Dawno tu nie zaglądałem , ale tak jak panowie pisaliście zleceń jest jak na lekarstwo w 2012 kilkanaście razy naprawiałem komputery. A najgorsze jest to że najczęściej to laptopy . Nie ma to jak dobry PC ;D
Też jestem zainteresowany naprawą laptopa. Na budce ksero przy wejściu do Intermache jest ogłoszenie. Spisałem nawet nr tel., ale jeszcze nie dzwoniłem-505279465. Ogólnie w Wieluniu wszyscy "specjaliści"z którymi się zetknąłem byli do bani. Przestało ładować mi baterię i wszędzie bez obejrzenia sprzętu dostałem tę samą radę- wymienić. Na tłumaczenie, że tuż przed awarią bateria trzymała kilka godzin są głusi.
A wiesz jak działa elektronika akumulatora? X cykli i bach, nie zależnie od tego czy trzyma, czy nie. Wystarczy też że jedno ogniwo wykitowało (częsty przypadek), a przywrócenie akumulatora do życia jest ciężkim zabiegiem.
Znam 1 (słownie jeden) przypadek gdzie laptop nie ładował z winy nie-akumulatora...
Ale żeby zyskać pewność mogliby dla przyzwoitości poradzić podłączenie innej baterii, innego zasilacza (bo chociaż na zasilaczu działa,to czasem się wyłącza), albo podłączenie baterii do innego notebooka. Tak to mam wrażenie, że rozmawiam z prorokiem.
Też jestem zainteresowany naprawą laptopa. Na budce ksero przy wejściu do Intermache jest ogłoszenie. Spisałem nawet nr tel., ale jeszcze nie dzwoniłem-505279465. Ogólnie w Wieluniu wszyscy "specjaliści"z którymi się zetknąłem byli do bani. Przestało ładować mi baterię i wszędzie bez obejrzenia sprzętu dostałem tę samą radę- wymienić. Na tłumaczenie, że tuż przed awarią bateria trzymała kilka godzin są głusi.
Są też elementy których się nie da serwisować fachowo jeżeli nie kierujemy się do firmy tym zajmującej, np. właśnie baterie do laptopów mało kto naprawia, zazwyczaj się je wymienia
Ale jest też w tym co napisałeś trochę prawdy, faktycznie jest sporo pseudofachowców którzy nie znają słowa "naprawa", stosując zamiennik "wymień"...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum