R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Pozytyw i Idiotyzm 2011
Autor Wiadomość
Marta 
WIELUNIAK

Pomogła: 40 razy
Piwa: 5/4
Wysłany: 2011-12-30, 13:10   

Ja bym do pozytywów dorzuciła rozpoczęcie prac budowlanych Kamienicy Niebieskiej przy ulicy Królewskiej. Wreszcie przestaną straszyć te zabite dechy w centrum miasta a zakwitnie nam nowy, mam nadzieję cieszący oko, budynek :wink:
Postaw piwo autorowi tego posta

hiszpan 
Wieluniaczek
KiKo

Piwa: 17/150
Wysłany: 2012-01-05, 21:39   

http://wielun.naszemiasto...e1a1f360e,1,3,5

Pan Rybczyński wpadł na ten sam pomysł :grin:

Syn Mariana 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2012-01-05, 22:35   

Sorry ale cała ta akcja jest "na siłę" a przez to śmieszna... Pierwsza edycja była trafiona ale powielane "na siłę"...

Marecki 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2012-01-05, 23:46   

Idiotyzmem według mnie jest Święto Bursztynu. Wiem, że to niby impreza cykliczna, ale w tym roku to już kompletnie nie wypaliło. Z tego co opowiedzieli mi rodzice, którzy tam byli, było bardzo mało ludzi, kasy idzie na to co roku co raz więcej, a impreza według mnie nie ma sensu i wydaje mi się, że jej sens widzi tylko p. Antczak.

Morgoth 
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

Piwa: 3/1
Wysłany: 2012-01-06, 14:06   

Idiotyzm - organizacja wystawy antyaborcyjnej w Wieluniu

miko 005 
WIELUNIAK

Piwa: 76/53
Wysłany: 2012-01-07, 12:09   

Syn Mariana napisał/a:
Sorry ale cała ta akcja jest "na siłę" a przez to śmieszna... Pierwsza edycja była trafiona ale powielane "na siłę"...

Każdego roku, w każdym miejscu dzieje się coś, co zasługuje na pochwałę, bądź na naganę. Teraz tylko zależy wszystko od zaangażowania i ustosunkowania się społeczeństwa do zagadnienia. Jak widać po Twoim przykładzie, lepiej jest ludziom powiedzieć, że to nudne i śmieszne a niżeli rozejrzeć się wokół siebie i dostrzec coś dobrego, albo złego. Przepraszam tych, którzy biorą w tym udział :) Was nie miałem na myśli ;)

Syn Mariana, już w tamtym roku miałem dylemat, powielać temat czy nie. Pewnie o ile pamiętam zadałem nawet pytanie na forum. Wtedy jeszcze ludzie chcieli ;) Dzisiaj ... , no cóż.
Aby zatem więcej nie narażać to szacowne forum na takie śmieszne sytuacje, ta czwarta edycja forumowego Pozytywu i Idiotyzmu Roku ziemi wieluńskiej będzie w moim wydaniu ostatnią. A jeśli ktoś przejmie pałeczkę, bo uzna że jednak warto, a nikt go za to nie "przydusi" :razz: to ja chętnie będę w tym uczestniczył.

Pozytyw - Zorganizowanie w Muzeum Ziemi Wieluńskiej wystawy "Książęca kolekcja" - eksponaty do tej wystawy pochodzą ze zbiorów rodziny Czartoryskich.

PS. Póki co mamy jeszcze tydzień na składanie propozycji.

Shymool 
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2012-01-07, 12:50   

miko 005, ja jestem za :!: I zawsze wezmę w tym udział.

marcin-gorski 
Przyjeżdża na zakupy

Piwa: 4/2
Wysłany: 2012-01-07, 12:58   

Idiotyzm - spadek i działania zarządu Siatkarza Wieluń, powodujące zadłużenie z którymi nie mogą się uporać do dnia dzisiejszego.

karcia 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 2012-01-09, 11:55   

Pozytyw:
*Dożynki Wojewódzkie 2011 w Wieluniu - przyjemna, niedzielna impreza dla całej rodziny, zakończona koncertem Roberta Janowskiego z zespołem. Coś się dzieje w mieście, wydarzenie dobrze zorganizowane.

*spektakl uczniów II LO w rocznicę stanu wojennego na parkingu Biblioteki Miejskiej -
i to mi się podoba. Człowiek wraca z pracy, może chwilę przystanąć, zobaczyć, co działo się te 30lat temu, a nie dowiadywać się o tym głównie z mediów - ponownie w Wieluniu auta milicyjne, kartki na żywność, gumowe pałki, tarcze, plakaty, wycinki z "Głosu Robotniczego".

Idiotyzm:

*II etap XXVI Ogólnopolskiego Wyścigu Kolarskiego Szlakiem Bursztynowym "Hellena Tour 2011" - 15 kwietnia(piątek), dzień targowy, tydzień przed Świętami Wielkiej Nocy, centrum miasta zamknięte w godzinach 11/12 do 17, totalne zamieszanie, zaskoczenie ludzi, którzy przyjechali zrobić zakupy przed świętami, zakorkowana Kaliska, co przenosi się na pozostałe ulice miasta. Pustki w sklepach, bo wszyscy próbują jakoś wydostać się z miasta. I tak prawie cały dzień.
Jak można było tego nie przewidzieć? :/

Sylwester 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 16/5
Wysłany: 2012-01-15, 22:24   

miko 005 napisał/a:
4. Nominacje możemy wpisywać do niedzieli 15.01.2012 roku, po tym terminie typowanie nie będzie brane pod uwagę.

Jako, że dzisiaj ostatni dzień nominowania to - Pozytyw 2011: Przyjazd Janusza Korwin-Mikke do Wielunia(24.09) - najbarwniejszego i najbardziej znanego polskiego polityka prawicowego którego można było zapytać właściwie o wszystko co z pewnością było powodem przyciągnięcia aż tylu zainteresowanych.
Ostatnio zmieniony przez Sylwester 2012-02-23, 22:29, w całości zmieniany 1 raz  

miko 005 
WIELUNIAK

Wysłany: 2012-01-31, 19:11   Znamy wyniki głosowania

I wszystko jasne :)

Pozytyw 2011

I miejsce - przebudowa sygnalizacji i skrzyżowań w mieście 22% oddanych głosów (92 głosy)
II miejsce - organizacja Dni Wielunia - inna formuła (teatr historii) 19% oddanych głosów (78 głosy)
III miejsce - rozpoczęcie prac budowlanych Kamienicy Niebieskiej przy ulicy Królewskiej 13% oddanych głosów (53 głosy)

Gratulujemy :!: :!: :!:

Idiotyzm 2011

I miejsce - zrezygnowanie z kina Syrena funkcjonującego w dotychczasowej formule i długie oczekiwanie na jego remont 17% oddanych głosów (78 głosy)
II miejsce - organizacja wystawy antyaborcyjnej w Wieluniu 12% oddanych głosów (57 głosy)
III miejsce - brak organizacji XIX finału WOŚP w Wieluniu 11% oddanych głosów (53 głosy)

No cóż, też gratulujemy. Ale czy takie zwycięstwo jest powodem do dumy?

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2012-01-31, 22:47   

Moje głosy zajęły ex aequo II miejsce w ogólnej klasyfikacji, choć teraz się przyznam po cichu, że poważnie liczyłem, iż idiotyzmem 2011, będzie organizacja wystawy antyaborcyjnej w Wieluniu, cóż życie pokazało nico inaczej. :)

Niemniej dziękujemy wszystkim, którzy oddali swe głosy w tegorocznych typowaniach pozytywu i negatywu ubiegłego roku.
Do usłyszenia w tym temacie za rok. :)

miko 005 
WIELUNIAK

Wysłany: 2012-02-01, 16:51   

Jeśli pokusić się o podsumowanie i osobiste wrażenia z wyników, to Idiotyzm 2011 rozstrzygną się po mojej myśli :razz:
Co się zaś tyczy Pozytywu 2011, to w moim odczuciu mało promujemy akcje społecznościowe, typu; spektakl uczniów II LO w rocznicę stanu wojennego na parkingu Biblioteki Miejskiej, czy chociażby coś z kultury, jak np.; zorganizowanie w Muzeum Ziemi Wieluńskiej wystawy "Książęca kolekcja".
Preferujemy za to dostęp do własnych wygód ;) Bo wszystkie te remonty i prace budowlane mają służyć właśnie naszym wygodom. Pewnie niczego złego w tym nie ma, ale jeśli będziemy ograniczać się tylko do tego, a np. takie zaangażowanie młodzieży jak chociażby w ten spektakl, będziemy pomijać mimo chodem. To za jakiś czas okazać się może że padniemy ofiarą własnych żądzy. Coś na kształt, "wszystko co dla mnie, to dobre" ;) To do końca zdrowe nie jest :D

Mrówek 
Moderator

Piwa: 39/17
Wysłany: 2012-02-07, 17:25   

O pozytywach i negatywach pisano 1 stycznia 2000 roku

ziemia wielunska.jpg
Plik ściągnięto 169 raz(y) 135,71 KB

neg 1.jpg
Plik ściągnięto 160 raz(y) 223,41 KB

poz 1.jpg
Plik ściągnięto 174 raz(y) 164,22 KB

"Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."

miko 005 
WIELUNIAK

Wysłany: 2012-02-08, 10:49   

Mrówek napisał/a:
O pozytywach i negatywach pisano 1 stycznia 2000 roku

Tego typu akcje mają na celu próby wyeliminowania rzeczy złych, a promują czyny godne uwagi i mające dobry wpływ na otoczenie. Dlatego jednorazowa "zabawa" niczego nie jest w stanie zmienić, szkoda że nie rozumieją tego przeciwnicy takich akcji.

A tak na marginesie. Na stronach Wieluń NaszeMiasto.pl też zorganizowano coś na kształt pozytywu i negatywu. Czy dotarł ktoś do wyników końcowych? Bo mnie to jakoś umknęło :P Zatem, gdybym mógł prosić o jakieś info w tym kierunku, byłbym wdzięczny.

Odpowiedz do tematu