Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2011-06-07, 16:45
Długość ramy nie jest podawana kupującemu tylko wysokość.Raczej można sobie wybrać wzór ramy jaki nam pasuje.Długość ramy to raczej jest potrzebna projektantowi.
Mbike Renegade 0.6 albo 0.5. Bardzo dobry rower za bardzo rozsądną cenę. Kolorystyka, jak dla mnie, całkiem niezła. Ewentualnie możesz na jakimś forum rowerowym poprosić o "złożenie" roweru na sucho do 2000 zł. Ludzie znający się na rzeczy zrobią wszystko za Ciebie. Pozostanie Ci jedynie kupić części i zanieść do mechanika. Inna opcja to używany z Allegro albo eBay'a. Niekoniecznie to, co używane, jest złe. A jeżeli już kupiłeś, to szerokości.
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2012-09-13, 15:51
Mogę okazyjnie (legalnie) zakupić rower marki Cube , rower ma 2,5 miesiąca . Ktoś miał do czynienia z tą marką ?? . Konkretnie jaki model powinienem mieć dzisiaj na mailu .
Miałem zamiar i tak kupić coś na wiosnę ale jak się okaże że warty uwagi to czemu nie .
Wyczytałem już że jego głównymi wadami jest brak blokady amortyzatorów i hamulce .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Szału ni ma, dupy nie urywa. W tej cenie kupisz już w miarę fajnego hexagona na podobnym osprzęcie.
Wysłany: 2012-09-13, 19:27
Wytłumacz mi ten patent z tym blokowaniem amorów , wlatuje na asfalt i blokuje tak ?? . Fruwam 18-letnim giantem więc wybacz pytanie .
Masz jakiegoś linka do tabeli jaki rozmiar bika pod konkretny wzrost ??
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Wytłumacz mi ten patent z tym blokowaniem amorów , wlatuje na asfalt i blokuje tak ??
Asfalt, podjazdy. Ułatwia, aczkolwiek jeździłem całe życie na sztywnym widelcu, od lipca mam amor bez blokady i szczerze powiedziawszy jak nie jeździsz wyczynowo, to nie będzie miało to dla Ciebie znaczenia, czy blokada, czy bez.
maaciej76 napisał/a:
Masz jakiegoś linka do tabeli jaki rozmiar bika pod konkretny wzrost ??
Wszystko zależy od tego, jaki styl jazdy preferujesz szczerze powiedziawszy. Dla mnie niby 17,5 a jeżdżę na 19,5. Wsiądź, przejedź się, zadecyduj. Wielkość ramy IMO ma tylko pośredni wpływ na komfort jazdy. Ale to tylko moje zdanie.
Wysłany: 2012-09-13, 20:28
Jutro będę oglądał , dam znać . Styl jazdy coś w waszym stylu niedzielnym , ale lubię ostatnio sam "pocisnąć ostro" wieczorkiem . Mam 180 cm i 95 kg wagi , miałem zamiar na wiosnę kupić rower i planowałem zamknąć się w 2 tys . Co byś polecał ??
Antoine de Saint-Exupery
maaciej możesz - jak będziesz miał chwilę podjechać jakoś do Wielunia, to możemy się przejść po sklepach Wtedy mogę coś polecić konkretniej. Za 2k wyhaczysz już całkiem przyjemny rowerek.
Wysłany: 2012-09-14, 12:18
Ferbik, kupiłem 260 euro .
Antoine de Saint-Exupery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum