Kotek o tydzień starszy. Jest taki słodki, że trudno się nie podzielić zdjęciami
Już bez problemu wskakuje tam, gdzie chce, co wcześniej nie przychodziło mu z łatwością
Wysłany: 2010-07-24, 17:06 Oddam kotka, a nawet dwa:)
Jak w temacie, oddam, choćby od zaraz, kotki, już odchowane. Muszę je oddać, bo już mi się robi nadmiar w domu;>
Kontakt:
Tel: 609032409
GG: 7259113
E - mail: kicior@vp.pl
Widzę, że bardzo dużo tych kotków do wzięcia, a chciałem kolejnego zaoferować. No, może nie kolejnego ponieważ ten, który był bohaterem wątku został u nas, ale innego.
Nie liczę na to, że pojawi się zaraz wielu chętnych ale spróbować warto. Sprawa jest pilna bo kociak bezdomny, na AK do wzięcia od zaraz. Malutki jeszcze, czarny z białym brzuszkiem.
No tak .. kotków dużo wszędzie na ulicach, w barakach, pod śmietnikiem, w piwnicach u nas w schronisku jest ok 20 a i tak przyjmujemy co 5 bo nie mamy juz miejsca a po drugie nikt nam nie daje za nie ani grosza a zakatarzone z kocim katarem grzybicą itd.. leczyć trzeba
Dlaczego?
Gdyby ludzie sterylizowali i kastrowali swoje koty lub przynajmniej łapali te bezdomne dzikie i przynosili do schroniska na sterylki problem by sie zmniejszył.
Niestety ludzie zostawiają koty same sobie a one jak to co roku w marcu aż do maja się ,,kochają" i z tego tyle tych bid biednych małych nikomu niepotrzebnych topionych, zakopywanych zabijanych żywcem błąkających sie
Brak słów.
My tzn moja Fundacja w Zgierzu (dwa lata temu) wysterylizowaliśmy 250 kotów dzikich bezdomnych itd.. z całego terenu Zgierza bo dostaliśmy częściowe fundusze ,,wydarte z gardła" od władz. BO kociaków bezdomnych były setki, kopane, wpadały pod auta zabijane itd..
Myśleliśmy że w końcu się ten dramat skończy i zamiast masy kotków będziemy mieli ich mniej ..
Niestety ... co roku JEST TO SAMO
Ludzie są tak bezmyślni że szkoda gadać... Ktoś ma kocicę ona ma przykładowo 5 kociąt z tego 4 kociczki. Za rok z tej jednej kotki i jej dzieci jest ok 20 nowych kociaków które wyrzucone na śmietnik do lasu pod bramę schroniska.
A to przykład tylko jednej kotki.. nie licząc że ta jedna kotka może mieć w ciągu roku 2 razy miot czyli ok 10 kotków bo tak też sie zdrza czyli za rok mamy już40 nowych kociaków...
Ehh i koło sie zamyka...
Kiedy ludzie w końcu zrozumieją ze tak ważna jest sterylizacja i kastracja zwierząt .. !!
W Niemczech nie ma tego problemu w Norwegii też czemu? Bo Ci ludzie już dawno to zrozumieli.
Sterylizując / kastrując , kociczkę/ kota , nie dość ze nie ma kolejnych niepotrzebnych to i kot nie choruje na różne odmiany nowotworów jest bardziej przyjazny, rzadziej oddala się od właściciela.
Ehhh
Dlatego apeluje tu i wszędzie gdzie sie da KASTRUJCIE I STERYLIZUJCIE zwierzęta zarówno koty jak i psy !
Wciąż mam nadzieje że tą machinę da się zatrzymać .....
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum