dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2010-03-24, 18:48 "Ekstra Fantazja" w pizzerii Wenecja
Bez owijania w bawełne
W dniu dzisiejszym zamówiłem z Wenecji pizze BOLOGNESA w której skład wchodzą następujące skladniki: szynka, salami, papryka i oliwki.
Poprosiłem o zamianę oliwek na kukurydzę (składnik droższy na tańszy) i usłyszałem , że to "Ekstra Fantazja", zatem doliczą mi do ceny pizzy 1,5zł
Widać, że właściciele w/w pizzerii chyba na łeb upadli i w d..ach im się już poprzewracało.
Stracili właśnie jednego z klientów
Czy w innych restauracjech tego typu w Wieluniu też tak traktują klientów?
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Powiem tak, albo to niedouczenie osoby, która Ci tą pizze sprzedawała, albo zwyczajnie w ten sposób kroją Klientów...
Zamówiłeś w rezultacie, czy wyszedłeś i dałeś sobie spokój?
Wysłany: 2010-03-24, 20:42
Jaro napisał/a:
albo to niedouczenie osoby, która Ci tą pizze sprzedawała, albo zwyczajnie w ten sposób kroją Klientów...
Raczej to drugie, bo chyba z 3 razy pytałem i argumentowałem, że to jakaś głupota totalna
Zamówiłem, ponieważ byłem bardzo głodny , ale na bank ostatni raz w Wenecji
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2010-03-25, 09:56
Pytanie czy informacja o tym, że doliczają 1,5 PLN w przypadku zmiany składnika dla tej konkretnej pizzy była w menu/cenniku?
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2010-03-25, 11:43
Majk-el nie wiem, ale tak na zdrowy rozsądek, czy taka opłata powinna mieć miejsce?
Ja już pomijam kwotę 1,5zł, chodzi mi jedynie o sam fakt.
Niech doliczą 1,5zł za zmianę cebuli na kurczaka itp(składnik tańszy na droższy), ale nie odwrotnie
To samo jest w Latakii! Rezygnujesz np z kurczaka na rzecz papryki to kurczaka Ci nie odejmą kasy a za paprykę dorzucą. Więc będziesz musiał zapłacić za dodatkowy składnik tak jakbyś kurczaka miał na pizzy. Płacisz za niego ale go nie dostajesz żenada, tandeta, oszustwo.
Wysłany: 2010-03-25, 14:41
dawid napisał/a:
Majk-el nie wiem, ale tak na zdrowy rozsądek, czy taka opłata powinna mieć miejsce?
Ja już pomijam kwotę 1,5zł, chodzi mi jedynie o sam fakt.
Niech doliczą 1,5zł za zmianę cebuli na kurczaka itp(składnik tańszy na droższy), ale nie odwrotnie
Jeżeli nie ma takiej opłaty w cenniku to nie powinni jej pobierać gdyż jest to jawne wprowadzanie konsumentów w błąd.
Wysłany: 2010-03-25, 15:05
majk-el napisał/a:
Jeżeli nie ma takiej opłaty w cenniku to nie powinni jej pobierać gdyż jest to jawne wprowadzanie konsumentów w błąd.
Sprawdziłem dokładnie ich ulotke i nigdzie nie ma mowy o żadnej "Ekstra Fantazji" i opłacie 1,5zł
wieluniak20 napisał/a:
Tak jest wszędzie EDEN,Big-Bafflo, we wszystkich pizzeriach.
Red, a jak to jest rzeczywiście u Ciebie?
Wysłany: 2010-03-25, 16:58
dawid napisał/a:
majk-el napisał/a:
Sprawdziłem dokładnie ich ulotke i nigdzie nie ma mowy o żadnej "Ekstra Fantazji" i opłacie 1,5zł
W 2007 roku UOKiK wszczął postępowanie przeciwko pizzerii z Gdańska gdyż na ulotkach podawała inny (większy) rozmiar pizzy niż był w rzeczywistości co wprowadzało klientów w błąd. W wyniku postępowania UOKiK pizzeria zaprzestała takich praktyk, nie wiem czy UOKiK nałożył karę.[/scroll]
Tak jest wszędzie EDEN,Big-Bafflo, we wszystkich pizzeriach
Co ty gadasz? W BB nigdy nie ma żadnej dopłaty przy zamianie składnika droższego na tańszy lub przy zamianie w obrebie podobnych składników (np warzywo na warzywo). Jedynie dopłaca się przy zamianie np warzywa na mięso, bo zbyt często zamieniano cebule na kurczaka.
majk-el napisał/a:
W 2007 roku UOKiK wszczął postępowanie przeciwko pizzerii z Gdańska gdyż na ulotkach podawała inny (większy) rozmiar pizzy niż był w rzeczywistości co wprowadzało klientów w błąd. W wyniku postępowania UOKiK pizzeria zaprzestała takich praktyk, nie wiem czy UOKiK nałożył karę
Jako osoba z branży zamówiłem kiedyś w celach poglądowych pizze z jednej z lokalnych pizzerni (nie chcę mówić jakiej bo zostane posądzony o celową antyreklame). I co się okazało - nie tylko pizza miała wyraźnie mniejszą średnicę niż na ulotce, ale co więcej - wymiary pudełka były mniejsze niż deklarowana na ulotce średnica pizzy Żeby pizza się zmieściła do pudełka to musiałaby być chyba zwinęta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum