Wysłany: 2010-02-25, 12:33 Komisja wojskowa dla kobiety
Właśnie dostałam wezwanie na komisję wojskową na przyszły tydzień.
W związku z tym mam pytanie, czy któraś z Pań już miała tą wątpliwą przyjemność być na takiej komisji w Wieluniu?
Tzn. mam na myśli czy tylko ważą, mierzą wzrost i ciśnienie czy raczej trzeba stanąć na golasa przed komisją...
Już się boję, bo jakoś nie wierzę, że to będzie miłe doświadczenie.
Moje znajome z roku też dostały, ja jeszcze nie. Z tego co się orientuję żadna jeszcze na tej komisji nie była. Jak będę miała jakieś info, to napiszę.
Pomogła: 2 razy Wiek: 40 Dołączyła: 19 Mar 2008 Posty: 133 Postawił 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-02-25, 13:28
Ejjjjj, a to kobiety też?? Na wypadek wojny?? Szczerze mówiąc, nie wiedziałam. Ja to chyba już za stara jestem
Edit:
Już znalazłam:)
Do kwalifikacji wojskowej wzywane są kobiety posiadające kwalifikacje przydatne do czynnej służby wojskowej oraz kobiety pobierające naukę w celu uzyskania tych kwalifikacji, które w danym roku szkolnym lub akademickim kończą naukę w szkołach medycznych i weterynaryjnych, oraz na kierunkach psychologicznych albo będące studentkami lub absolwentkami tych szkół lub kierunków.
Ja dostałam chyba z Urzędu Miasta ( piszę chyba, bo jeszcze wezwania nie widziałam, rodzice przekazali mi tą radosną nowinę I dostałam je na adres zameldowania.
Podobno nie jest tak strasznie... Najważniejsze, że nie trzeba świecić gołą pupą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum