Pomógł: 2 razy Wiek: 30 Dołączył: 13 Maj 2009 Posty: 450 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-07-14, 13:01
JAREK.M napisał/a:
[ Dodano: 2010-07-13, 21:43 ]
HeaVen nie śpij tylko pisz !!!
Spokojnie, nie siedzę 24h na forum ;]
JAREK.M napisał/a:
[ Dodano: 2010-07-14, 11:12 ]
Kolego wędkarzu zapisz się na ZAWODY Zapisy w dziale "HUMOR". ZAPRASZAMY
Nie zdążyłem
No więc o zębaczach.
Z racji tego że nie jestem spinningistą, ale czasem lubie pomachać kijem, napisze to, co wiem
No więc. Szczupły w upały żeruje w chłodniejszych wodach tj. środek zbiornika lub rzeki, jakieś miejsca gdzie jest ciągle cień. Przynęty? Jest ich w (słowo wymoderowano) i jeszcze więcej Najlepiej iść do sklepu wędkarskiego (np. Azyl lub sklep wieluniaka20) i tam sprzedawca nam troszkę podpowie Można też połapać żywczykiem ale nie będę się rozpisywał na temat różnych metod, bo są one bardzo dobrze opisane w necie, wystarczy wpisać w wyszukiwarce
Kleń (nie jest on zębaczem, ale opisuję głównie połów na spin). Spotkamy go w nurcie rzeki lub przy krzakach. Najlepszą przynętą na letnie klonki jest tzw. "bromba" i rożnego rodzaju wobki kleniowe. W upalne dni pod wieczór można także porzucać na grunt, zakładając na haczyk czereśnię
Okoń! Jeszcze swego czasu było ich od groma na Warcie Na niego stosuję małe i średnie blaszki, rippery i różnego rodzaju gumy. Możemy je także połapać na małego żywca lub z gruntu na czerwonego robaczka Okoń często występuje w zakolach na rzece, przy zawalonych drzewach itd.
Opisałem główne ryby, które można połowić na spin na Warcie. Z racji tej, że jestem dość młodym i niedoświadczonym wędkarzem, w tym opisie mogą być jakieś nieścisłości
Bo jeśli już jedziemy nad wodę , to miło by było coś złapać ( i wypuścić ) trochę adrenalinki wystarczy by poprawić sobie humor.
Tego to ja nigdy nie rozumiałem i chyba nie zrozumiem, zwłaszcza tego wypuszczania (bo jestem w stanie zrozumieć że ktoś łowi ryby żeby je zjeść). Jaka jest adrenalina przy męczeniu zwierząt?
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 402 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: WIELUŃ
Wysłany: 2010-07-14, 14:43
No kill !!! Jedziesz na safari zabijasz słonia . SMACZNEGO głodny człowieku. A przygoda ? A zdjęcia ? a właśnie ADRENALINA. A uczucie satysfakcji że to właśnie Ty go nie zjadłeś tylko wypuściłeś by żył dalej ? TO SIĘ BRACIE LICZY. I WSZYSCY SĄ SZCZĘŚLIWI.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-07-14, 15:02
yabos napisał/a:
Jaka jest adrenalina przy męczeniu zwierząt?
Może ja nie jestem z tej bajki ale tłumaczenie JAREK.M, jakoś do mnie nie przemawia;
JAREK.M napisał/a:
A przygoda ? A zdjęcia ? a właśnie ADRENALINA. A uczucie satysfakcji że to właśnie Ty go nie zjadłeś tylko wypuściłeś by żył dalej ? TO SIĘ BRACIE LICZY. I WSZYSCY SĄ SZCZĘŚLIWI.
No jeśli JAREK.M jest szczęśliwy, bo właśnie uszkodził biednej rybie mordkę, pyszczek (czy jak się na to mówi ), i przeżył przygodę swego życia, gdy być może naraził stworzenie na śmierć głodową z tej racji No to faktycznie;
JAREK.M napisał/a:
I WSZYSCY SĄ SZCZĘŚLIWI.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Wysłany: 2010-07-14, 15:20
Pytanie do Admina!!! Ile centów mogę dostać jak pojadę po gaciach tym dwóm cwaniakom. Bo szkoda żeby zawody tak szybko się skończyły Po za tym ich posty nie są związane z tematem, nie są wędkarzami i są tutaj tylko po to by prowokować.
Temat można wydzielić bo posty faktycznie nie na temat. I nie jestem tu żeby prowokować. Zadałem proste pytanie a skoro nie potrafisz na nie normalnie odpowiedzieć tylko chcesz mi jechać po gaciach (aż boje się pomyśleć co masz na myśli...) to świadczy tylko o Tobie.
Wysłany: 2010-07-14, 15:48
yabos napisał/a:
Temat można wydzielić bo posty faktycznie nie na temat. I nie jestem tu żeby prowokować. Zadałem proste pytanie a skoro nie potrafisz na nie normalnie odpowiedzieć tylko chcesz mi jechać po gaciach (aż boje się pomyśleć co masz na myśli...) to świadczy tylko o Tobie.
Zadałeś głupie pytanie. Czy o to samo zapytasz myśliwego ? Ja też nie rozumiem po co zabijać zwierzęta jak się nie jest głodnym. Dla sportu ? Po co uprawiać alpinistykę, łazić po grotach i uprawiać inne sporty extremalne . Jak się chce psa uderzyć to się kij zawsze znajdzie. I chociaż nie wiem jak jasno bym Ci tłumaczył zawsze będziesz miał jakieś ALE
Ja bym ci odpowiedział ale obiecałem że nie wtrącam się do tematów Pana JARKA M, chyba że chcesz odpowiedzi na PW to ci jej udzielę
Zadałeś głupie pytanie. Czy o to samo zapytasz myśliwego ?
Tak. Z tym że myślistwo jest jeszcze gorsze. I niech nikt mi nie wmawia, że oni nie zabijają dla sportu tylko regulują populację. Polecam przeczytać:http://www.rp.pl/artykul/...a_miliony_.html
JAREK.M napisał/a:
Ja też nie rozumiem po co zabijać zwierzęta jak się nie jest głodnym. Dla sportu ?
Ale męczyć je dla sportu już można?
JAREK.M napisał/a:
Po co uprawiać alpinistykę, łazić po grotach i uprawiać inne sporty extremalne . Jak się chce psa uderzyć to się kij zawsze znajdzie. I chociaż nie wiem jak jasno bym Ci tłumaczył zawsze będziesz miał jakieś ALE
Porównujesz sporty ekstremalne w których cierpi co najwyżej osoba je uprawiająca do takich "sportów" w których cierpią zwierzęta? Serio? Pytam bo wierzyć mi się nie chce że ktoś może coś takiego napisać, mam nadzieję że to po prostu nieszczęśliwy zbiór literówek.
Wysłany: 2010-07-14, 16:35
Yabos kurtka na wacie wpadnij do mnie do Azylu to pogadamy. Inaczej odbieramy słowo pisane od mówionego . Mnie już męczy pisemne tłumaczenie każdemu z osobna "co kurna autor miał na myśli"
Wysłany: 2010-07-15, 23:50
HeaVen spocząłeś na laurach Przekazałem Ci poważny temat a Ty znowu śpisz. Na jutro naszykuj coś o spławiczku. Tylko o delikatnym zestawie . Pamiętaj jest gorąco,rybka słabo żeruje a jeśli już to brania są bardzo delikatne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum