Witam, mam nadzieje ze znajdą sie tu jacys wedkarze. Gdzie łowicie? Wykupiłem ostatnio dobe za 15zł na dołku ale tak jakoś. Wolalbym zaplacic za złowione ryby...
Kiedys bylo w ozarowie cos takiego ale z tego co sie dowiedziałem zamknęli na stałe...
Gdzie można lowic jeszcze oprócz dołku na widoradzu ?
Pozdrawiam
Co do łowiska w Krzyworzece, to już w tym roku nie ma szans, żeby się zapisać. Nie wiadomo też, czy w przyszłym roku okręg Szczupak będzie dzierżawcą jak i w tym, także trzeba poczekać do stycznia. Ja osobiście jeżdżę (rzadko bo rzadko ostatnio) na Brzózki za Byczyną, nad Wartę (Osjaków, Krzeczów, Kamion).
O rany, jesli jestes "nowy" to masz szczęscie, że uszłes cało Nie no żartuję. Ale stali bywalcy nie lubią jak im ktoś zajmuje ich miejsce, a poza tym jak mówisz
tob01 napisał/a:
ale tak jakoś
nie biorą hehe...
Czarny z Krzyworzeki jest zadowolony (jak na razie)
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
duże jest to łowisko w krzyworzece? dlaczego juz nie ma szans w tym roku?
i gdzie sa dokladnie te Brzozki?
Aha i jeszcze jedna podstawowa sprawa, można oplacic za dobe lub cos w tym stylu czy trzeba miec karte wedkarską
tob01, zależy co dla Ciebie jest dużym łowiskiem
Nie ma zapisów już na Krzywą z tego co się dowiedziałem, bo jest przeludnienie
Brzózki są za Byczyną parę kilometrów, ale ostatnio można tam jechać na drobne leszczyki, chociaż one nawet słabo biorą.
tob01 napisał/a:
Aha i jeszcze jedna podstawowa sprawa, można oplacic za dobe lub cos w tym stylu czy trzeba miec karte wedkarską
Niektóre koła wędkarskie nie wymagają karty wędkarskiej na swoich prywatnych łowiskach, ale dokładnych informacji Ci nie podam, które koła i które łowiska. Brzózki podlegają pod okręg opolski, więc oprócz karty wędkarskiej, opłat na okręg sieradzki, musisz mieć również wykupione zezwolenie na okręg opolski
czyli duzo kasy i malo satysfakcji ehh, co za kraj
Jakby nie mogło byc tak, ze placimy polowe ceny tego co złowiliśmy...
Do tego jakas mała oplata roczna
tob01, zawsze możesz jechać na prywatny staw, np. między Gaszynem a Krzyworzeką i zapłacić za to, co złowiłeś. Ja tam wychodzę z założenia, że jadę na ryby a nie po ryby To wtedy daje mi większą satysfakcję, niż jak się nastawię, że coś złowię
tob01, zawsze możesz jechać na prywatny staw, np. między Gaszynem a Krzyworzeką i zapłacić za to, co złowiłeś. Ja tam wychodzę z założenia, że jadę na ryby a nie po ryby To wtedy daje mi większą satysfakcję, niż jak się nastawię, że coś złowię
no wlasnie tez bym wolal posiedziec i polowic, a czemu mam placic za takie siedzenie
Gdzie dokładnie jest ten staw? duzy jest? more info! ^^
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-09-08, 20:21
tob01, chce mieć kontakt z dużą ilością ryb, dlaczego jeszcze nikt nie podpowiedział mu nic, o wieluńskich sklepach rybnych . Przepraszam za żarcik ale nie mogłem się powstrzymać
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum