Koszty dojazdu są zwracane, w pewnej części. Trzeba złożyć wniosek w PUP o zwrot kosztów przejazdu i bodajże przedłożyć bilet miesięczny lub określić odległość do miejsca pracy oraz pojazd którym dojeżdżamy. Mogło się już trochę pozmieniać bo staż już skończyłam. Swoją drogą te Panie nie gryzą i można się dowiedzieć wszystkiego w Urzędzie - będzie to najbardziej wiarygodna odpowiedź
Może dziwne pytanie, ale czy mogę podjąć staż we Wrocławiu, nie będąc tu zameldowany? I musiałbym wszystko załatwiać w Wieluniu czy Wrocławiu?
Mój kuzyn miał taką sytuację i wiem że można być na stażu np we Wrocławiu będąc zameldowanym w Wieluniu. Wszystkie sprawy załatwiał w PUP Wieluń. Urząd zwracał mu też jakieś pieniądze za mieszkanie.
Pracodawca może imiennie wskazać osobę, którą ma zamiar przyjąć na staż.Przyjęcie stażysty do firmy wiąże się ze złożeniem stosownego wniosku.Pracodawca powinien skierować go do właściwego starosty.Doczytaj ..http://www.prawo.egospodarka.pl/44666,Staze-dla-bezrobotnych-nowe-przepisy,1,34,3.html ,a najlepiej zapytaj w UP dokładnie jak to załatwić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum