Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Cze 2011 Posty: 168 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Druga strona kabla
Wysłany: 2012-09-21, 16:30
policzyć netto z brutto to wcale nie jest takie hop, przeciętny przedsiębiorca może mieć problem, bo
netto +23% vat = brutto, ale | 100+23% = 123 zł
brutto - 23% nie równa się netto ;p | 123-23% = 94,71 zł
brutto - 18,7% = netto, to tak btw. | 123 -18,7%= 100 zł
nikt normalny nie operuje watem 1,23 tylko procentami, wiem ze trudniej jest, ale łatwiej znaleźć procent na kalkulatorze chyba xD z tego co zdążyłem zauważyć :] brutto ci każdy policzy, ale netto, ekhm... ;d
Dobra, koniec, znowu zrobiłem off-top, wracają stare nawyki... chociaż i tak uważam że najlepsza dyskusja idzie z prądem, a nie z zadanym z góry tematem.
_________________ Będę wyjątkowy! wykonam skrypty js i php! Za rozsądną opłata ;p
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Cze 2011 Posty: 168 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Druga strona kabla
Wysłany: 2012-09-21, 22:49
Generalnie ja nie mam problemów, ale każ policzyć netto z brutto komuś to rozłoży ręce a potem odejmie ci 23% xD
W tych dużych onlinowych tak, u nas w Wieluniu z reguły też, możesz nie dostać tylko konkretnej częstotliwości, jak 1600 czy SODIMM'ów od reki, ale popularne częstotliwości maja na stanie. Dyski to też rożnie. popularne modele SATA też od reki dostaniesz, ale jakieś ssd czy coś to mogą od reki nie mieć. Chociaż jak to są molochy online to na stanie maja masę rzeczy. Chyba że marzy ci się dysk 10.000 obrotów albo 4 TB.
_________________ Będę wyjątkowy! wykonam skrypty js i php! Za rozsądną opłata ;p
Wysłany: 2012-09-26, 20:35
nie zrozumieliśmy się, mowie że jak trafisz na molocha to maja taki magazyn, ze zestackuja tam masę więcej części które maja od reki niż sklep w Wieluniu, który ma tylko te najpopularniejsze, w żaden sposób nie odnoszę się do ich dostawców i sposobu zamawiania towaru, czy cen zakupu, tylko chodziło mi o rozmiar magazynu i tego ile w towar mogą włożyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum