Pomogła: 9 razy Wiek: 33 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2012-01-31, 22:13
Ja tam nie mam nic przeciwko milym panom szukajacym puszek w smietnikach nawet jesli maja klucz pod warunkiem ze nie zostawia tam syfu totalnego. W moim smietniku czesto się mijam nawet z takim jednym panem, który zawsze powie dzien dobry, zapyta czy mam jakąś puszeczkę, zostawi porzadek po sobie. Jak dla mnie sprawa jak najbardziej do przyjęcia poki wszystko w porządku.
Zakaz wjazdu do centrum dla kilkunastoletnich prawie zabytków na kołach rozwiązałby problem. Wieluń jest malutkim miasteczkiem, a do tego brzydkim i zasmrodzonym przez spaliny. Nawet z parku miejskiego zrobili "pole golfowe"- pewnie aby policja mogła, nie wysiadając z samochodów mieć w zasięgu wzroku każdą ławkę. Przecież to koszmar- wszystkie krzewy wycięte, a i stare drzewa zniszczone przez tzw. "ogaławianie" i "cięcia sanitarne". Panowie, którzy podjęli taką decyzję powinni się sami "ogołowić"! Podobnie jest z osiedlami- każdy skrawek ziemi zastawiony przez dwudziestoletnie smrodzące, hałasujące "cacka", z których kapią ciągle jakieś podejrzane płyny (przy lodowisku stoją takie dwa!). Ścisłe centrum miasteczka (ulice: Barycz, Królewska, Pl. Legionów, Śląska, Targowa) powinno być wyłączone z ruchu dla pojazdów prywatnych. Każdy skrawek ziemi zastawiony, a w perspektywie- zabetonowany jako "parking". Zwróćcie uwagę, ile znaków drogowych jest na każdej ulicy. Co pięć metrów jakiś znak, bez którego kierowca pewnie nie trafiłby palcem do d... Jedyny sposób to ignorowanie (na własne ryzyko!) tych wszystkich zakazów, nakazów i ostrzeżeń. Nie dziwi mnie to wziąwszy pod uwagę, że z "organizacji ruchu drogowego" robi się teraz doktoraty, habilitacje i kariery. Organizacja ruchu na skrzyżowaniu Warszawskiej z Popiełuszki i Głowackiego z Sieradzką pewnie należy do któregoś z tych "naukowców". Dla pieszego to jest normalny koszmar!
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2012-02-01, 11:39
Pat44 napisał/a:
Organizacja ruchu na skrzyżowaniu Warszawskiej z Popiełuszki i Głowackiego z Sieradzką pewnie należy do któregoś z tych "naukowców". Dla pieszego to jest normalny koszmar!
Wiesz co, jakoś nie widze w tym żadnego "koszmaru". Dlaczego tak twierdzisz? Przecież tam są światła dla pieszych. No chyba "koszmar" dlatego, że trzeba poczekać na zielone
Co do reszty zgadzam się... ale tylko częściowo.
Pomogła: 9 razy Wiek: 33 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2012-02-01, 14:39
Odczepcie się od dwudziestoletnich zabytków! To, że auto ma ileś lat nie znaczy, że jest zaniedbane technicznie. Ja osobiscie wolę 20letniego pryka, który jest zadbany niż wspaniełe, sliczne, wypucowane merce z salonu z których to też cieknie jak się o auto nie dba.
Osobiście czuję się urażona taką wypowiedzią bo moj dokładnie 20letni golficjusz jest w świetnym stanie technicznym i zapewniam, że nic z niego nie cieknie. Niedowiarków zapraszam do zerknięcia pod maskę i auto
Ja Ci proponuje pat44 żebys zasponsorował tym wszystkim właścicielom 20letnich pryków z przymusu, bądź z wyboru, bo tacy też się zdarzaja, patrz ja chociaż ja i tak bym nie chciała, nowe auta skoro masz problem z tymi.
Czerwony Decepticon na wieluńskich blachach to ja >:D
Tak jak pisze Acree - jak ktoś dba o pojazd to i nawet z 50cio letniego nic nie wylatuje. Jak ktoś ma to w d... to faktycznie jeździ ulanym parchem i straszy dzieci .
Co do skrzyżowań Głowackiego z Sieradzką to faktycznie tam kiepsko z czasem jest, bo trzeba wyczekać swoje, no ale wynika to chyba z ilości aut które tam jeżdżą <czytaj brak obwodnicy>. Na Popiełuszki i Warszawskiej program od świateł jest spoko, tragedii nie ma. Natomiast kiepskie światła są na krzyżówce Sieradzkiej i Wojska Polskiego. Jak jest mały ruch i chcąc jechać w lewo w Kaliską od Sieradzkiej to trzeba się sporo naczekać na zielone .
Pat44 zapodaj fotki jakichś kretynizmów drogowych jeśli chodzi o znaki, bo ignorowanie każdego znaku drogowego to lekka przesada.
Wysłany: 2012-02-02, 13:44
Moje ulubione w tym jednoz dzisiaj <3
Autka w kolejce to ulica dwukierunkowa na Armii Krajowej Zakazu nie ma ale jakby nie patrzeć stawac się tak nie powinno. W koncu na osiedlach nie mozna parkować poza miejscami do tego wyznaczonymi.
http://img834.imageshack..../dsc00082mh.jpg
Na moje zapytania pana policjanta dlaczego nic nie robią z tymi autami dostała odpowiedź.
Poniewaz administracja osiedla prosiła by nie karać tych ludzi bo potem przychodza do niej że nie ma miejsc parkingowych.
Co ma administracja osiedla do drugi publicznej?
Na moje zapytania pana policjanta dlaczego nic nie robią z tymi autami dostała odpowiedź.
Poniewaz administracja osiedla prosiła by nie karać tych ludzi bo potem przychodza do niej że nie ma miejsc parkingowych.
Panie władzo! Proszę mi nie dawać mandatu, bo jestem ojcem samotnie wychowującym dziecko i zarabiam najniższą krajową!
No dobrze, już dobrze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum