoro każdy normalny człowiek zarabia przeciętnie ok 2tys zł miesięcznie i pracuje rzetelnie i uczciwie to czy wójtowie nie powinni zarabiać no powiedzmy trzy razy tyle ze względu na to że zajmują stanowisko publiczne?
Tak było w poprzedniej Polsce.
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
ciekaw jestem czy RZW się w jakiś sposób do tego odniosło. Ale znając życie to nie, bo przecież to wójt Smugowski rządzi w RZW jako przewodniczący Związku Gmin, właścicela RZW.
Niech żyją wolne media!!!
A co do pensji, to jest to skandal biorąc pod uwagę osiągnięcia tego pana!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum