Kilka zdjęć. Wszystkie były zrobione w jednej serii, w okolicach Wielunia, choć widoki być może nie są powiązane. Jestem ciekaw opinii braci forumowej.
Nie leży mi zupełnie tonacja. Przez zły balans światła zdjęcia są za ciężkie i przez to przytłaczają oraz powodują zmęczenie oczu już po chwili oglądania.
Wysłany: 2009-05-03, 10:07
sceny jak z horroru mi się tam podobają
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-05-03, 10:32
Na pewno ciekawe, wyglądają tak jakby chciały nam coś powiedzieć, jakieś przesłanie albo coś w tym stylu.
W moim odczuciu, to chcą oglądającego lekko przestraszyć, przerazić, a że są to widoczki różnych miejsc, można to odczytać jako ostrzeżenie przed dewastacją przyrody. Bo taka szarość i ponury krajobraz może faktycznie za jakiś czas nas, ludzi, otaczać . Do tego brak istot żywych, to już nawet próba futurystycznego pokazania „przyszłości”
Jeśli treść tej „wystawy” można zinterpretować po mojemu, to rzeczywiście nieźle to zrobiłeś .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Bardzo klimatyczne, tonacja swietna. O balansie bieli trudno sie wypowiadac skoro to zdjecia B-W.
_________________ Sarkazm to najniższa forma dowcipu, za to najwyższa forma inteligencji...
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2009-05-03, 19:06
Ferbik napisał/a:
Nie leży mi zupełnie tonacja. Przez zły balans światła zdjęcia są za ciężkie i przez to przytłaczają oraz powodują zmęczenie oczu już po chwili oglądania.
Ferbik świetnie to opisał. Jak dla mnie zupełnie przeciągnięty kontrast. Zgubione szczegóły w ciemnych partiach obrazu... tylko czerń.
O balansie bieli trudno sie wypowiadac skoro to zdjecia B-W.
Jak już się chcesz KOLEGO czepiać, to nigdzie nie napisałem o balansie bieli... ale zawsze można próbować doczepić się moich postów nie czytając ich ze zrozumieniem...
gregg, Ferbik, może faktycznie ociupinkę przesadziłem z kolorami, generalnie wiem o co Wam chodzi i następnym razem będę bardziej uważał. Jednak generalnie to akurat w tej konwencji obrobione zdjęcia pasowały do tematu.
Dziękuję za słowa krytyki, czekam na więcej. Wszak chodzi o to, żeby było lepiej.
Wg mnie większość wyglądałaby ładniej w kolorze, lub ewentualnie w jego mutacjach.
Ty poszedłeś na łatwiznę prawdopodobnie z jednym filtrem i konkretne szczegóły się zatarły, przez co zdjęcia zrobiły się ciężkie. Jakiego programu do obróbki zdjęć używasz?
Jezeli juz to kolezanko po drugia ja napisalalm ze nie wypowiadam sie co do balansu bieli i o to mi chodzilo. Świat(ło) nie tylko w kolo Ciebie sie kreci
_________________ Sarkazm to najniższa forma dowcipu, za to najwyższa forma inteligencji...
Ferbik, iPhoto. Może wrzucę potem w takim razie w kolorze. I nie nazwałbym tego pójściem na łatwiznę. Gdybym chciał iść na łatwiznę to nie bawiłbym się w kompresję i podpisywanie zdjęć, żeby wrzucić je na jakieś forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum