Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 449 Piwa: 12/1 Skąd: z samiutkiego piekła
Wysłany: 2012-12-29, 20:03
IDIOTYZM: Zakup przez UM koszy na psie kupy i ustawienie ich na plantach tuż przy tabliczkach "zakaz wprowadzania psów" - idiotyzmem jest ta właśnie lokalizacja a nie sam zakup.
Rybak, a kto tam te tabliczki postawił? Bo ja zadałem to pytanie i nikt nie odpowiedział, a tabliczki jak widzę są samowolką, bo miasto takiego kiczu ręcznie robionego by nie postawiło. Możesz odpowiedzieć w temacie odpowiednim, żeby nie zaśmiecać tutaj.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-12-29, 20:09
dawid, nie wiem jak będzie to wyglądało po zmianie. Dla mnie pasażera taka wersja budynku jest odpowiednia, może bardziej ze względu na przyzwyczajenie. Chociaż nie jest to argument, to nadal uważam to za idiotyzm.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pozytyw - Święto Bursztynu, szczególnie pokaz ognia.
Idiotyzm - rozpoczęcie przeróbki kina teraz, a nie latem. Teraz na pewno więcej ludzi poszłoby do kina (z uwagi na pogodę). Latem na pewno jest mniejsza frekwencja.
PS. Poza tym, nie mogę wybrać się na hobbita, a to mnie strasznie denerwuję.
_________________ “The person, be it gentleman or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid.” - Jane Austen
Pozytyw: Ukończenie baszty męczarnia (nareszcie)
Plan modernizacji fontanny w parku
Święto Bursztynu
Idiotyzm: Jak wielu powiem, że plan rozbiórki dworca
I tak troche może mało istotnie, ale przy ul. Okólnej gdzieś w połowie roku pojawiły się słupki, które...po chwili zniknęły bo podobno stały obok drogi pozarowej...
- Wywalczenie przez mieszkańców Wielunia w akcji sms-owej placu zabaw, ufundowanego przez Fundację Muszkieterów
to także moja propozycja jako pozytyw.
Idiotyzm:
Parkowanie przy Placu Legionów pozbawione jakiejkolwiek logiki, skutecznie utrudniające życie innym kierowcom, a zwłaszcza brak JAKICHKOLWIEK działań służb porządkowych (głównie straży miejskiej, wszak to ich zakres obowiązków) na poprawienie tej patologicznej sytuacji.
A ja popieram dawida
Co Wam ten dworzec tak leży na sercu. Skoro coś jest nieopłacalne i niewykorzystywane w 100% to chyba czas to zmienić na coś lepszego. Ja bym był za tym, żeby to dać jako pozytyw, w końcu coś się zadzieje, może powstaną nowe sklepy, a tym samym nowe miejsca pracy
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2012-12-30, 09:49
Dworzec
Nie jestem specjalistą od dworców, ale ten w Wieluniu jest co najmniej "inny" od większości. Nie wiem, po co ktoś budował takiego kolosa. To podobnie jak z halą Wieluńską. Być może jest w regionie ciśnienie na WIELKOŚĆ Jednak nie idzie ona w parze z nowoczesnością. Uważam, że powinniśmy wejść w posiadanie jakiś konkretnych informacji na temat Dworca, aby określić, czy jego przebudowa powinna być pozytywem, czy negatywem. Pierwsze moje pytanie, kto jest właścicielem dworca ? Ktoś ma jakieś informację na temat jego przebudowy ? Chodzi o konkrety. Kto, w jakim celu, za ile etc.
Kino Syrena
Może mi ktoś przybliżyć rezultaty przebudowy Kina Syrena ? Jakie były koszty przebudowy, co się zmieniło in plus & in minus. Czy można już w Wieluniu pójść do kina ? Jaka jest cena biletów ?
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2012-12-30, 10:45
dawid napisał/a:
Może mały OT z mojej strony, ale nie rozumiem, dlaczego do Idiotyzmów zgłaszacie rozbiórkę dworca PKS? Czy ktoś mi to może wytłumaczyć? Pomijam fakt, ze dworzeć jak stał, tak stoi, a te nominacje dotyczą chyba roku 2012?
Myślę, że to bardzo trafna uwaga i zapewne gospodarz tego tematu weźmie to pod uwagę w końcowym efekcie tworzenia listy do oddawania głosów.
PS.Plany unicestwienia budynku dworcowego też nie przypadają mi do gustu
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 845 Piwa: 16/5 Skąd: Wieluń/Wrocław
Wysłany: 2012-12-30, 12:28
Negatyw 2012:
~Janusz Pamuła wiceburmistrzem gminy Wieluń
~Beztroskie swawole burmistrza Janusza Antczaka(m.in. wyjazdy do Keukenhof czy Berlina) przy zadłużeniu gminy sięgającym około 20 mln złotych.
~Sposób remontu kina - chodzi mi o kolejność wykonywania prac i późniejsze problemy z tego wynikające oraz ogrom pieniędzy z puli inwestycje przeznaczone na ten cel...
Pozytyw 2012:
~Remont "Cambridge"
hiszpan napisał/a:
- Awans piłkarzy WKS-u Wieluń do III ligi
~Baszta Męczarnia - sam fakt ukończenia, ale minusem i swego rodzaju negatywem jest ta rynna wystająca z boku. Czy nie można było tego zabudować w murach?
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-12-30, 14:10
hiszpan napisał/a:
Pierwsze moje pytanie, kto jest właścicielem dworca ? Ktoś ma jakieś informację na temat jego przebudowy ?
Właścicielem dworca jest spółka PKS Wieluń sp. z o.o.. Natomiast jeśli chodzi o informacje na temat przebudowy, to na części terenów dworcowych ma powstać galeria handlowa, a dworzec ma zostać przez to dosyć znacznie zmniejszony, no i oczywiście pozbawiony charakterystycznego budynku dworcowego - mówił o tym jakiś czas temu burmistrz.
Natomiast co do tej deficytowości dworca w obecnym kształcie to nie byłbym taki pewien, przecież na dworcu jest sporo najemców, więc PKS Wieluń jakieś tam pieniądze co miesiąc od nich zgarnia.
dawid napisał/a:
Może mały OT z mojej strony, ale nie rozumiem, dlaczego do Idiotyzmów zgłaszacie rozbiórkę dworca PKS? Czy ktoś mi to może wytłumaczyć? Pomijam fakt, ze dworzeć jak stał, tak stoi, a te nominacje dotyczą chyba roku 2012?
Masz trochę racji, ale zgłoszenie tej kandydatury w przyszłym roku to byłaby już musztarda po obiedzie, a teraz może nam się jeszcze udać coś w tej kwestii wywalczyć, wszak chyba nic jeszcze nie jest "przyklepane". Zresztą wyraźnie jest napisane, że chodzi o sam PLAN zburzenia dworca.
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
To nie temat dyskusyjny, ale... Budynek dworca nie jest chyba jakas perla architektury zeby obejmowac go specjalna ochrona. A tez nie sadze, zeby byl rentowny - gdyby byl super dochodowy, to pewnie PKS nie myslalby o zmianach.
Wysłany: 2012-12-30, 14:54
Pozytywy:
- renowacja pomnika "Pogromcom hitleryzmu",
- większa ilość koncertów (comiesięczne imprezy w barze Crash, Zielone Żabki i Farben Lehre w WDK-u, koncert w Amfiteatrze, który odbył się kilka dni temu).
Pozytywy:
-prace remontowe budynku po byłym ZS nr 4 (Krakowskie Przedmieście)
-odświeżenie wyglądu stacji PKP
-propozycja przebudowy/renowacji fontanny w Parku im. Żwirki i Wigury
Negatywy:
-pan Pamuła wiceburmistrzem
-wydanie 30tys zł na renowację pomnika Pogromcom Hitleryzmu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum