Wysłany: 2010-01-14, 13:07 Drukowanie w Wieluniu - gdzie i za ile?? :)
Nadszedł czas sesji, kserowania i drukowania stert notatek jak i prac magisterskich. Sama mam przed sobą jakies 500 stron do druknięcia..stad też moje pytanie - czy znacie adresy i ceny jakie oferują Wieluńskie drukarnie badz punkty, które po prostu świadczą takie usługi ??
Bede wdzieczna za jakiekolwiek info, tymbardziej ze pierwsza tura drukowania juz jutro...
Jeśli druk to znam dwa miejsca:
1- Stare Sady "print Studio", ceny nie znam
2- u Ferbika - w Graffiti, wszystko po 2 zł. , a tak poważnie to też nie znam cennika, to pewnie zależy od ilości stron i czy są obrazki, w kolorze itp. Ferbik na pewno powie
W Łodzi ksero od 8 gr (nawet całkiem dobra jakość). Czasami za wydruk płaci się tyle samo. Mogę podać kilka adresów, ale nie wiem czy Łódź też wchodzi w rachubę.
Wysłany: 2010-01-14, 13:27
Cytat:
W Łodzi ksero od 8 gr (nawet całkiem dobra jakość). Czasami za wydruk płaci się tyle samo. Mogę podać kilka adresów, ale nie wiem czy Łódź też wchodzi w rachubę.
W Wieluniu to zdzierają za takie usługi. Widać, że nie jet to miasto studenckie Przykładowo ksero u fotografa w stodole 30 groszy za stronę A4. I żeby jeszcze było coś widać na tym. Na Kaliskiej kiedyś jeszcze coś kserowałem to też mniej więcej tak samo mnie policzyli. Co do druku, w Print Studio kiedyś drukowałem, ile zapłaciłem nie pamiętam, ale było względnie bo jakoś specjalnie się to wydarzenie na mojej psychice nie odcisnęło Ale jednak to nie to samo co w większych miastach w pobliżu uczelni, czyli to o czym pisze Dominika. Przy sporych ilościach można zostać policzonym nawet 8 groszy za stronę.
Nie wiem, czy PrintStudio jeszcze dyszy, bo znalazłem ofertę wyprzedaży sprzętu z tej agencji w internecie.
U nas powyżej 2 prac dyplomowych cena za stronę czarno-białą wynosi 20gr, cena za kolor od 1zł do 3zł w zależności od ilości stron i ilości apli na stronie.
Co do tych cen, możesz powołać się na mnie i na forum, bo dla forumowiczów jest 10% zniżki
Odnośnie kserowania, to polecam nasz oddział w Praszce, gdzie ksero czarno-białe za stronę wynosi 8 groszy
Na ul. Północnej (bliżej Nowomiejskiej) ksero, druk po schodkach. Podpowiedzią będzie to, że pan prowadzi równocześnie sklep zielarski. Pan z wąsem . Tanie ksero, z tego co pamiętam to ok 8-10 gr (im więcej stron, tym taniej).
Podobno na ul. Pomorskiej w okolicach Kilińskiego. (nie byłam, ale widziałam ulotki).
W okolicach Placu Wolności są ksera nawet po 6 gr.
Na ul. Sterlinga w bramie obok szpitala. tanie ksero 8gr, za wydruk drożej
Na ul. Rewolucji na odcinku Sterlinga a Kilińskiego po stronie AHE jest też punkt (a przynajmniej był).
Przepraszam, że nie podaję dokładnych numerów, ale nie pamiętam.
Wiem, że wydziałowe punkty ksero są droższe. U nas na Psychologii 15 gr za stronę.
Oczywiście wszystkie punkty polecam do takiego "zwykłego" drukowania/ kserowania: notatki, materiały do nauki itp.
Maszyny w takich punktach są zazwyczaj starsze, i nie zawsze systematycznie czyszczone.
tamat troszke ucichł z tego co widze ... ale jesli chodzi o drukowanie (zwłaszcza ze obrony prac tez juz tuż tuż) to wiem ze bedzie Print Studio reaktywacja i nadal bedą swiadczone usługi drukowania i ksero a także oprawy prac. Ceny bardzo przystepne były i pewnie takie pozostana.
Wysłany: 2010-04-05, 09:44
Raszew napisał/a:
A jest w Wieluniu jakieś miejsce, gdzie zrobią mi nadruk na koszulce, którą im dam? Na przykład okładkę jakiejś płyty.
W WIELKIEJreklamie tez sie tym zajmują .. poza tym,chyba w kazdej agencji reklamowej mozesz sobie cos takiego zafundowac.. i mysle,ze nie jest to kosztowna inwestycja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum