Wysłany: 2005-12-10, 21:37 Najlepsze wg was polskie seriale
Chodzi o terazniejsze.
Moje typy to:
1) Kryminalni
2) Oficer
3) Wiedzmy
4) Niania
5) Kamera Caffe - jest kilka fajnych seriali ktore Bogajewicz wyrezyserowal
Nie smiac sie ! (ogladam ze wzgledu na kilka podobajacych mi sie watkow)
M jak Milosc, (hehe to niebieskie okno z papieru u Mostowiakow w Grabinie zawsze ta sama pogoda
Na wspolnej (czasami mikrofon wejdzie w kadr przynajmniej 3 razy na odcinek)
hmm... z najnowszych to Magda M nr jeden niestety pierwsza seria sie skonczyla, czekam na nastepną Oficer też fajny i oczywiscie Kryminalni, pewnie dzieki Zakoscielnemu
M jak milosc odpada - nie ma jak interesujące życie na wsi, albo choroba psychiczna pani.. nie pamietam imienia
Na wspolnej oglądam z regułu wszystko pod rząd w sobote, przygotowując obiad albo cos w tym stylu, w sumie patrze bo Siostra nie pozawla przełączyc aa i jeszcze lubie ten co pare osób wynajmuje to samo mieszkanie(ksiądz, posel and company) tylko nie pamietam tytułu
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2005-12-11, 11:15
ja tez lubie Kryminalnych, wciagnelam sie w 'na wspolnej' i ogladam regularnie. co do magdy m. to uwazam ze patrzy sie na ten serial bo ladni aktorzy, ale fabula zaczyna przypominac telenowele.
Wychodzi na to, ze Kryminalni to jeden z najporzadniej zrobionych seriali ostatnimi czasy.
A czy pamietacie cos starszego na podobnie dobrym poziomie ?
Pomógł: 10 razy Wiek: 43 Dołączył: 21 Lip 2005 Posty: 1397 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2005-12-13, 22:21
Daleko od noszy
Tylko i wyłącznie [/list]
_________________ Art. 146, ust. 1: "Rada Ministrów prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną
Rzeczypospolitej Polskiej."
Art. 133, ust. 3: "Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Gratuluje dobrego gustu. Nic nie wspominałem na temat tego serialu ponieważ Ferbik zaraz by wytknął nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. Uwielbiam ten serial, który przedstawia naszą polską rzeczywistość minionej epoki. W krzywym zwierciadle pokazuje czasy PRL'u, ma sówj niepowtarzalny klimat, który zarazem ukazuje dramat lat 80-tych ale w takiej formie że można się uśmiać do bólu. A postać, którą zagrał Wilchelmi jest idealnie dobrana i uzupełnia całości (ale on terroryzował swoich mieszkańców w tzw. czynie społecznym ) Drugim niewiele ustępującym serialem są Zmiennicy o perypetiach taksówkarza i jego zmiennika (kobiety kamuflującej się pod postacią mężczyzny).
A z tych młodszych produkcji to swego czasu wciągły mnie: "Glina" oraz "Sfora".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum