Ma prawo tak się czuć skoro cytujesz moją wypowiedź dotyczącą właśnie tej osoby. Na szczęście nie czyta tego.
Aby nie robić z siebie kozła ofiarnego nie można mieć najpierw dzieci na utrzymaniu. Jak nie masz co do garnka włożyć to nawet puszki będziesz zbierał aby dzieciom czy Tobie w brzuchu nie burczało. Po kilku miesiącach dasz sobą pomiatać, nici z godności i pójdziesz nawet pracować za połowę pensji byleby ta połowa tylko była! Tak jakoś się złożyło że żołądki wszyscy mamy jednakowe...
Piszesz: "Najczęściej wystarczy kalectwo i człowiek wpada w załamkę." A ile znasz kalekich osób? Najwyraźniej niewiele. Ja znam dużo, kilkoro na wózkach inwalidzkich, kilkoro dzień w dzień walczących z bólem i to właśnie oni mają więcej siły i odwagi by coś robić ze swoim życiem, aby żyć na dodatek z pasją! I ludzie zdrowi im nie dorównują!
Piszesz też tutaj o kalectwie jakby to było nic takiego, jakby to było coś zwyczajnego, więc zaklej sobie jedno oko albo przypnij prawą rękę z tyłu na plecach tylko na jeden dzień i spróbuj funkcjonować jak zawsze (nie piszę o podpięciu nogi lub nawet obu!) a wtedy dopiero poznasz namiastkę tego o czym tak skrzętnie dyskutujesz... Nie znasz życia i oby ono nigdy tak Cię nie doświadczyło. Pozdrawiam Cieplutko i następnym razem radzę się jednak zastanowić nad doborem słów... Myślę, że jeśli o mnie chodzi to tyle w tym temacie ... eot
Jak nie masz co do garnka włożyć to nawet puszki będziesz zbierał aby dzieciom czy Tobie w brzuchu nie burczało. Po kilku miesiącach dasz sobą pomiatać, nici z godności i pójdziesz nawet pracować za połowę pensji byleby ta połowa tylko była!
Ale to chyba o sobie mówisz w tym momencie. To może jeszcze na ulice trzeba byłoby wyjść, bo czemu nie, skoro czasy ciężkie i pracy brak ? Przecież rodzinę trzeba wykarmić. Ciekawy punkt widzenia. Nie wiesz kobieto co mówisz, i to na tyle. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum