Zapraszam do wypełniania ankiety Ankieta została zbudowana na podstawie nominacji dokonywanych przez Brać Forumową. Starałem sie brać pod uwagę tylko wnioski które miały podane uzasadnienie.
gregg
Zapraszam również do wypełnienia ankiety w temacie "Pozytyw 2008" która znajduje się tu: Ankieta
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-01-12, 17:59
gregg, szkoda że „międzyczasów” nie podajesz . Ale widać że po interwencji administracji, frekwencja pięknie poszła w górę, jak w mało której ankiecie na tym forum . Dobry ruch panowie .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2009-01-12, 20:02
Zbliżamy sie do setki głosujących... to chyba rekord na tym forum
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-01-13, 19:05
Ponieważ do końca głosowania pozostało jeszcze trzy dni, i być może są jeszcze osoby, które chciałyby oddać swój głos, a nie bardzo wiedzą co kryje się pod „suchymi” hasłami w ankiecie, odsyłam do strony na której każdy uzasadniał własny typ. Dowiedziawszy się więcej na ich temat, będziecie mieli szerszą wiedzę, i mam nadzieję wyrobione zdanie na co „postawić” .
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2009-01-13, 19:16
l i d i a napisał/a:
Zamykanie śmietników ? LASÓW nie da sie zamknąć i pobliskich rowów !!!
Co prawda zamykanie śmietników tylko po to by osoby które nie mają kluczy mogły te śmieci zostawić przed drzwiami a potem i tak zostaną wyrzucone razem z wszystkimi jest głupie. Ale były rzeczy bardziej idiotyczne wg. mnie.
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2009-01-17, 10:35
Forumowicze uznali że IDIOTYZMEM 2008 zostaje:
Zamykanie osiedlowych śmietników
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2009-01-17, 11:22
Zamykanie osiedlowych smietnikow znacznie zdetronizowalo, wydawac by sie moglo, wyższe rangą idiotyzmy. Ciekawe, jaka bedzie reakcja Spoldzielni Mieszkaniowej na wybor Idiotyzmu Roku 2008
Ostatnio zmieniony przez hiszpan 2009-01-17, 11:45, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-01-17, 11:45
Uff, nareszcie przyszła pora na rozstrzygnięcia .
Mam nadzieję że „laureaci” czytają to forum i wezmą sobie głęboko do serca fakty, które jasno pokazują iż społeczność wieluńska doskonale widzi i potrafi bezstronnie ocenić to co się wokół niej dzieje.
Łudzę się też nadzieją, że dzięki takim akcjom jak ta nasza, od dzisiaj każdy kto będzie podejmował jakiekolwiek decyzje, w jakichkolwiek sprawach, które będą miały wpływ na życie miasta i gminy, będzie podejmował je w sposób należycie przemyślany.
Niestety, co do zwycięzcy Idiotyzmu 2008, nie mam żadnych złudzeń. W tym przypadku prezesi WSM są „niereformowalni”, zatrzymali się na latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku i akcja zamykania zasobów śmietnikowych będzie prowadzona dalej, z jednoczesnym PRL-owskim przymusowym przydziałem tychże zasobów do poszczególnych lokali.
Bardzo ciekawie rozłożyły się też głosy w sprawach, które zajęły ex aequo drugie miejsce, świadczy to o tym, że mieszkańcom gminy nie jest wszystko jedno jak wydawane są ich pieniądze z podatków.
I na koniec mam wirtualny dyplom dla zwycięzcy IDIOTYZMU 2008 (można go sobie wydrukować, oprawić w ramkę i powiesić gdzieś nad prezesowskim fotelem ).
Zwycięzcom z reguły powinno się składać gratulacje, ale czy w tym wypadku też, no nie wiem .
Dyplom..jpg
Plik ściągnięto 142 raz(y) 238,41 KB
1. Zamykanie osiedlowych śmietników - 16% / 49 oddanych głosów
2. Ex aequo:
- Pozbycie się terenów po byłej Cukrowni i młyna Amerykanka, nie dbając o to, że są to obiekty-symbole dla miasta Wielunia - 9% / 30 oddanych głosów,
- Kosmiczna pensja wójta gminy Pątnów ( brutto 12 100 zł. ) - 9% / 30 oddanych głosów.
3. Pomnik Wieczna Miłość który ma stanąć przy ul. Królewskiej, alternatywnie przy Krakowskim Przedmieściu - 9% / 28 oddanych głosów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum