Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-07-11, 15:21
HeaVen napisał/a:
jak nie wskaże na Holandię, to sam ją zjem
No to musisz naszykować sobie jakieś drobne, bagatelka 30 tys. euro, tyle z Paula chcą dać;
Cytat:
Hiszpańscy biznesmeni zaoferowali niemałą kwotę za osławioną już ośmiornicę o imieniu Paul, która... bezbłędnie typuje wyniki piłkarskich mistrzostw świata w Republice Południowej Afryki.
Głowonóg z akwarium w niemieckim Oberhausen miałby być symbolem i jednocześnie maskotką zaplanowanego na 8 sierpnia "festiwalu ośmiornic" w galicyjskim, 15-tysięcznym miasteczku Carballino (na północy kraju). W sprawę zaangażował się nawet burmistrz Carlos Montes.
Hiszpanie zapowiadają, że nie zamierzają skonsumować urodzonego w Wielkiej Brytanii Paula, chociaż "ośmiornica po galicyjsku" jest typowym daniem narodowym.
Ośmiornica Paul robi furorę niemal na całym świecie. Wybiera jedzenie z jednego z dwóch pojemników i w ten sposób wskazuje zwycięzcę w meczach piłkarskich MŚ-2010. Jak do tej pory pochwalić się może stuprocentową skutecznością. Ostatnio wytypowała wygraną Hiszpanii w niedzielnym finale z Holandią w Johannesburgu (godz. 20.30). Z jej typowań do wielu krajów przeprowadzona była transmisja... na żywo.
Źródło - forsal.pl
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Przed meczem byłem za Holandią (jakiś mam sentyment od czasów drużyny z Gullitem, Van Bastenem, Rijkardem, braciami Koeman, Winterem, Van Breukelenem itp itd) ale widziałem faworyta w Hiszpanii.
Po meczu uważam, że zasłużone zwycięstwo Hiszpanów. A Holandia grała ostro. Ogólnie mecz walki. Od strony sportowej widowisko raczej marne.
A ja sie tam bardzo ciesze że wygrała Espania Myśle że jej się to należało. I pewnie wygrali dlatego że nie wszedł Torres bo on większość akcji im walił na tym Mundialu
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-07-12, 15:23
I ogólnie można powiedzieć, że ten Mundial do ciekawych i porywających nie należał. Może ze dwa mecze były naprawdę na super poziomie, kilka na dobrym, a reszta, to taka sobie kopanina.
No i te wuwuzele, nie wiem jak Wam, ale mnie ten hałas po prostu irytował, o przeszkadzaniu w oglądaniu transmisji nie wspomnę
A swoją drogą, to ta ośmiornica Paul, naprawdę zrobiła furorę, nie wspomnę o ... właścicielu Paula
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Najciekawszy moment w całym finale który był raczej nudny. Ciesze się, że wygrała Hiszpania, chociaż jednak trochę mnie rozczarowali. Strzelili średnio 1 gol na mecz, mało. Za to zaskoczyli mnie Niemcy i Urugwaj. Ci pierwsi swoją grą, w końcu otwartą i dynamiczną, oraz ilością strzelonych bramek. Ci drudzy tym, że w kraju 10 razy mniejszym niż Polska da się znaleźć 11 facetów którzy umieją kopać piłkę na światowym poziomie.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum