Ul. 18 Stycznia 59. - niedaleko skrzyżowania z ul. Sadową - sklep ZOO.
Ul. H. Sienkiewicza 6. - kawałek za kantorem - o ile dobrze pamiętam sklep SKALAR.
primal89, z tego co zauważyłem, to raczej skłaniałbym się do sklepu na 18-go Stycznia. Co prawda facet, który sprzedawał mi jakiś czas temu rybki do akwarium w postaci słoja stwiedził, że te rybki będą ze sobą żyły bez najmniejszych problemów, kupiłem 3 parki, po czym po dwóch tygodniach z 6 rybek została mi tylko jedna. Piszę to po to, żeby stwierdzić iż zaopatrzenie w sklepie to nie wszystko. Tak jak piszesz - obsługa odgrywa tutaj znaczącą rolę nawet przy małym asortymencie.
W sklepie na Sienkiewicza za to może mniejszy wybór, ale pan chyba sie lepiej zna. Kiedyś kupowałam czarnemu robaki i oczywiście zapomniałam jakie, a pan sie domyslił i sprzedał dobre...
_________________ Co za czasy! Lot w kosmos trwa coraz krócej, jazda do pracy coraz dłużej.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-03-14, 16:05
Ferbik napisał/a:
z tego co zauważyłem, to raczej skłaniałbym się do sklepu na 18-go Stycznia
Jeśli chodzi o akcesoria, to faktycznie tutaj jest największy wybór. Co do rybek i ich okresu życia, to ………, tak jak w przypadku Ferbika, też zakup kilku sztuk welonka zakończył się całkowitym ich pomorem, po kilkunastu dniach.
Chociaż Ferbik przesadził z tą ilością rybek w akwarium słoju . Najstarsze zasady mówią; minimum 5 litrów wody na jedną rybkę. A nie podejrzewam żeby słój miał 30 litrów .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-03-16, 17:35
bob_mistrz napisał/a:
Nowsze mówią litr wody na cm długości rybki
OK., zgadza się . Tylko musisz wziąć pod uwagę jedną istotną sprawę, ta centymetrowa rybka, jak dobrze będziesz o nią dbał, to tych kilka centymetrów urośnie. W typowych amatorskich akwariach, wielkość rybek przeważnie dochodzi nie więcej, jak właśnie do 5 cm. Dlatego te stare zasady, jak widzisz są ponadczasowe .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
a macie może jakiś kontakt do tego sklepu SKALAR, bo byłem ostatnio i zapomniałem poprosić o niego;/
a chciałbym zamówić rybki bo normalnie ich niestety nie ma..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum