Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-10-17, 14:12
No troche straszy ten koń, jeszcze z czasów...
Gdzieś ostatnio wszedłem na forum i tam ładnie UA chromowy widniał.
http://forum.pcformat.pl/...1-2013-t?page=3
Wiem, że tam skrypt MyBB jest , ale na phpBB2 też się da zrobić
W sumie dziś też żaden problem zmienić UA na to co się chce. I na forach gdzie urzęduje, już tej zabawki nie ma, bo chodzą albo na punBB phpBB3 albo vbiuletin i to już taka przeszłość.
szczerze? ja ciągle chce wyszukiwać tematów w Szukajce, ale wyskakują te błedy. już się wkurzyłam w końcu i tu napisałam. Czytam namiętnie temat o cenach najmu mieszkań i nie pamietam gdzie to jest na tym forum i szukam i cały czas to [taki blad] wyskakuje pod NAJMU, CENY NAJMU; a jak wpisze całe zagadnienie 'ceny najmu mieszkan' to wyskakuje lista z tematami, na której gdzieś tam w końcu znajduję swój wątek. no ale kto pamieta dokladnie caly tytul watku?!
masakryczna ta szukajka.
Wyszukiwarka forumowa działa, tylko trzeba kliknąć na odpowiedni odnośnik.
Są dwie tabelki 'poszukiwane zapytanie', i tu wpisujemy czego szukamy, następnie możemy zaznaczyć w których działach.
Druga ramka to 'przeszukaj ostatnie'.
Jesli wpiszemy interesujące nas hasło, np 'cena najmu' to trzeba kliknąć w to pierwsze 'szukaj', w tabelce 'poszukiwane zapytanie'.
Jesli klikniemy od razu na 'ostatnie' ' szukaj' to wtedy wyskakuje błąd.
_________________ „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
1% ze swojego podatku na rehabilitację dziecka http://dzieciom.pl/podopieczni/4355
a jak to jest że przy logowaniu obraz mi skacze?
i jak wlacze adbloka to nie skacze, ale forum jest fatalne i nie ma ani przyciskow funkcyjnych ani ikonek emocyj wszelakich
Wiemy o tym że skrypt forum jest przestarzały. Od jakiegoś czasu trwają prace żeby to zmienić, ale phpBB na którym stoi obecnie forum było dość mocno ręcznie modyfikowane przez co nie da się tak zwyczajnie przejść na coś innego.
jak jest ZOBACZ WSZYSTKIE NIEPRZECZYTANE POSTY i otwierają się w nowym oknie,w kolumnie z góry na dół cała lista, to po prawo u góry jest 'otwórz wszystkie w nowych oknach' a u dołu "odznaczyć jako przeczytane". czy nie można by było zamienić "otwórz..." na "odznacz..." Kto korzysta z tego otwierania w nowych oknach dziesiątków postów?! A odznaczyć jest łatwiej, tylko że póki co każecie zjeżdżać na sam dól listy... to niewygodne. postuluję o zamianę tego. Tak żeby "Zaznacz jako przeczytane" było szybko dostępne.
Wchodź częściej na Forum, to będzie mniej nieprzeczytanych. Ja tutaj zaglądam niemal codziennie od ponad pięciu lat i jakoś mi nie przeszkadzało to. I nigdy nie otwieram każdego tematu w nowym oknie, potem tylko strzałka Wstecz i jest git
Kto korzysta z tego otwierania w nowych oknach dziesiątków postów?!
Ja korzystam i sobie chwalę. Tym samym zgłaszam głos na NIE wobec opcji zamiany położenia
A tak na marginesie: zmiana ta pewnie wymagałaby dłubanki w kodzie skryptu czego lepiej unikać. Większy sens ma dodanie modyfikacji pozwalającej na ignorowanie zmian w całych działach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum