Dzięki. Nie to żebym był jakoś wybitnie przekonany do kupowania mebli przez internet, chcę po prostu to sprawdzić, porównać. Tam piszą o meblach w paczkach - a co jeśli dany element nie będzie dopasowany? Widziałem już jak u moich rodziców przywieźli wszystko gotowe i musieli docinać. Jak to później naprawią?
Reklamacja. Ale jeśli zerkniesz na opinie o nich w necie, na ich stronie i na forach to raczej dojdziesz do wniosku, że nie masz prawa do obaw.
To nie jest firma, która robi odwalanke. Złożycie zamówienie to dostaniecie dokładnie takie mebelki jakie miały to być.
Takie firmy nie mogą sobie pozwolić na odwalankę.
Ja to rozumiem w ten sposób - firma działająca w średniej wielkości mieście jeśli zawali zlecenie to dowie się o tym kilka osób z otoczenia. A jeśli zlecenie zawali duża firma internetowa to wtedy opinia znajdzie się w sieci i kto będzie szukał, trafi na nią w G.
A oczywiście firm nieomylnych nie ma. Tak czy siak - spróbujemy.
Oni również mają negatywne opinie, tylko kwestia reakcji na te opinie i naprawienia problemu.
Moi rodzice kupowali meble lokalnie. Efekty? 3 miesiące czekania, były do zrobienia poprawki, ale... gość zbankrutował
No wiesz, ale takie przypadki są sporadyczne, najczęściej takiej firmy działają na rynku od wielu lat i nie ma takiego ryzyka. Ale nie ma o czym dyskutować. Trochę się obawiamy, ale zamówimy z netu. Opinie wyglądają realnie, chociaż ich realność ocenimy dopiero po zamówieniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum