Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2012-01-17, 12:24
No niestety, najgorsze jest to, że jeden z kilku rodzaj "białej śmierci", po raz kolejny udowadnia narodowi i obywatelowi, że jest państwem w państwie
Mogą się mylić, popełniać błędy w sztuce, kantować skutecznie fiskusa, i oczywiście mieć kieszenie bez dna. Ale w dalszym ciągu są w miarę bezkarni. Celowo napisałem w miarę, bo raz na ileś tam przypadków da się skutecznie zarzucić sidła na biały kitel
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2012-01-18, 11:20
majk-el, jeśli wierzysz w to, że lekarze protestują w obronie dobra pacjenta, to Twoja sprawa. Co do jednego worka, oczywiście że są też ci dobrzy, ale w mniejszości. A jak mówi stara wojskowa zasada; za przewinienia chociażby jednego cierpią wszyscy
Ale obiektywnie musisz przyznać, że ukarać lekarza jest cholernie ciężko.
PS. przepraszam lekarzy, którzy uważają że są dobrzy w tym co robią, którzy są uczciwi wobec państwa i pacjenta. W końcu przepraszam lekarzy, którzy walczą o moje dobro.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2012-01-18, 17:26
miko 005 - chodzi mi tylko o to, że generalizowanie jest zbyt dużym uproszczeniem tematu. A lekarze nie walczą z pacjentami tylko z kimś kto napisał złą ustawę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum