Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2008-10-16, 15:48 ILE ZARABIASZ MIESIECZNIE?
Jesli jestes osoba niepelnoletnia i jeszcze nie pracujesz, glosuj w imieniu Twoich rodzicow (podaj ich srednia miesiecznych zarobkow).
Prosilbym o podawanie wiarygodnych kwot, bez wliczania nadgodzin. Czyli 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu. Oczywiscie beda wyjatki, np. nauczyciele itd.
Stworzmy wiarygodna srednia zarobkow dla naszego okregu.
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2008-10-16, 20:05, w całości zmieniany 1 raz
Pozwoliłem sobie poprawić tą ankietę, żeby każdy logicznie myślący mógł odpowiedzieć prawidłowo, bo wybór np. 600-800 i 800-1000 był ciężki, kiedy ktoś zarabia 800zł.
Trochę zaniżyłem tą średnią ponieważ jestem na stażu, czyli na pierwszym miejscu tej ankiety. Ale jeszcze tylko parę tyg. A potem młody, przedsiębiorczy szuka pracy;)
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2008-10-20, 22:25
hajenleet napisał/a:
Sorry, ze nie na temat, ale czy uwazasz, ze wartosc czlowieka zalezy od wysokosci zarobkow? Przepraszam, nie moglem sie powstrzymac(...)
Troszke zle mnie zrozumiales. Napisalem cytowana przez Ciebie moja wypowiedz w stylu "pol zartem, pol serio". Oczywiscie nie uwazam, ze wartosc czlowieka zalezy od jego zarobkow.
Moja stażystka została przyjęta 20-tego bodajże (w tamtym roku) Wypłatę z UP dostawała do każdego 15-stego i za ten niecały miesiąc dostała więcej - 700 parę złotych - niż za kolejne pełne.
Syd później możesz się przyjąc na interwencyjne u tego samego pracodawcy i przez pół roku będziesz dostawał tak jak za staż a później musi Cię na pełen etat przyjąc.
Zresztą po stażu powinien Cię przyjąc, bo przeważnie na umowie z UP jest wyszczególnione, że po przeprowadzeniu stażu musi Ci zapewnic stanowisko pracy...
Ale nie wiem jak to tam z Tobą było
_________________ "Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, sam fakt, ze żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić."
Reinhold Schneide
Syd później możesz się przyjąc na interwencyjne u tego samego pracodawcy i przez pół roku będziesz dostawał tak jak za staż a później musi Cię na pełen etat przyjąc.
Zresztą po stażu powinien Cię przyjąc, bo przeważnie na umowie z UP jest wyszczególnione, że po przeprowadzeniu stażu musi Ci zapewnic stanowisko pracy...
Ale nie wiem jak to tam z Tobą było
Nie ma szans na to, żeby mnie przyjęli. Nawet na przedłużenie marne szanse. Jestem na stażu w starostwie powiatowym a tam etatów brak, zwłaszcza w moim wydziale. Z resztą prawie każdy woli przyjąć nowego stażystę, nawet jeśli dużo czasu zajmie mu nauka tego, co umiał poprzedni. Bo to zawsze darmowa siła robocza.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum